Valentina Shevchenko vil hevne seg med å dominere ny divisjon

  • Home
  • MMA
  • Valentina Shevchenko vil hevne seg med å dominere ny divisjon

Etter at hun mistet tittel-muligheten, har Valentina Shevchenko som mål å kapre en ny divisjon i UFC. For å vise hva hun er god for, møter hun ubeseirede Priscila Cachoeira lørdag.

Shevchenko kommer fra et tap mot bantamvekt-tittelholder Amanda Nunes, som hun nå totalt har tapt mot to ganger.

Krigeren fra Kirgisistan ønsker ikke gi seg så lett, og sikter nå mot tittelbeltet i den nyetablerte fluevekt-divisjonen. For å vise seg verdig til å starte titteljakten, må hun først beseire nykommeren fra Brasil, Priscila Cachoeira.

Tørst etter hevn

– Jeg ønsker å vinne tittelbeltet på en rettferdig måte og motta beltet etter en kamp. Og jeg vet tiden min vil komme, jeg skal gjøre det mye bedre neste gang. Jeg foretrekker å være en skikkelig mester i en kamp, ikke på papiret, forteller Shevchenko om ønsket om å gå ned til fluevekt, etter tapet mot Nunes.

Da Valentina Shevchenko var profesjonell thaiboxer, gikk hun i vektklassen fluevekt (56 kg, journ. anm.) og var verdensmester i kampsporten hele 17 ganger. Nå er hun klar til å ta over sin originale vektklasse igjen.

Shevchenko har ikke bare talent innen MMA og thaiboxing, men har også vunnet flere priser i både judo, boksing, K-1 og taekwondo i sine amatør-dager.

– Det er veldig lite vektkutting, så alt vil være perfekt til kampen. Da jeg gikk muay thai-kamper, slåss jeg i 56 kgs-klassen, så dette er jeg vektklassen jeg egentlig føler meg mest komfortabel i.

– I denne vektklassen vil jeg nok ha motstandere som er høye, men de har i hvert fall samme fysisk kondisjon og størrelse som meg selv, fortsetter hun.

Den kirgisistanske krigeren har ikke kommet over tittel-tapet mot Amanda Nunes – og har planer om å gå opp til bantamvekt (61 kg, journ. anm.) igjen for revansje. 

– Neste gang vil jeg ikke gi en sjanse til at kampen vil bli avgjort av dommerne, slik avgjørelsen ble forrige kamp. Og selvfølgelig er revansjen i tankene mine. Kanskje ikke akkurat nå eller i nærmeste fremtid, men det vil definitiv skje, forsikrer Shevchenko.

Les mer om UFC Fight Night 125 her!

Ubeseiret

Men om Valentina Shevchenko skal klatre seg til topps for tittelbeltet i den nyetablerte fluevekt-divisjonen, må hun gjennom en fryktløs og ubeseiret brasilianer med navn Priscila Cachoeira. Kampen vil foregå under UFC Fight Night 125 i Brasil.

Priscila Cachoeira har sin UFC-debut mot Valentina Shevchenko på hjemmebane i Brasil til lørdag.

Cachoeira blir hivd rett inn i løvens hule i sin UFC-debut på hjemmebane lørdag kveld. Men man skal ikke skue hundene på håret – brasilianeren har null tap og åtte seiere, hvor fire av dem er knockout.

Hun har slåss profesjonelt siden 2016, og har kanskje ikke like lang fartstid og erfaring i kampsporten som sin kommende motstander. Men hun er fortsatt ikke redd for litt motstand og er kjent for å alltid presse på i ringen, uansett hva.

– Hun er en veldig, veldig erfaren motstander som har slåss mot noen av de beste bantamvekt-utøverne. Det vil selvsagt bli en test for meg og vil gi meg god innsikt i hvordan jeg er på internasjonalt nivå, sier Priscila Cachoeira til UFC.

Vil thaiboxer-mesteren fra Kirgisistan bevise at hun er verdig fluevekt-tittelen? Eller vil nykommeren fra Brasil gjøre seg bemerket i UFC?

MMA-utøver og Betsafe-ambassadør Mohsen Bahari har gode tips på hvem du bør satse pengene dine på
!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner