De 5 mest forhatte i UFC

Å være tittelholder i UFC krever mye, men å vinne fansens gunst kan ofte være enda vanskeligere!
Det er en dårlig skjult hemmelighet at det ofte hjelper å være populær, når du er UFC-fighter. Mange behersker kunsten å vinne publikum og fans, dette gjelder dog ikke alle.
Å vinne en tittel krever usannsynlig mye av fighterne. Men, til tross for at de ofrer litervis med blod svette og tårer, er ikke et tittelbelte rundt livet synonymt med å bli likt. Dette har gjengen på vår liste fått erfare.

Her er Toppkamps topp 5 mest upopulære UFC-mestre!

5. Tito Ortiz

Lett tungvektsmester fra 2000-2003
Uten Chuck “Iceman” Liddell, er det ikke sikkert Tito Ortiz hadde havnet på denne listen. De var begge to av sportens største navn ved inngangen til 2000-tallet, og bidro sterkt til å gjøre UFC til hva det er i dag. Der Liddell var en klassisk amerikansk helt, ble Tito den perfekte skurken. “The Huntington Beach Bad Boy” spilte rollen sin til det fulle, med en væremåte og trash talk som provoserte mange.

BADBOY: Tito visste å slå i fra seg.

 4. Brock Lesnar

Tungvektsmester fra 2008-2010

Det enorme muskelberget representerer, for mange MMA-fans, alt som er galt med UFC. Han ble hentet inn til selskapet som en kommersiell superstjerne fra wrestling-universet, og allerede i sin fjerde kamp gikk han om tittelen. Selv om han står med seire over legender som Randy Couture, Frank Mir og Shane Carwin, klarer ikke mange fans å se bort i fra det faktum at han tilhører wrestling. At han, på toppen av det hele, testet positivt for steroider etter seiren over publikumsfavoritt Mark Hunt under UFC 200, gjør han ikke mer spiselig.

TO FINGRE OPP: Det er vel ikke slik man vinner publikums gunst?

3. Michael Bisping

Mellomvektsmester fra 2016-2017

Briten slo seg inn i UFC via The Ultimate Fighter sesong 3, og har siden da hatt en forunderlig evne til å erte på seg alt og alle. Når man snakker så mye, så høyt og så provokativt som The Count, er man dømt til å etterlate seg noen fiender på sin vei. Å være suksessfull er heller ingen garanti mot hat.
På sine 29 kamper i UFC, har Bisping gått seirende ut av 20. Dette gjør han til den mestvinnende UFC-fighteren i historien, sammen med GSP og Donald Cerrone. Onde tunger vil ha det til at han har lurt seg unna de tøffeste motstanderne, og dermed hatt en lettere vei til denne rekorden.

Han forsøkte definitvt ikke å lure seg unna da han, til UFC 199, steppet inn for en skadet Chris Weidman. Mot alle odds knocket han ut Luke Rockhold, og ble med det mellomvektsmester. At han, i velkjent Bisping-stil, valgte å slenge med leppa mot Rockhold etter kampen, bidro ytterligere til upopulariteten.
Det toppet seg nok likevel da han skulle forsvare beltet sitt. Til tross for at skremmende utfordrere som Jacare, Yoel Romero og Chris Weidman banket på døra, var det for Dan Henderson at Bisping åpnet opp.

BISPING: Nylig la briten hanskene på hylla.

2. Jon Jones

Lett tungvektsmester fra 2011-2015 (strippet for tittelen). Vant den tilbake i 2016 og 2017, men ble i begge tilfeller strippet igjen i etterkant. 

Jon Jones har alle (eller bør vi si hadde?) forutsetninger for å bli en av sportens aller største legender. Hans evner i oktagonet er udiskutable, og rent ferdighetsmessig er han sannsynligvis den beste noensinne. Men, så var det alt det andre som kommer med Jon Jones-pakka…
Stikkord: Utagerende festing, arrogant holdning og dopinganklager (og -suspensjoner). Når du også føyer til at Jones i 2015 kjørte på rødt lys og krasja i en bil, hvor det til alt overmål satt en gravid dame som igjen brakk armen i sammenstøtet, blir Jones en vanskelig kar å sympatisere med.

DOPINGDØMT: Å bli tatt for bruk av doping er sjeldent gunstig om man ønsker å være populær blant fansen.

De som ikke ble med

En topp 5 er ikke fullkommen uten å nevne noen av de som akkurat unngikk å bli rangert. UFC er, og har vært, full av kontroversielle typer. Kvinner og menn som, av ulike grunner, splitter fansen. Her er noen “bobolere”:

Conor McGregor

Hatet av noen, elsket av flere. Hans hypnotiserende karisma, eminente snakketøy og provoserende stil har gjort han til et yndet hatobjekt for mange. Likevel er populariteten hans høyere, og derfor blir han ikke med på listen.

Ronda Rousey

Da dronningen av UFC regjerte, lekte hun med alt som ble kastet mot henne av motstand. Og sannsynligvis var det nettopp det at hun var så god, som gjorde henne upopulære blant enkelte fans.

Anderson Silva

Til tross for at han er konkurrent til tittelen “greatest of all time”, har brasilianeren høstet mye hat opp igjennom karrieren.

George St-Pierre

De som ikke liker han, kaller han kjedelig. Men, “haternes” rop overdøves av jubelen kanadieren høster. Det faktum at han er kåret til årets idrettsutøver i Canda opptil flere ganger, veier også inn.

1. Tyron Woodley

Welterweight-mester fra 2016-
Den regjerende welterweight-champ-en har i utgangspunktet “alt” som skal til for å bli en stjerne:
1. Han er en uhyre begavet fighter
2. Han er smart fyr (som kan skilte med en universitetsutdannelse)
3. Han er en dyktig kommentator og god på TV (han har også en karriere som skuespiller(!))

4. Han har slått store navn som Carlos Condit, Robbie Lawler og Demian Maia

Men, det er noe med fyren som ikke appellerer:
1. Han kritiseres for å være kjedelig. Eksperter vil påstå at han slåss smart, f.eks. da han forsvarte tittelen mot Demian Maia (et gjesp av en kamp), men sånt funker dårlig hos fans.
2. Etter å tatt tittelen fra fanfavoritten Robbie Lawler, benyttet Woodley anledningen til å forsøke å diktere hvem han skulle møte neste gang. Han ropte ut navn som GSP, Nick Diaz(!) og Conor McGregor. Fans så på dette som et desperat forsøk på å skaffe seg økonomisk gunstige kamper, i stedet for å møte rettmessige utfordrere.

3. Han klager, syter og kritiserer alt og alle for å være “imot ham”.

SUTRETE TYPE: Mange fans sliter med å like Woodley.

Tidligere i år var Woodley gjest i UFC-kommentator Joe Rogans podcast, og benyttet nok en gang anledningen til å klage. Dette gikk ikke upåaktet hen hos Rogan:

Når du allerede er en mislikt fighter, som opplever pipekonsert etter kamper, lønner det seg sjelden å sutre. Tyron Woodley ønsker å bli elsket og respektert, men kjærlighet og respekt er ikke noe man får, det må man fortjene.
Til tross for at han hverken har skadet gravide kvinner eller blitt tatt i doping, plasserer Woodley seg på toppen av listen vår.
Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner