UFC-preview: Vinner Till på hjemmebane?

  • Home
  • MMA
  • UFC-preview: Vinner Till på hjemmebane?

Til helgen venter kanskje vårens største høydepunkt for UFC-fansen når scouseren Darren Till er hovedattraksjone i egen hjemby mot Stephen “Wonderboy” Thompson!

Ja, vi skal ikke glemme det vanvittige stevnet som venter oss 9. juni i Chicago. Et stevne så fullpakket med godkamper at Alistair Overveem sin tungvektskamp mot Curtis Blaydes har blitt dyttet ned til underkortet. Det sier ikke lite, for det er en kamp som kunne headlinet stevner fra både UFC Fight Night og UFC on Fox!

Nå er likevel fokus på helgens stevne. Der får vi servert kanskje det hotteste prospektet i UFC for tiden, Darren Till. MMA-vidunderet som klarte å overbevise UFC-ledelsen til å for første gang holde et stevne i hjembyen Liverpool. Det til tross for bare fire UFC-kamper under beltet. Han fikk også akkurat det han ba om; En topprangert motstander! På søndag møter Till en av de beste weltervektene UFC har sett i Stephen “Wonderboy” Thompson.

La oss lade opp til kampen mellom Till og Thompson ved å ta en titt på deres karriere og veien til hvor de er nå. I tillegg vil vi også gi dere en preivew til stevnes store høydepunkt. For la oss være ærlige; det er få andre fighter som oser verdensklasse på dette kortet. Stevnet ble enda svakere etter at Gunnar Nelson trakk seg fra kampen mot Neil Magny. Sistnevnte skal nå møte en helt ukjent fighter, men det deilige med MMA er jo at alt kan skje! Og uansett vil hovedfighten sannsynligvis bli en krig uten like.

Darren Till mot Stephen Thompson

Klasse: Welterweight

Tills kampstatistikk: 16-0-1 MMA, 4-0-1 UFC

Thompsons kampstatistikk: 14-2-1 MMA, 9-2-1 UFC

Ranking i UFC: #2 Thompson mot #9 Till

Darren Till har en spennende bakgrunn. Han snakker flytende brasiliansk (gikk sine ti første MMA-kamper i Brasil) og besitter for oss nordmenn en like uforståelig Liverpool-dialekt. For man må nesten innrømme at det er umulig å få med seg hva han sier, men en ting er lett å høre når han snakker: “I am the best pound-for-pound fighter in the UFC”. En setning han har sagt nesten hver gang han har blitt intervjuet, og det blir virkelig spennende å se om han kan “back opp” all snakken han har gjort på forhånd. Har vært rimelig kjepphøy og gått høyt ut og meldt at han enkelt kommer til å knocke ut Wonderboy. Det virker som om bookmakerne er enige i at Till bør ha en god mulighet til å slå ut sin motstander. Oddsen på at han vinner på KO eller TKO er 2.75 hos Betsafe, spillselskapet som blant annet sponser Emil Meek og Jack Hermansson. Om han klarer det skal bli spennende å se. Så langt har Till gått fem UFC-kamper – fire seirer og en majority draw. Han gikk sist mot Donald “Cowboy” Cerrone. Amerikaneren var høyt ranket, men ble regelrett slaktet i oktogonen av gorillaen Darren Till. Scouseren vant på TKO etter bare fire minutter:

På søndag er det dog ikke hvem som helst som venter Till på den andre siden av octagonen. Han skal opp mot den beryktede, men skadeplagede Stephen “Wonderboy” Thompson. Blant UFC-fansen virker det nesten som det er Thompson som er underdogen her. Det også med tanke på “hypen” til Till og hvordan media har hauset opp denne fighten. Det er litt merkelig for Thompson er 9-2-1 i UFC, og han har gått to kamper for beltet i Weltervekt-klassen. I den første kampen ble det uavgjort mot Tyron Woodley 12.november 2016, før Woodley trakk det lengste strået i omkampen 4.mars 2017. Thompson har bare gått én kamp siden tapet for Woodley, og det var på stevnet i Madison Square Garden i november 2017, der han slo Jorge Masvidal. Nå er han altså tilbake i oktogonen og skal møte UFCs heiteste stjerne – Darren Till. Hva hadde vel smakt bedre for Thompson enn å stilne hele Echo Arena i Liverpool med å knocke ut Till, og samtidig være først i køen for en ny tittelkamp når Woodley er tilbake i sommer?

UFC

Se økt odds fra Betsafe ved å trykke på banneret!

Hvordan ender kampen?

Hva tror Toppkamp om kampen? Vi tror nok dette blir en stående kamp, og vi blir veldig overraskende om denne kampen blir tatt til bakken. Thompson viste styrke i kampen mot Masvidal og vant soleklart på poeng. Vidundergutten har også god erfaringen med to tittelkamper som man så absolutt ikke skal ta lett på. Han er også en veldig god sparker, og knocket ut Dan Stittgen i 2012 med et headkick som var faretruende kraftig. Vi tror fort han kan ta Till i Championship-rundene (runde 4 og 5), men vi tror at dette for alvor blir starten på en eventyrlig karriere for Till. And to beat the best, you’ve got to fight the best….

Hva tror dere? Hvordan går det med Till? Slår han Thompson og blander seg inn i tittelkampen i Weltervekt-klassen? Eller vinner Thompson sin andre på rad og stiller seg først i køen til en ny tittelkamp mot Woodley?

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner