Kevin Lee mot Edson Barboza – Møter vinneren Khabib?

  • Home
  • MMA
  • Kevin Lee mot Edson Barboza – Møter vinneren Khabib?

Det har bare vært en uke siden det var aksjon i UFC med stevnet UFC on FOX, men allerede nå er kampsportarrangøren tilbake med nok et hesebelsende stevne!

Forrige helg var headlineren Justin Gaethje mot Dustin Poirier. Det ble en skikkelig sluggerfest – akkurat som forventet – og det var Poirier som vant i den fjerde runden etter at de begge hadde slått løs på hverandre. Gaethje fikk en god start og nærmeste maltrakterte beinet til Poirier, men sistnevnte er en hardbarka tøffing som klarte å opprettholde konsentrasjon før han fikk inn flere gode slagskombinasjoner på Gaethje. Til slutt var Gaethje helt i ørska, og da gjorde Herb Dean helt rett i å avslutte det hele. Poirier er i kjempeform for tiden og callet ut Khabib Nurmagomedov etter kampen, så vi venter spent for å se hva som skjer videre i lettvektsklassen.

UFC

Vil oddsboost på helgens stevne! Se oddsen hos Betsafe nå.

Også denne helgen er hovedkortet fra lettvektsklassen, og det kan likes veldig godt. Kevin “The Motown Phenom” Lee møter Edson Barboza. Vinneren av det oppgjøret kan fort være en het kandidat til å møte den nye tittelholderen i divisjonen, Khabib Nurmagomedov på sikt. Dette er dog også flere godbiter på kortet: Frankie Edgar skal inn i oktagonen igjen, bare noen måneder etter at han brutalt ble knocket ut av Brian Ortega. Denne gangen møter han Cub Swanson, en mann det “aldri” er stille rundt. Man kan ikke klage når man får servert en legende som Edgar mot en garantist for sluggerfest i Swanson – som co-main-event!

I denne saken tar vi en nærmere titt på nettopp Frankie Edgar mot Cub Swanson, og ikke minst Kevin Lee mot Edson Barboza.

Les også: Oddstips for UFC Fight Night 128 av Mohsen Bahari

Frankie Edgar – Cub Swanson

Fjærvektsklassen
Nr. 3 rankede Edgars rekord: 22-6-1 (16-6-1 i UFC)
Nr. 4 rankede Swansons rekord: 25-8 (10-4 i UFC)

36-åringen Frankie Edgar, høyt elsket av en mang MMA-fans, skulle egentlig møte Max Holloway til tittelkamp 2.desember, men etter at Holloway ble skadet, ble kampen satt til ny dato: 3.mars. Også da ble Holloway skadet, og da steppet Ortega inn på kort varsel for å ta fighten. Det var en stor risiko for Edgar å takke ja til den kampen, men det gjorde han – og det fikk han betalt for. Han ble brutalt knocket ut i den første runden – det første knockout-tapet i Edgars 13 år lange karriere.

Swanson har tidligere gått ut og meldt at han var i seriøse forhandlinger med en ikke-navngitt organisasjon (han har senere bekreftet at det hverken var UFC eller Bellator) etter at han gikk sin siste kamp i desember mot nevnte Ortega. Også Swanson måtte gi tapt for Ortega etter å ha testet “free-agency markedet” i MMA. Til slutt valgte han å signere for UFC igjen. Hans siste seier kom mot Artem Lobov for nesten nøyaktig ett år siden, da han vant på enstemmig dommeravgjørelse. I den kampen brakk han også hånden for tiende gang. Han er nok likevel mest kjent for kampen mot Doo Ho Choi i desember 2016, en kamp som ble Fight of the Night, og som fort både kunne blitt Fight of the Year og Fight of the Century. FOR en kamp:

Disse to har møttes en gang tidligere – 22.november 2014. Da vant Edgar etter noe såpass uvanlig som en “neck crank” i den femte og siste runden. Det ble også Perfomance of the Night, så her har vi en skikkelig omkamp og godbit å se frem til. Spørsmålet mange stiller seg her er om Edgar er tilbake en smule for tidlig, ettersom han tross alt ble brutalt knocket ut av Ortega for bare litt over en måned siden…

Fått med deg denne? Oddsanalyse for UFC Fight Night 128 

Kevin Lee – Edson Barboza

Lettvektsklassen
Nr. 6 rankede Lees rekord: 16-3 (9-3 i UFC)
Nr. 5 rankede Barbozas rekord: 19-5 (13-5 i UFC)

Gavene er servert, sett deg behagelig ned og vent på den store avslutningen – nemlig en skikkelig rysare av en kamp mellom Kevin Lee og Edson Barboza i lettvektsklassen. Likevel kanskje litt merkelig at det er dette som er hovedfighten – både Lee og Barboza er ranket lavere enn Edgar og Swanson. Men vi klager ikke når vi får servert to godbiter på rad på tampen av dette stevnet fra Atlantic City.

Lenge siden vi har sett Kevin Lee i buret. Sist gang var da han røk for Tony Ferguson i kampen om det midlertidige lettvektsbeltet i oktober. Det var bare hans tredje UFC-tap på tolv kamper, og han vil slå tilbake mot Barboza natt til søndag. Tapet for Ferguson kom på en triangle choke, men det er viktig å huske på at Lee er bare 25 år, og har potensielt mange kamper igjen i UFC. Blir spennende å følge med på Lee fremover. Før han tapte for Ferguson, hadde “The Motown Phenom” fem strake seirer, så kampen for det midlertidige tittelbeltet kunne argumenteres for.

Kevin Lee er endelig tilbake i buret.

Edson Barboza er nok mest “kjent” for tapet for Khabib Nurmagomedov, en kamp hvor Barboza hadde så og si ingen sjanse. Kampen gikk hele veien, men han tapte klart på poeng og Khabib vant på enstemmig dommeravgjørelse. Før det har han kun tapt mot kvalitetsmotstandere – Tony Ferguson, Donald Cerrone og Michael Johnson (de to siste ikke akkurat brennheite nå, men var det da). Er en UFC-veteran og har vært i organisasjonen siden 2010 (!). Da var Kevin Lee bare 18 år…

Det blir en spennende kamp mellom en veteran og en – ikke nykommer – men mye yngre i Kevin Lee. Se opp for legkicksene til Barboza, som tidligere har vært dødelige. Han vant faktisk på TKO – ved leg kicks – da han slo Rafaello Oliviera i 2013. Det er sjelden vare. Kan vi få en reprise av det natt til søndag?

Les også: Oddstips for UFC Fight Night 128 av Mohsen Bahari

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner