UFC 219 – Vinneren kan få tittelkamp

  • Home
  • MMA
  • UFC 219 – Vinneren kan få tittelkamp
Khabib Nurmagomedov UFC

Årets siste UFC-stevne går i gang natt til 31.desember i Las Vegas, Nevada. Mange trodde at det skulle bli en tittelkamp mellom Conor McGregor og Tony Ferguson som headlinet eventet, men slik gikk det ikke. McGregor angrep en dommer under et Bellator-stevne i høst og det er uvisst når iren skal gå sin neste kamp. I tillegg har Manny Pacquiao vært linket til iren om en ny boksekamp, men enn så lenge er dette bare løse rykter.

Også Tyron Woodley mot Nate Diaz som tittelkamp var oppe til diskusjon, i følge flere store MMA-kilder i USA, men heller ikke denne kampen ble en realitet. Diaz ønsket mer penger for den eventuelle fighten, mens Woodley skal nå operere en vond skulder.

Da stod UFC igjen med Holly Holm mot Cris Cyborg som hovedfight på 219-stevnet.

Sett denne? Cyborg: – Slår jeg Holm, slår jeg Rousey samme kveld

Likevel er det spesielt en annen spennende fight som skal utkjempes i årets siste UFC-stevne. Khabib Nurmagomedov går sin første UFC-kamp siden november 2016, når han nå skal møte Edson Barboza. Vinneren her får fort muligheten til å gå kamp om tittelbeltet i lettvektklassen.

PS! Når denne saken skrives har ikke Jimmie Rivera funnet seg ny motstander etter at John Lineker måtte trekke seg. 

Vi ser på de to mest spennende fightene fra stevnet – Khabib Nurmagomedov mot Edson Barboza og Holly Holm mot Cris Cyborg.

Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza

Divisjon: Lettvekt

Rekorder: Khabib Nurmagomedov (24-0), Edson Barboza (19-4)

Hvem er Khabib Nurmagomedov? Det er et seriøst spørsmål mange stiller seg. Han har kun gått to kamper i UFC siden mai 2015, og det har vært seire over ikke-så-kjente Darrell Horcher og Michael Johnson. Han har gått mye under radaren for en vanlig MMA-fan, for det er vanskelig å vite spesifikt hva som er styrkene og svakhetene når han såpass sjeldent dukker opp i MMA-buret.

Likevel er Khabib favoritt i denne lettvektskampen. Han har vunnet 24 av 24 MMA-kamper. Men Nurmagomedov slet med å klare vekten før den siste kampen, som egentlig skulle være mot Tony Ferguson i 4.mars, og kampen ble avlyst. Det er veldig uprofesjonelt å ikke klare vekten når du er toppidrettsutøver, spesielt når du driver med en idrett som MMA, hvor det eneste som kreves før en kamp er å imøtekomme vektkravet. Det burde ikke skje denne gangen også, for da kan konsekvensene fort være store for Khabib.

Bilderesultat for khabib nurmagomedov ufc

Likevel er han en vanvittig god MMA-utøver. 24 seirer av 24 mulige er helt ekstremt, og det er ikke lange veien for Khabib før han kan ha en mulighet på tittelbeltet som nå holdes av Conor McGregor (han har vært inaktiv såpass lenge at det er Ferguson som er “interim”-champion, dvs. midlertidig mester). En seier her vil føre russeren opp i titteldiskusjonen, men først må han overkomme tøffe Edson Barboza. Barboza er en UFC-ringrev og begynte sin UFC-karriere så langt tilbake som i 2010. Han har gått 16 UFC-kamper og kun tapt fire – flere av disse mot bra motstand (Donald Cerrone, Tony Ferguson, Michael Johnson).

Det er to forskjellige stiler som møtes i co-main event natt til 31.desember. Der Barboza er kjent for sine elleville knockouts og spark, er Khabib svært god på bakken. Det blir spennende å se hvem som tar initiativet i kampen, det kan fort bli Khabib. Og det ligger nok en stor gulrot i denne fighten – vinneren av kampen får fort muligheten til å gå kamp om tittelbeltet.

Hvis det blir noe av kampen og Khabib klarer vekta, er han stor favoritt. Og hvis han er som den fighteren han var i 2014, vinner han denne kampen og virkelig blander seg inn i tittelkampdiskusjonen. Men det er to store “hvis”.

Toppkamp tror: Khabib Nurmagomedov-seier, unanimous decision.

Cris Cyborg vs. Holly Holm

Divisjon: Fjærvekt

Rekorder: Cris Cyborg (18-1), Holly Holm (11-3)

Cris Cyborg har bare gått tre UFC-kamper, men har til gjengjeld vunnet alle tre før tiden har gått ut. Cyborg, som nordmenn flest kjenner for å ha diskutert å gå kamp mot Cecilia Brækhus, er en hardhaus i buret og holder for øyeblikket interim-beltet i kvinnenes fjærvektsklasse. Hun er lett gjenkjennelig med en haug av diskuterbare tatoveringer og røde cornrows på toppen av hodet. Men ikke bli forbløffet, for hun er en særs god MMA-utøver også. I hennes siste kamp mot Tonya Evinger ga Cyborg Evinger rimelig bank frem til hun vant etter noen dødelige knær mot hodet i starten av den tredje runden.

Motstanderen? Ingen ringere enn den tidligere proffbokseren Holly Holm. Faktisk er begge godt etablerte og var kjente før de kom inn i UFC. Holm har gått 38 boksekamper og vunnet 33 av disse (for øvrig ikke møtt Brækhus). I 2013 ble hun MMA-utøver, og hun er mest kjent for den legendariske knockouten av Ronda Rousey på UFC 193 i 2015. Først fikk Holm inn et kjempeslag, som gjorde at Rousey mistet leggene sine, før hun fulgte det opp med et spark i ansiktet som fullstendig blacket ut Rousey. Det gjorde at hun ble mester og fikk beholde beltet, men i tiden etter slet Holm tungt. Hun fulgte opp med tre strake tap på 13 måneder, før hun 17.juni kom tilbake på vinnersporet etter å ha knocket ut Bethe Correia. Nå jakter hun beltet i fjærvektsklassen.

Kampen blir spennende å følge mellom to vidt forskjellige stiler. Cyborg er kjent for sine harde knockouts og enorme kraft i åpningen av kampene, mens Holm, som ble en stjerne over natten etter knockouten over Rousey, er en mer angrepsvillig fighter når motstanderne prøver å angripe henne. Hun er god på å time slagene riktig og har vunnet mye på det.

Toppkamp tror: Cris Cyborg, TKO, 4.runde

 

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner