Conor McGregor i alvorlig trøbbel

  • Home
  • Conor
  • Conor McGregor i alvorlig trøbbel

Det vil bli konsekvenser for Conor McGregor etter hans voldelige opptreden i starten av måneden: Han fått kausjon på $50,000 dollar – og har sin neste høring 14. juni, som vil avgjøre hva slags straff han vil få for hendelsen.

Torsdag 5. april tok angivelig Conor McGregor sitt private jetfly fra Irland til New York, sammen med 20 medsammensvorne og skapte kaotiske tilstander. McGregor selv skal ha kastet ulike gjenstander på en buss, som skulle frakte flere UFC-utøvere til et hotell etter et pressetreff – i sammenheng med stevnet som gikk av stabelen i Brooklyn tidligere denne måneden.

Bussen inneholdt blant annet Khabib Nurmagomedov, Rose Namajunas, Ray Borg og Michael Chiesa. Det sies at angrepet var siktet mot Nurmagomedov, men det var Chiesa og Borg som fikk kjenne på glasskår i ansiktet. Dette resulterte i et stygt kutt i øyet hos Ray Borg og flere kutt i ansiktet hos Michael Chiesa. Utøverne måtte dermed avlyse hver sin kamp. Skadene var et resultat av en bagasjetralle som nesten knuste frontruten på bussen.

Les også: Oddstips for UFC Fight Night 128 av Mohsen Bahari

UFC

Får ikke støtte av White

Dagen etter den utagerende voldsepisoden, ble den irske superstjernen ført inn med håndjern til tinghuset i New York. En dommer satte en kausjon på $50,000, noe som tilsvarer litt over 388,000 kroner. Hans neste høring er satt 14. juniUFC-president, Dana White, var ikke særlig glad da han fikk vite hva Conor McGregor hadde stelt istand. I et presseintervju rett etter at voldsepisoden fant sted, sa White at hendelsen var det mest motbydelige som har skjedd i UFCs historie.

I et nylig intervju innrømmer White at det var planer om en stor annonsering for Conor McGregors returnering til UFC i september, før den dramatiske hendelsen fant sted. Selv om McGregor ikke har vært aktiv i MMA-ringen på to år, har UFC-presidenten etablert et godt forhold med den populære iren. Nå ser det ut som planene blir avlyst grunnet rettsak og søksmål. UFC-presidenten understreker at han ikke vil gi McGregor støtte under den juridiske prosessen.

– Vanligvis ville jeg ha gått rett inn og gjort alt i min makt med å hjelpe noen av mine utøvere ut av en knipe, men ikke i denne situasjonen. Han kom til Barcalys senter, angrep utøverne våre, og gikk til angrep mot våre ansatte med sammen med en haug folk. Nei, du får ikke min hjelp denne gangen, forteller Dana White til ESPN.

– Dette er ikke Conor McGregors eller noen av mine utøvers karakter. Syke ting skjer i sport, men innen UFCs historie, er dette definitivt det verste som har skjedd. Dette er ikke den Conor McGregor jeg kjenner, fortsetter han.

Få også med deg: Analyse av UFC Fight Night 128 med Mohsen Bahari

Angrer ikke

Selv har ikke Conor McGregor uttrykt seg offentlig om voldsepisoden i New York, men publiserte lørdag et bilde av seg selv på sin private Instagramkonto, med følgende tekst:

It is only a lesson if you learn from it. I learn every day.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

– Det er kun en lærepenge, om du lærer av det. Jeg lærer hver dag, skriver han.

Ifølge White skal McGregor skal ha sagt unnskyld for å ha påført skade mot utøverne i bussen, men uttrykte ingen anger når det kom til selve hendelsen.

– Mye av det han har sagt på tekstmeldinger kan jeg nok ikke si på TV. Han var beklagende når det gjaldt personene som var utenforstående, men han følte det måtte gjøres mot Khabib, forklarer Dana UFC-presidenten.

Møte Khabib i Russland

Khabib Nurmagomedov er nå den nye tittelholderen i lettvekt-divisjonen. Han har uttrykt tydelig sin misnøye overfor McGregor i media etter hendelsen i New York – og har nå som mål å rundjule iren i buret, om man får muligheten. 

Voldsepisoden som utspilte seg i New York tidligere denne måneden, var rettet mot Khabib Nurmagomedov. Nå har russeren som mål å ta hevn mot McGregor.

– Jeg håper vi kommer til å slåss. Vi kan gjøre det hvor som helst, for eksempel Tokyo, Moskva, Dublin, Los Angeles, Rio. En stor verdensturne vi kan promotere til de største arenaene i verden. Madison Square Garden? Jeg er her. Han ønsker å bli være lettvekt-mester? Han har nødt til å møte meg, forteller den ferske tittelholderen.

UFC

Det er flere som står i kø for å få kloa i McGregor. Det ryktes at en såkalt “superkamp” mot Georges St. Pierre har også vært et alternativ for Conor McGregor. Den tidligere interim-tittelholderen i lettvekt, Tony Ferguson, har også vært aktiv med å uttrykke hva han føler om den irske superstjernen. Samt McGregors rival i boksing, Floyd Mayweather – som nå sikter seg inn i UFC.

Dana White bekrefter at Conor McGregor fortsatt har en fremtid i UFC, til tross for at han skapte kaotiske tilstander med sin utagerende oppførsel.

Nå som McGregor har havnet i juridiske hender, er det uvisst når han vil komme tilbake. Men han har fortsatt en fremtid i kampsportorganisasjonen, bekrefter Dana White selv.

– De neste ukene må vi se an hvordan utfallet blir juridisk. Jeg er skuffet. Ikke bare er han en av de største stjernene i UFC, men en av de største stjernene på planeten innen sport og underholdning. Han har en lys fremtid i UFC. Vi jobbet jo med en ny plan som skulle gi han en utrolig stor sum med penger. Det er fortsatt snakk om en potensiell Floyd Mayweather-kamp, som kan finne sted i UFC, avslutter White.

Gå ikke glipp av: Kampanalyse for matchene under UFC Fight Night 128

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner