Kan tidligere lettvektsmester Anthony Pettis igjen nå toppen?

  • Home
  • MMA
  • Kan tidligere lettvektsmester Anthony Pettis igjen nå toppen?
Anthony Pettis Dustin Poirier UFC

Anthony ”Showtime” Pettis har mildt sagt hatt en turbulent karriere. Fra tittelbelte i lettvektsdivisjonen i UFC, til brutale knockouts og ikke minst kjipe nedturer. Vi har tatt en titt på fighteren Pettis og hans neste kamp mot Dustin Poirier ved UFC Fight Night 120 natt til søndag.

Brutale knockouts, teknikk og underholdning i særklasse er grunnen til at vi ser på MMA, er det ikke? Vel, alt dette får du servert fra Anthony Pettis. Han er på mange måter et eksempel på hvor kontrastrik en MMA-karriere kan være.

Etter fusjonen av WEC og UFC i 2010 ble han med over i UFC og skulle vise seg som en verdig utfordrer til tittelen i lettvekt fra starten av. Etter seier mot Jeremy Stephens i 2011, fulgte han opp med å sparke ut hardhausen Joe Lauzon på særdeles brutalt vis, og fikk meget fortjent tildelt knockout of the night.

Mester i lettvektsdivisjonen

Pettis var i nådeløst humør, og fulgte opp med nok en knockout i første runde over nok et stort navn, Donald Cerrone. ”Showtime” virket uten tvil å være hel ved, og fikk belønning i form av tittelkamp mot daværende mester, Benson Henderson. Vi skriver nå år 2013. Pettis hadde slått Henderson tidligere i sin karriere, og denne gangen ble det ikke annerledes. Fire og et halvt minutt brukte han før Henderson måtte tappe ut til Pettis’ armbar. Pettis rakk å forsvare beltet med nok en submission mot Gilbert Melendez i 2014, men etter dette har han ikke vært den samme.

Welcome Offer McGregor

Motgang

Etter en flyvende start som lettvektsmester sa det hele stopp i 2015, da Pettis møtte Rafael Dos Anjos. Det ble fem lange runder for Pettis, hvor han ble ydmyket av Dos Anjos og tapte på enstemmig dommeravgjørelse. Og som ikke det var nok, så ble dette fulgt opp med et bittert tapt etter en jevn kamp mot Eddie Alvarez og tap mot Edson Barboza i 2016. Pettis hadde tapt tre kamper på rad, og på et slikt tidspunkt begynner varsellampene å blinke i UFC. Da oppstår det tvil om man i det hele tatt har noe i organisasjonen å gjøre.

Pettis fant ut at løsningen var å kutte noen ekstra kilo og prøve seg i fjærvektsdivisjonen. Det ga avkastning, i form av seier mot i Charles Oliveira ved submission. Pettis fikk deretter en gyllen mulighet. Conor McGregor hadde sagt takk og farvel etter å ha rundet hele fjærvektsdivisjonen, og UFC trengte en midlertidig tittelmester. ”Showtime” måtte overmanne Max Holloway for å oppnå denne tittelen. Pettis dummet seg imidlertid ut, veide inn overvektig, og ble utilgjengelig for tittelen. Og som ikke det var nok, tapte han også kampen.

Anthony Pettis Dustin Poirier UFC

Veien tilbake

Til tross for all motgang, har ikke Pettis gitt opp enda. I sommer han returnerte han til lettvektsdivisjonen, og slo Jim Miller i juli. Pettis er tilbake på rett spor, men lettvektsdivisjonen er muligens mer spekket av talent enn den noen gang har vært. På toppen troner den irske verdensstjernen Conor McGregor, som midlertidig mester finner vi livsfarlige Tony Ferguson og som nummer to den russiske bryterkjempen Khabib Nurmagomedov. Det er mange store navn som skal nevnes før vi kommer ned til Pettis neste motstander, Dustin Poirier, som vi finner rangert som nummer 8.

Welcome Offer McGregor

Dustin Poirier er ikke redd for å vise selvtillit. På spørsmål fra UFC om han har høyere utdanning svarte han: ”I got a doctorate from the school of hard knocks”. Han startet med MMA i ung alder, og har siden den gang gjort seg bemerket som en hardtslående fighter som liker å avslutte kamper tidlig. Han har hele 12 avslutninger i første runde. Han har derimot opplevd sine nedturer, blant annet da han ble slått ut av Conor McGregor etter under to minutter i 2014. Siden den gang har han imidlertid vunnet 5 av 7 kamper, og utgjør således en stor trussel mot Anthony Pettis.

Etter et fantastisk UFC 217-kort i helgen fortsetter november måned å by på fighting av første klasse. Fight Night slår sjelden feil, og det er mange gode fights å se frem til natt til søndag! Hvem tror du vinner hovedkampen? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet under eller på vår Facebook-side.

 

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner