Vi gir deg fasiten på hvem som blir Premier Leagues toppscorer

  • Home
  • Fotball
  • Vi gir deg fasiten på hvem som blir Premier Leagues toppscorer

Det går mot en rekordjevn innspurt i Premier League. Bak suverene Chelsea er det hele seks klubber som konkurrer om de resterende tre plassene som gir inngangsbillett til Champions League neste sesong. For å komme dit hjelper det å ha en målfarlig type på topp!

Noe som vil være helt avgjørende for å sikre seg en av de attraktive plassene på toppen av tabellen er evnen til å omsette sjanser i mål. Det å ha en målfarlig spiller på topp har sjeldent vært viktigere. Har du ligaens toppscorer på ditt lag er det gode muligheter for at du havner høyt på tabellen! Her er vår vurdering av hvem som blir toppscorer av Premier League.

Favorittene:

Diego Costa – Chelsea
Vi skal ikke begi oss ut på noen karakteranalyse av spansk-brasilianeren, men én ting er sikkert; Diego Costa er en drivende dyktig målscorer. Så langt denne sesongen har det blitt 17 mål på 26 kamper. Det gir et målsnitt på 0,65 mål per kamp. Costa har fordelen av å spille på suverene Chelsea. Når man spiller for laget som ligger i ensom majestet på toppen av tabellen sier det seg selv at det blir mange sjanser på den «sympatiske» måltyven. Kampprogrammet til Chelsea er langt ifra det letteste. Tøffe oppgjør mot Manchester City, Manchester United og Everton venter laget fra London. Det trenger likevel ikke være så ille som det høres ut. Diego Costa scorer nemlig tradisjonelt sett mye mål mot Everton. På fem kamper har det blitt fire mål mot det blå laget fra Beatles-byen. Costa er suverent førstelag for Chelsea. Er Diego skadefri så spiller han. Denne sesongen har målsniken ikke stått over en eneste kamp i serien grunnet skade. Alt taler til fordel for at den brasilianskfødte spanjolen skal stikke av med toppscorertittelen. Selv om bookmakerne ikke holder Costa som den største favoritten er han for oss mannen som vil ende opp med flest nettkjenninger.

Romelu Lukaku – Everton
For øyeblikket er det belgieren som ligger på toppen av toppscorertabellen. Romelu har vært klinisk foran målet i hele år. 21 mål på 28 kamper sier virkelig noe om hvor uhyre viktig Lukaku er for et Everton lag som ønsker å melde seg på i kampen om topp fire. Everton har scoret 51 mål så langt i årets Premier League. Lukaku har altså vært sist på nesten halvparten av alle målene for Everton. Oppsiktsvekkende nok er det også at det ikke er Lukaku som tar straffene for Everton. Den oppgaven er venstrebacken Leighton Baines som har. Den belgiske muskelbunten er i strålende posisjon til å ta toppscorertittelen. Bookmakerne holder han som favoritt, men Everton har et utrolig tøft kampprogram i vente. Allerede tidlig på lørdag venter et vanskelig Merseyside-derby borte mot Liverpool. I kampen etter møter de Manchester United. Så kommer et gjenoppstått Leicester på besøk. I tillegg skal det også spilles mot London-lagene Chelsea og Arsenal før sesong er over. Når vi legger det til i vurderingen tror vi alle disse faktorene sammen blir tungen på vektskålen som sørger for at Lukaku ikke blir toppscorer.

Utfordrerne:

Harry Kane – Tottenham
Denne mannen hadde vært vår store favoritt til å ta tittelen om det ikke var for skaden han pådro seg nylig. Engelskmannen som har 19 mål på 22 kamper denne sesongen er nå ute på ubestemt tid med en skade i ankelen. Kane har vært sylskarp foran motstanderens bur denne sesongen. Det er et målsnitt på 0,86 mål per kamp bevis for. Tallene taler for seg selv. Skaden har tydelig sørget for at bookmakerne ikke har like stor tro på Harry Kane lengre selv om han er fremdeles er blant favorittene. Tottenham har et av de letteste kampprogrammene blant topplagene. Bortsett fra oppgjør mot Manchester United og Arsenal burde de resterende kampene være plankekjøring for Spurs. Kommer Kane tilbake snart tror vi han blir toppscorer, men siden skadeomfanget enda er ukjent plasserer vi han bak både Costa og Lukaku på vår liste.

Alexis Sanchez – Arsenal
Alexis Sanchez er også en utfordrer toppscorertittelen, men et anstrengt forhold til Arsenal-manager Arsene Wenger og usikkerhet når det kommer til fremtiden i London-klubben gjør at vi blir skeptiske. 18 mål på 27 kamper er imponerende, men Arsenal har virket å være vaklende den siste tiden. Nylig uttalte Alexis at han ønsket å bli værende i London, men at han ønsket å spille for et lag med vinnermentalitet. Det kastet bensin på bålet for de som spekulerer i at han vil til Chelsea. Er Wenger tøff nok til å sette ut sin viktigste spiller om han ikke har full motivasjon til spill for klubben? Chileneren kan være forskjellen på topp fire eller ikke. Spillselskapene ser også på Sanchez som en kandidat til å score flest, men vi er mer tvilende. Om Alexis og Wenger kan skvære opp seg imellom er chileneren en het kandidat, men akkurat nå er det for mye usikkerhet til at vi tror han tar tittelen. Arsenal har også et knalltøft kampprogram i sesongavslutningen.

Outsiderne:

Sadio Mané – Liverpool
Den første av outsiderne til tittelen som toppscorer av Premier League er Liverpool sin senegalesiske turboving, Sadio Mané. Den tidligere Southampton-spilleren har vært en sensasjon etter overgangen til Liverpool. Savnet av vingen var tydelig merkbart da han var borte for å spille Afrikamesterskapet i januar. Liverpool fremsto som et langt svakere lag. De røde fra Merseyside er det laget som scorer flest mål i hele Premier League. De har også det letteste kampprogrammet av alle topplagene. Det taler til fordel for Mané.  Bookmakerne har derimot ikke den samme troen på Mané som oss, men vi tror fort afrikaneren kan sørge for en sensasjon. Til nå står Mane med 12 mål på 26 kamper, men om Liverpool opprettholder den gode offensive formen de har vist så langt denne sesongen kan det fort bli vesentlig flere nettkjenninger for mannen fra Senegal.

Zlatan Ibrahimović – Manchester United
Svensken har vært en veldig viktig spiller for Manchester-laget. Før sesongen var det flere kritikere som mente Zlatan var for gammel og treg til å hevde seg i England. «Ibra» har motbevist alle tvilerne. 15 mål på 25 kamper er intet mindre enn imponerende av veteranen. Det er to faktorer som til sammen sørger for at Zlatan havner såpass langt nede på vår liste. Den første er at Zlatan fremdeles har igjen å sone én kamps karantene. Den andre er at Manchester United kjemper en knallhard kamp om å komme topp fire. De ligger nå på femteplass. Det kan fort vise seg at den enkleste måten for United å komme til Champions League neste år er å vinne Europa League. Derfor er det ikke utenkelig at Mourinho kan komme til å hvile svensken om det skulle begynne å butte i Premier League. Oddsen spillselskapene har satt viser at ikke de heller har fryktelig stor tro på at svensken blir den spilleren som putter ballen i nettet flest ganger.

Sergio Agüero – Manchester City
I fjor var argentineren brennhet. 24 mål på 30 kamper ble fasiten for Sergio. Så langt denne sesongen har det bare blitt 13 mål på 22 kamper for mannen som ble toppscorer i Premier League i sesongen 2014/15 med 26 mål. Etter Pep Guardiola sitt inntog på sidelinjen har det ikke svingt like godt av Agüero. Superspissen har hatt problemer med å tilpasse seg Guardiola sin ønskede spillestil. I januar ble han plassert på benken etter at det brasilianske vidunderbarnet Gabriel Jesus kom til klubben. Agüero var fullstendig ute i kulden, men en skade på Jesus sørget igjen for at Sergio ble den foretrukne spilleren på topp. Det er likevel tydelig at han ikke er like målfarlig som tidligere sesonger. Selv om bookmakerne har han som favoritt foran både Mané og Ibrahimović er ikke vi enige. Vi tror argentineren sine problemer foran mål vil vedvare.

Hvem tror du stikker av med toppscorertittelen? Er du enige med oss eller er vi helt bak mål?

Si gjerne din mening i kommentatorfeltet!

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner