VIF-legenden skrev egentlig under for en annen klubb

Oddsetternes tabelltips Eliteserien 2018: Haugesund på 11.plass.

Grindheim som på den tiden var sett på som FK Haugesunds stortalent var nemlig enig med en kontrakt med fylkesrivalen Viking like før jul i 2004. Trøbbelet oppsto da FKH, som akkurat hadde rykket ned til 2.divisjon, ikke godtok siddisenes bud på rundt tre millioner kroner for midtbanejuvelen sin. Brann var også lenge sterkt inne i kampen om et av Norges største talenter, men siden klubben nettopp hadde bladd opp 15 millioner Martin Andresen, satte det en effektiv stopper for klubbens vilje til å betale for unggutten. Dermed lå alt til rette for at Roy Hodgson skulle få sin drømmemann til Stavanger.

– Vi vil ha Grindheim, men jobber ikke etter noe tidsskjema. Overgangsvinduet stenger først 31.mars. Vi er bare i midten av desember.Men det er nok verre for spilleren at det tar så lang tid å få en avklaring. Det sliter nok på Christian å ikke vite hvor han skal spille neste år. Vi ønsker å hente Grindheim til Viking, slik at han kan spille eliteseriefotball neste år, sa Hodgson til Stavanger Aftenblad i midten av desember 2004.

 

I 2004 var Roy Hogdsen manager i Viking, og på toppen av ønskelisten sto Christian Grindeheim.

Da hadde samtalene mellom klubbene pågått i én måned. Rapportene sa at Viking ikke vil strekke seg over tre millioner kroner. Haugesund på sin side krevde opp mot fem. På et styremøte to dager før julaften, bestemte Viking-styret seg for å trekke seg fra forhandlingene. Grindheim ble sitert på at han var svært skuffet over den strandede overgangen.

En uke senere: Solgt!

21-åringen trengte ikke å fordøye julematen veldig lenge før han skulle få oppfylt ønsket om å spille i Eliteserien. Bare dager etter julaften ble Vålerenga enig med Haugesund om en overgangssum på rundt 3,5 millioner kroner. Dermed meldte Grindheim flytting til hovedstaden – og ble norsk seriemester den påfølgende høsten. Resten er historie.

Litt over 13 år senere skal haugalendingen endelig bo og spille Eliteserie-fotball i hjembyen. Ringen er med det sluttet. Bort er presset fra å være kaptein på en underpresterende storhet. Nå skal han spille for et lag med dempede forventninger og press.  Men fotballekspert Joacim Jonsson frykter at Grindheim skal måtte tåle å ha et nedrykksspøkelse i nakken.

– Han hadde en strålende høst for Vålerenga, og hovedstadsklubben angrer nok at de ga slipp på han. Jeg tipper Grindheim vil vise at gammel er eldst. Tilbake på hjemmebane blir han nøkkelspiller for FKH, sier Jonsson.

– Men jeg tror det blir en tøff sesong for Haugesund. Stallen er tynn og jeg klarer ikke se hvem som skal vinne kamper for dem.  Det blir en sesong på nedre halvdel og med skader på feil spillere kan det bli en kamp om å klare ny kontrakt. Lagets offensiv er skral. FKH scoret kun 35 mål foregående sesong, og jeg klarer ikke se at det blir noe bedre denne sesongen. I tillegg er stallen tynn og tåler ikke skader på sentrale navn, mener NordicBets fotballekspert.

Fotballklubben Haugesund

10.plass i fjor. Cupfinalist i 2007.

Spillere inn:
Christian Grindheim (Vålerenga)
Torbjørn Kallevåg (Hødd)
Anthony Ikedi (lån gjort permanent, Gent)
Johnny Buduson (Fredrikstad, lån avsluttet)
Ibrahima Koné (Cercle Olympique de Bamako)
Babajide David Akintola (Midtjylland, lån)
Joakim Våge Nilsen (Odd)

Spillere ut:
Tor Arne Andreassen (lagt opp)
Eirik Vespestad Mæland (kontrakt utløpt)
Robert Kling (kontrakt utløpt)
Liban Abdi (Al-Ettifaq)
Erik Huseklepp (Åsane)
Sverre El James Bjørkkjær (Strømmen)
Robert Kling (Florø)

 

Slik ender Eliteserien 2018

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. ODD – Odds magiske åpning: «– Gi meg oksygen, Egil!»
8. Start – «– Der og da var jeg sikker på at vi snøt Start for gull»
9. Tromsø – «- Han er Norges svar på Pep Guardiola.»
10. Lillestrøm – Ingen vil slå LSK på dette i 2018
11. HAUGESUND – 100.00 i odds
12.
13.
14.
15.
16.

Basert på oddslistene hos NordicBet.com. Nytt lag presenteres hver dag til og med fredag 10.mars.

 

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner