MMA-ekspert om Meek-seier: – Vil bety svært mye for norsk MMA

  • Home
  • Emil
  • MMA-ekspert om Meek-seier: – Vil bety svært mye for norsk MMA
Emil Meek UFC

Det er bare dager igjen til det som kan bli årets høydepunkt for norske MMA-fans; Emil Meek sitt etterlengtede comeback i UFC.
På den andre siden av ringen står amerikaneren Kamaru Usman, og det er ventet at nordmannen vil få det tøft i møte med den fryktede motstanderen.

Til tross for at Meek har oddsen i mot seg mener MMA-revyens Andreas Roaldsnes at det er en mulighet for Emil Meek-seier over “The Nigerian Nightmare”. En seier som kan bety mye for vikingen.

– Ja, det tror jeg. For Meek vil en seier åpne mange dører. Allerede før en seier ser UFC ut til å satse på ham ved å gi ham høykvalitetsmotstand, sier MMA-revyens Andreas Roaldsnes til Toppkamp om UFC Fight Night-kampen mellom norske Emil Meek og Kamaru. Det er natt til søndag i St. Louis, USA, at Meek og Usman møtes, og Roaldsnes tror at en mulig Meek-seier kan være viktig for MMA i Norge.

– Det betyr svært mye for norsk MMA og for Emil Meek om han kan vinne over Kamaru. Usman er rangert som den tiende beste weltervekteren i verden akkurat nå. Vinner Meek så er det et historisk sportslig gjennombrudd. Norge har aldri hatt en rangert utøver i UFC før, sier Roaldsnes.

.
Meek har gått én UFC-kamp – Usman har seks

Meek har så langt gått én UFC-kamp sin karriere. Det var mot kanadiske Jordan Mein i Toronto i starten av desember 2016. Han skulle siden møte Nordine Taleb i Sverige i mai, men den kampen måtte Meek melde pass til på grunn av en skade. Nå får han altså muligheten igjen, mot rankede Usman. Men hvor motivert er egentlig amerikaneren for å møte Meek? Ikke veldig, skal vi tro Roaldsnes.

– Det er ganske synlig på Usman at han ikke vil møte Meek. Usman er en rangert utøver nå og prøver, på samme måte som Meek, å få den beste mulige kampen. Usman kommer ikke til å klatre i rankingen av å slå Meek, så han har ved hver anledning prøvd å få en ny kamp, forklarer MMA-eksperten.

Kamaru Usman er en av de mest fryktede fighterne i weltervekt-divisjonen

Kamaru Usman er en av de mest fryktede fighterne i weltervekt-divisjonen.

.
Samtidig sliter Roaldsnes med å se hvordan Meek skal vinne over “The Nigerian Nightmare”.

– Kamaru Usman har en enorm fordel over Emil i form av erfaring. Han har gått hele seks UFC-kamper og har vunnet The Ultimate Fighter, UFCs reality-serie for unge talenter. I tillegg har Usman en klar aktivitetsfordel. Det er noe som kalles “ring rust” i MMA. “Ring rust” karakteriseres ved at man går dårligere kamper jo lengre siden man gikk siste kamp. Det vil være mer enn ett år siden sist kamp for Meek når han møter Usman den 14. januar. Det kan være en faktor, sier han.

Hermansson: – Han har masse å vinne

Meeks motstander har vunnet The Ultimate Fighter, og har siden den gang gått fem UFC-kamper. Alle kampene har han vunnet, fire på “decision” og én på knockout, den siste mot Sergio Moraes. Med andre ord – Meek møter et skikkelig up-and-coming prospect i UFC-verden.

Usman er fersk og formsterk . Hans forrige kamp ble vunnet på knockout i september. Meek har på sin side hatt et skadeavbrekk i mellomtiden. Den tiden Meek har tilbrakt ute med skade har Usman brukt til å vinne to UFC-kamper. Den farligste fordelen Usman har er kondisjon og utholdenhet. Meek har så langt i sin karriere kun gått to kamper full tid, altså en kamp som varer tre ganger fem minutter og blir avgjort av dommerpoeng. Usman har gått fire, og alle var i UFC. Kombinasjonen av erfaring og utholdenhet er farlig.

.
UFC-fighter Jack Hermansson sier følgende om fighten natt til søndag:

– Emil trenger å sette et høyt tempo fra start. Han trenger å pushe fremover å ikke la Usman sette press. Usman har mye power, og skal han slå Emil, må han mest sannsynlig knocke han i første runde mens han fortsatt har nok krutt. Jeg tror ikke han klarer på knocke Emil i runde to og tre, hvis Emil har satt ett høyt tempo fra start.

Samtidig mener Hermansson, som selv tapte sin forrige UFC-kamp i Brasil i oktober, at det er en vinn-vinn kamp for Meek.

– Dette er en kamp som kan få Emil rett inn i rankingen, så han har masse å vinne. Taper han den gjør han det mot en av weltervektens største prospects. Usman er meget fysisk sterk og har en solid brytebakgrund. I hans senere kamper har han vist at han har blitt en mer komfortabel striker som har knockoutpower. Jeg syns altså at hans bryting og slagstyrke samt gode press er hans styrker å det som gjør han bra.

Les også: Hysteriske spillspesialer på Meek vs Usman

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner