Dette har vært NBAs fem beste spillere – så langt

Det har blitt spilt rundt fire måneder med basketball i verdens gjeveste basketball-liga, nemlig NBA. Flere spillere har skuffet, men minst like mange har imponert. I denne saken tar vi en titt på de fem NBA-spillerne vi mener har vært best så langt denne sesongen.

Det kryr av fantastiske baskeballspillere og ikke alle kan få plass på vår ekslusive liste. Derfor er det vemodig at disse spillerne falt utenfor topp 5 lista:

Victor Oladipo, Russell Westbrook, Joel Embiid, Kristaps Porzingis, Anthony Davis, DeMarcus Cousins og Kyrie Irving.

5. Kevin Durant, Golden State Warriors

26.2 poeng, 2.1 blokkerte skudd, 6.9 returer, 5.4 assists, 34.8 minutter per kamp

Durant har lært seg å ikke være en av to store stjerner, som han var i OKC med Russell Westbrook, men en av fire store stjerner i GSW, sammen med Draymond Green, Steph Curry og Klay Thompson. Han passer bedre og bedre inn i GSW-mannskapet, og tok mye ansvar etter at Curry ble ankelskadet i desember.

Durant har spesielt stått frem mot Charlotte Hornets 6.desember – der han noterte seg for sesongens første triple-double (35 poeng, 11 returer, 10 assists pluss to blokkerte skudd) – og mot Cleveland Cavaliers 15.januar – da han scoret 32 poeng og hadde åtte assists. han snitter på 41.1 % fra trepoengslinja, det beste siden 2012-13-sesongen, og spiller også forsvar på et nytt nivå denne sesongen. 2.1 blokkerte skudd per kamp er imponerende selv for en av ligaens giftigste offensive spillere.

LeBron James Kevin Durant

4. Steph Curry, Golden State Warriors

27.4 poeng, 6.5 assists, 1.7 steals, 91 % fra straffelinjen, 32.8 minutter per kamp

Vi velger å ha Curry som nummer fire, på plassen over Durant. Curry går litt under radaren med superstjernene rundt seg, men snitter i smug på svært solide 27.4 poeng og 6.5 assists per kamp, det nest beste poengsnittet i karrieren hans. Og det med tre superstjerner rundt seg, og på bare 32.6 minutter per kamp! Curry var mye skadet i desember, men har spilt eksepsjonelt bra siden han kom tilbake fra skade.

Spesielt kampen mot Clippers 6.januar stikker seg ut – 45 poeng på 8/16 fra trepoengeren på bare 30 minutter! Nære å snitte på elleville 50-40-90 – for øyeblikket snitter han på 48.9% fra gulvet, 41.4% fra trepoengslinja og 91% fra straffelinja

Curry er en av de beste skytterne i historien og ligger for øyeblikket på 8.plass over spillere som har truffet på flest trepoengere med akkurat 2050. Må treffe på 924 trepoengere for å gå forbi Ray Allen på førsteplass, og må med det snitte på rundt fire treff per kamp over de neste 244 kampene for å gå forbi Allen. Det er litt over tre grunnseriesesonger, så den rekorden er absolutt “up-for-grabs” for Curry.

3. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

28.2 poeng, 4.6 assists, 10.1 returer, 1.3 blokkerte skudd, 37.4 minutter per kamp

Rekk hånden i været den som trodde at “The Greek Freak” skulle slå ut i full blomst allerede nå! Ingen som rekker den i hånda? Tenkte meg det. Giannis startet sesongen helt ellevilt og snittet på vanvittige 36.7 poeng og 14 returer på de første fire kampene, og på 33.7 poeng, 10.3 returer og 5.3 assists per kamp i oktober.

Det har siden tonet litt ned, men han snitter fortsatt på rimelig ekstreme 28.2 poeng per kamp. Har hatt tre 40+ poeng kamper denne sesongen (på 30 kamper), hadde 0 (!) slike i karrieren før 2017/18-sesongen begynte. Han kan spille point guard, small forward, power forward og center med sin lengde (211 centimeter) og mestrer også samtlige posisjoner svært godt. 23-åringen snitter på 38 minutter per kamp (mest i hans NBA-karriere) og 54.6 treffprosent fra gulvet, som er det beste snittet siden han kom inn i ligaen.

Eneste han må jobbe med er trepoengsskuddet, hvor treffprosenten ligger på svake 27.9 % per kamp. Hvem skal stoppe han når han snitter på 35-36-37++ %? Ingen! Og han er bare 23 år. Pass opp, folkens!

2. LeBron James, Cleveland Cavaliers

26.8 poeng, 7.8 returer, 8.7 assists, 36.9 minutter per kamp

King James er inne i sin 15. NBA-sesong, men alderen ser ikke ut til å prege Ohio-gutten. Snarere tvert imot. 26.8 poeng per kamp er det beste poengsnittet til James på syv år – sist gang han snittet på flere poeng per kamp var i sisteåret hans i Cavaliers i 2009/10 (før han gikk til Miami Heat), hvor han snittet på 29.7 poeng per kamp. 8.7 assist per kamp, da? Karrierebeste. 7.8 returer, da? Fjerde best. Ikke tenk på det.

Og her snakker vi om en spiller som ble draftet i 2003 og som har vunnet MVP-prisen fire ganger, vært en All-Star 13 ganger og vunnet NBA-tittelen tre ganger. For å sette ting litt i perspektiv: da James ble draftet i 2003, var for eksempel Rookie of the Year-kandidat Ben Simmons bare 7 år, og Lonzo Ball bare 6 år!

James har notert seg for syv triple-doubles denne sesongen, noe som i seg selv er rimelig imponerende. Og det har vært mot gode lag denne sesongen: Philadelphia 76ers, Utah Jazz, Washington Wizards og Los Angeles Lakers. Han har nå 62 triple-doubles og er på 6.plass all-time.

33-åringen spiller kanskje sin beste basketball i løpet av hans 15 år lange NBA-karriere, men likevel er det en spiller som sniker seg foran James på dette tidspunktet.

1. James Harden, Houston Rockets

31.5 poeng, 9 assists, 4.8 returer, 1.8 steals, 36.0 minutter per kamp

“The Beard”. En fornøyelse å se på James Harden spille, det må folk flest være enig i. Han ser så avslappet ut på banen, men likevel så fokusert og “locked-in”. Chris Paul ble skadet i åpningskampen mot GSW, og da tok James Harden tak. Så til de grader.

Har hatt tre kamper med 48 poeng (!) eller flere, hvorav den ene kom mot Utah Jazz 5.november. Da scoret Harden 56 poeng (7-8 fra trepoengeren, 19-25 fra gulvet) og hadde også 13 (!) assists. Det er jo helt, helt vanvittig – også på bare 35 minutter! Det er kanskje den mest dominerende enkeltkampen på så få minutter siden Kobe Bryant hadde 81 mot Toronto Raptors i januar 2006 (ikke skyt meg for denne).

Selv om Paul er tilbake, fortsetter Harden å herje på absolutte øverste toppnivå. På færre minutter per kamp denne sesongen enn sist (36 denne sesongen mot 36.4 sist sesong), snitter han på flere poeng (31.5 denne sesongen mot 29.1 sist sesong). Harden har også hatt 14 kamper med 10+ assists… 44.7 % fra gulvet er det beste siden 2013-14-sesongen, men Harden snitter også på karrierebeste bak trepoengslinja med en treffprosent på 39.1 %. Poengsnittet? Er det noe å snakke om? Tja, 31.5 poeng per kamp er bare ligaens beste og hans beste noensinne.

Harden har sittet ute med en skade i to uker og har ikke spilt på MVP-nivået som før skaden, men likevel:

Vi er nesten vitne til historie i Houston. Og Harden er så langt vår MVP-favoritt, et lite hestehode foran LeBron James.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner