Disse UFC-fighterne tok verden med storm i 2017

  • Home
  • MMA
  • Disse UFC-fighterne tok verden med storm i 2017

For UFC sin del var kanskje ikke året 2017 det aller beste. Deres ubestridte største stjerne, Conor McGregor, gikk ikke en eneste kamp i oktagonen, og valgte heller å bokse mot Floyd Mayweather i tidenes største boksekamp. Jon Jones, mannen som av mange er regnet som en av de beste fighterne gjennom tidene, ble igjen tatt for doping. En annen som er regnet som en av de beste gjennom tidene, Anderson Silva, skulle egentlig møte Kevin Gastelum i desember, men den kampen ble avlyst på grunn av at Silva testet positivt på en dopingprøve like før fighten, og brødreparet Nate og Nick Diaz gikk ikke en eneste UFC-kamp mellom seg.

Likevel fikk vi flere godbiter i løpet av 2017. Vi så et av de bedre UFC-stevnene på lang tid i UFC 217 fra Madison Square Garden, med tre elleville tittelkamper. Vi fikk også se en av de råeste knockoutene på lenge da Francis Ngannou sendte Alistair Overeem i bakken under UFC 218. I tillegg viste Khabib Nurmagomedov at han virkelig er å regne med i divisjonen til McGregor etter en overbevisende seier over Edson Barboza natt til nyttårsaften.

Men hvilke UFC-fightere tok verden med storm i 2017? Vi har tatt en titt på fire av de som imponerte oss mest.

Francis Ngannou

Rekord i 2017: 2-0

Ranking i heavyweight-divisjonen: nummer 2 (bak tittelholder Stipe Miocic)

Francis Ngannou tok UFC med storm i 2017 som ingen annen heavyweight-contender noensinne har gjort. Selv om han bare gikk to kamper, har han signert en avtale med Reebok og blitt en av de mest fryktede mennene å møte i en tøff divisjon. Og kanskje det mest ekstreme? Bare for et par år siden bodde han faktisk på gaten!

Den første fighten i 2017 kom tidlig i året, nærmere bestemt 28.januar. Han møtte Andrei Arlovski, en fight som varte i drøye 90 sekunder. Så var det natt på Arlovski, som ble litt for aggressiv da han prøvde å få til et slag mot ansiktet til Ngannou. Afrikaneren kontret, knocket ut Arlovski og blåste oppover rankingen fra sin plass som nummer ti i heavyweight-divisjonen. Han var ranket som nummer fire før han møtte nederlandske Overeem til co-main-event på UFC 218 i starten av desember. 102 sekunder tok det før – som det står på Wikipedia sin side om UFC 218 – Ngannou vant med en «Uppercut from hell».

Ngannou var – diskuterbart – den fighteren som tok verden mest med storm i 2017. Og det er hvert fall ingen i Heavyweight-divisjonen som satte et like stort preg på divisjonen som kameruneren. Det blir fryktelig spennende å se hva Ngannou har å komme med i tittelkampen mot Stipe Miocic i Boston 20.januar.

Neste kamp: Tittelkamp i Heavyweight-divisjonen mot Stipe Miocic 20.januar

Francis Ngannou etter seieren mot Curtis Blaydes i 2016.

Francis Ngannou etter seieren mot Curtis Blaydes i 2016.

Rose Namajunas

Rekord i 2017: 2-0

Ranking i Strawweight-divisjonen: nummer 1 – tittelholder

Hun går bare under kallenavnet «Thug Rose». Hun ser altså så badass ut med lite hår på hodet og en ganske avslappet og «chill» stil, men fy for en fighter hun er! Først vant hun etter en rear-naked choke over Michelle Waterson i april, som gjorde at hun ble «Number 1 contender» for beltet i stråvektdivisjonen. Der skulle hun møte polske Joanna Jedrzejczyk til tittelkamp under UFC 217 i Madison Square Garden, New York. Joanna sto for all drittsnakk før kampen, mens i alle intervjuene med Rose virket hun fokusert og var mer opptatt av å forberede seg enn å slenge dritt tilbake til polakken.

Og det lønnet seg. Oppgjøret måtte tidlig stoppes etter en rekke mesterlige slag fra Rose, i tillegg til et knallhardt et med venstrearmen, som gjorde at Joanna gikk rett i bakken. Derfra fulgte Rose opp med flere gode slag igjen, som gjorde at nok var nok for stakkars Joanna. En ny mester hadde blitt født.

Det største spørsmålet nå er nok hvem som er neste motstander for Rose. Omkamp mot Jedrejczyk? Et møte med Jessica Andrade? Eller omkamp mot damen som sist slo Rose, nemlig Karoline Kowalkiewicz?

Neste kamp: Usikkert

Rose har en imponerende kampsportbakgrunn, som består av taekwondo, jiu-jitsu, karate og bryting. På grunn av sin lidenskap for kampsport i ung alder, fikk hun kallenavnet “Thug”.

Darren Till

Rekord i 2017: 3-0

Ranking i Welterweight-divisjonen: Nummer 7

Er en ny britisk stjerne født, etter at Michael Bisping nå straks skal legge opp? Eller til og med en europeisk stjerne, fordi vi ikke vet hvor vi har Conor lenger? Darren Till ble for alvor kjent for MMA-verden da han på mesterlig vis knuste Donald «Cowboy» Cerrone i oktober på UFC Fight Night i Polen. Liverpool-gutten var allerede 2-0 i 2017 etter seirer over Jessin Ayari og Bojan Velickovic, men etter seieren over legenden Cerrone føk han opp til 7.plass på rankingen i Welterweight-divisjonen. Till kjørte over Cerrone og ga ikke mannen som pleier å gå inn i oktagonen med cowboyhatt et eneste pusterom for å klare å angripe Till. Han er alt UFC vil ha – stor i kjeften og selvsikker som få, men som klarer å levere og leve opp til all drittslengingen med imponerende opptredener i oktagonen.

Et oppgjør mot Gunnar Nelson i London ryktes, men ingenting er bekreftet enda. Og hvis 2017 var et positivt år for Till, bare vent med hva som kommer i 2018 fra Liverpool-gutten.

Neste kamp: Usikkert

Santiago Ponzinibbio

Rekord i 2017: 3-0

Ranking i Welterweight-divisjonen: Nummer 9

Pozinibbio har alt UFC ser etter i en ikke-amerikansk stjerne: Han ser bra ut, han har nok med tatoveringer, og ikke minst – han er voldelig som få andre. Han startet året med å slå Nordine Taleb, et navn nordmenn husker best for å egentlig skulle møte Emil Meek i Stockholm (Meek ble skadet), før han fulgte opp med en mesterlig knockoutseier over Gunnar Nelson i juli. Det var på det viset at folk for alvor fikk øynene opp for Ponzinibbio. Deretter møtte han Mike Perry i desember, en rimelig kjedelig kamp han vant på unanimous decision.

Argentineren er ranket som nummer 9 i Welterweight-divisjonen og er 27-3 i karrieren sin. Har vunnet de seks siste UFC-kampene, totalt syv av de siste ni, og blir en veldig spennende mann å følge i 2018. Er nære en tittelkamp, spesielt om han vinner sin neste kamp.

Neste kamp: Usikkert

 

Comments

comments

Skrevet av: Even Lübeck

banner