NBA-klubbenes verste avtaler

Carmelo Anthony NBA

Vi har i en tidligere artikkel her på Toppkamp sett på de beste NBA-kontraktene, og det er viktig å spesifisere at det ikke nødvendigvis er de som tjener mest penger, men heller de som spiller best for minst penger.

I denne saken snur vi. Vi tar en titt på de som tjener best og spiller dårlig, eller kanskje ikke spiller i det hele tatt? I parentes på hver spiller skriver vi hvor mye de tjener i 2017-18-sesongen.

Dette er de to verste kontraktene i NBA i hver posisjon:

Point Guard

Matthew Dellavedova, Milwaukee Bucks (9,6 millioner dollar)

Vi velger å gå for Matthew Dellavedova, som ikke ble draftet i 2013, men som kom seg inn i ligaen ved å være en klegg i forsvar og gi alt i hver eneste possesion. Han har en NBA-tittel på CVen da han vant med Cleveland Cavaliers i 2015, og ble belønnet med en feit kontrakt da han signerte med Bucks sommeren 2016.

Nå er han ikke engang i rotasjonen til Bucks. Det må være surt for trener Jason Kidd og resten av Bucks-organisasjonen å ha en spiller som tjener opp mot 10 millioner dollar i året og som ikke engang spiller. Med Eric Bledsoe inn – i midten av november – måtte Dellavedova vike plass. Han har ikke spilt siden 13.november, og sitter på en av de verste kontraktene i ligaen, men det er langt ifra den verste. Og det sier litt.

George Hill, Sacramento Kings (20 millioner dollar)

Mange ble overrasket da George Hill, 31 år gammel, signerte en rimelig feit kontrakt med Sacramento Kings denne sommeren, med en verdi på 57 millioner dollar. Over tre år. Han tjener åttende best av alle Point Guards i ligaen, bedre enn spillere som Kyrie Irving og John Wall. Det er rimelig ekstremt å tenke på.

31-åringen har ikke sett veldig komfortabel ut så langt denne sesongen, hverken offensivt eller defensivt. En Point Guard som tjener 20 millioner kroner denne sesongen skal ikke snitte på 9 poeng og 2.4 assists per kamp. Å snitte på 43.1% bak trepoengslinja er sterkt, men det må skje noe fryktelig drastisk om han skal leve opp til den stive kontrakten.

Andre spillere vi kunne tatt med: Ron Baker, Jrue Holiday, Patty Mills, Brandon Knight.

Shooting Guard

Evan Turner, Portland Trail Blazers (17,1 millioner dollar)

Evan Turner var et kjempetalent ut av college (Ohio State) og ble draftet som nummer to i 2010-draften, kun valgt bak John Wall. Han har aldri helt funnet seg til rette i NBA, og inne i sitt syvende NBA-år, er shooting guarden nå i sin fjerde klubb: Portland Trail Blazers. Han fikk godt betalt da han signerte med klubben i 2016 – 4 år og en verdi på 70 millioner dollar.

Siden starten av denne sesongen, har ikke Turner scoret mer enn 18 poeng i en og samme kamp. Og det selv om han snitter på 26.2 minutter og 7.6 skudd per kamp. Det er rimelig råtne stats for en spiller som denne sesongen tjener elleville 17,1 millioner dollar, og som i tillegg kommer av benken. I tillegg – som en shooting guard, hvor hovedoppgaven deres er å treffe på trepoengere, snitter han på 19% (!) bak trepoengslinja. Det er så vanvittig dårlig at det ikke er til å tro.

Evan Turner NBA

Dion Waiters, Miami Heat (11 millioner dollar)

Ble Pat Riley og resten av Heat-organisasjonen litt for heite i sommer, da de signerte Dion Waiters til en fireårskontrakt med en verdi på 52 millioner dollar? Waiters var bra for Heat i 2016/17-sesongen, men det er viktig å tenke på at han kun spilte 46 kamper forrige sesong. Et poengsnitt på 15.8 og treffprosent bak trepoengslinja på 39.4% er helt greit, men var det verdt å risikere så mye og gi så mye penger for en spiller som, siden han ble draftet i 2012, aldri har spilt mer enn 70 kamper i en og samme sesong?

Denne sesongen snitter han på 14.6 poeng og skuffende 31.5 % fra trepoengslinja på hele 6.1 forsøk per kamp. Han har bare hatt en kamp denne sesongen der han har nettet over 27 poeng. Waiters har fortsatt tre år til til å bevise og stilne kritikerne, som meg, men kontrakten ser ikke ut som en gullinvestering fra Miami. Enda.

Andre spillere vi kunne hatt med: JJ Redick, Eric Gordon, Austin Rivers, Alec Burks. 

Small Forward

Carmelo Anthony, Oklahoma City Thunder (26, 2 millioner dollar)

Overrasket? Det burde du ikke være. Se en gang på hvor mye han tjener denne sesongen, så skjønner du hvorfor. For i en helt ny rolle i Oklahoma City Thunder, der han må spille andre- og tredjefiolin bak Russell Westbrook og delvis Paul George, har ikke Melo funnet seg ordentlig til rette i Oklahoma. Han har alltid vært den store stjernen, enten da han var i Denver Nuggets eller senest New York Knicks, men slik er det ikke nå lenger. Og det syntes på poengsnitt og treffprosent.

Så langt denne sesongen snitter han på 32.8 minutter, 33.8 % fra trepoengslinja, 40 % fra gulvet, 1.6 assists og 18 poeng. ALT dette er det svakeste han har levert noensinne i sin 14 år lange NBA-karriere. Det nest laveste poengsnittet han har hatt var i 2003-04, da han var rookie med Denver Nuggets og snittet på 21 poeng (tre poeng mer enn denne sesongen). Og da tjente han 3.2 millioner dollar.

Carmelo Anthony NBA

Wilson Chandler, Denver Nuggets (12 millioner dollar)

Nei, vi snakker ikke om Tyson Chandler, som har vært rundt i en årrekke. Wilson har vært i Nuggets siden 2011 og er inne i sitt tredje år i kontrakten han signerte i 2015 (4 år, verdt 46,5 millioner dollar). Sist sesong snittet han på brukbare 15.7 poeng og 6.5  returer (karrierebeste) på 30.9 minutter per kamp. Det har – for å si det forsiktig – gått tyngre i år.

Han snitter på 9 poeng per kamp og 4.6 returer, det laveste siden hans rookiesesong i New York (2007-08). I tillegg har han ikke scoret 19 poeng eller mer i en eneste kamp denne sesongen, og treffprosenten fra gulvet på 41,2 % er – om vi ser på sesonger med minst 10 kamper spilt (hadde 8 i 2011-12) – det laveste i hans karriere. Med 12 millioner dollar i året er ikke i nærheten av å være godt nok.

Andre spillere vi kunne hatt med: Chandler Parsons, Luol Deng (så ille at han ikke fortjener spalteplass – utelatt fra rotasjonen til Lakers, men tjener likevel 18 mill dollar denne sesongen), Michael Kidd-Gilchrist, Danilo Gallinari.

Power Forward

James Johnson, Miami Heat (13,7 millioner dollar)

Nok en Heat-spiller på lista. James Johnson fikk betalt så det sang i sommer med en treårskontrakt med en verdi på 43 millioner dollar. Han ble belønnet med denne kontrakten etter å ha startet fem av 76 kamper for Heat sist sesong og snittet på 12.8 poeng og 4.9 returer per kamp. Rimelig brukbart å få en såpass feit kontrakt for et brukbart år?

Det stemmer. Denne sesongen snitter han på 11.2 poeng og 5.1 returer per kamp – karrierebeste. Han har notert seg for 20+ poeng i kun tre av sesongens 26 første kamper. Og når han tjener 13,7 millioner dollar denne sesongen, må det være lov å forvente mer. I tillegg – han er 33 år når kontrakten går ut.

Zach Randolph, Sacramento Kings (12 millioner dollar)

Randolph, du Randolph. En kvalitetsspiller som her om dagen mot Pelicans putta opp 35 poeng og 13 returer. Imponerende av en 36 år gammel veteran og en sliter som har vært i ligaen siden 2001(!). Likevel hevet mange øyenbrynene da han signerte en toårskontrakt med Kings i sommer med en verdi på enorme 24 millioner dollar. Og det i året han fyller 36 år!

I tillegg tar han viktige minutter fra unge og lovende spillere som Skal Labissiere og Willie Cauley-Stein, noe flere – inkludert undertegnede – ikke forstår noen verdens ting av. Han kom av benken for Grizzlies sist sesong og startet bare fem kamper uten å imponerende nevneverdig – 14.1 poeng per kamp var det nest laveste poengsnittet siden 2002-03. Snitter på fine 23.8 poeng de siste fem kampene, men så langt i sesongen bare på 15.2. 12 millioner dollar per år – og han er 38 når kontrakten går ut – her har Kings bomma grovt.

Zach Randolph NBA

Andre vi kunne tatt med: Ryan Anderson, Kenneth Fareid, Serge Ibaka, Harrison Barnes.

Center

Omer Asik, New Orleans Pelicans (10,5 millioner dollar)

Asik inngikk en fireårskontrakt med en verdi på 58 millioner dollar i sommeren 2015. En 210 centimeter høy spiller som ikke kan produsere noe utenfor painten. Han har ingen skuddarm og er begrenset defensivt. Ja, Omer Asik sitter muligens på den verste NBA-kontrakten av alle (kanskje med unntak av han under).

Det er verdt å få med seg at han har vært veldig syk og ikke spilt mye, men å snitte på 5.3 poeng og 7.3 returer gjennom karrieren, i tillegg til å ikke produsere noen ting som helst denne sesongen, er ikke noe å snakke hjem om. Spilt totalt 70 minutter denne sesongen og scoret 11 poeng og plukket 21 returer. Vil tro at Front Office hos New Orleans Pelicans lurer på hva de drev med da de signerte Asik i 2015.

Ian Mahinmi, Washington Wizardz (16.6 millioner dollar)

Det gjør vondt å se kontrakten til Mahinmi – 4 år og 64 millioner dollar. For en center som nesten ikke produserer noen verdens ting! Han er 31 år og snitter denne sesongen på 3.8 poeng og 3.8 returer på 15 minutter per kamp. For rundt 16 millioner dollar per sesong! I tillegg: Han tjener 15.5 millioner dollar det året han fyller 33. Denne kontrakten svir nok veldig for Wizards-organisasjonen.

Kontrakten er så vanskelig å trade bort at det nok er mer sannsynlig at Warriors ikke kommer til sluttspill enn at Mahinmi blir tradet bort.

Ian Mahinmi

Andre spillere vi kunne hatt med: Her er det mange:

Pau Gasol, Joakim Noah, Jonas Valanciunas, Bismack Biyombo, Miles Plumlee, Gorgui Deng, Tyson Chandler, Timofey Mozgov, Cristiano Felicio, Robin Lopez.

 

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner