Tre ting du bør se opp for under UFC Hamburg

  • Home
  • MMA
  • Tre ting du bør se opp for under UFC Hamburg

UFC Hamburg led et stort tap da hovedattraksjonen Volkan Oezdemir ble ombooket til UFC 227 i Las Vegas for å møte Alexander Gustafsson. Det er likevel mye å se frem til i Hamburg den 22. juli! At høydepunktet for norske UFC-fans blir Emil Meek sin kamp mot den polske slakteren Bartosz Fabinski er selvskrevet, men det er også flere andre høydepunkter å se frem til.

Her er tre ting vi har valgt å trekke frem:

1. Marc Diakieses spektakulære stil

Denne unge kongoleseren er en ekte underholdningsgarantist. Diakiese har gått 14 kamper profesjonelt, og har avsluttet hele seks av de i første runde. Han er ekstremt eksplosiv, og byr blant annet på capoeira-spark, muay thai-knær og lynhurtige overhands. Og hvis nevnte angrep ikke nytter, nøler han ikke med å gjøre et suplex-kast eller fire på rad:

Til tross for at han har tapt sine to siste kamper, er det ingen grunn til å avskrive Diakiese. Han er kun 25 år gammel, og har potensielt mange år igjen av sin MMA-karriere. I våre øyne er han en av de mest spennende fighterne i UFCs talentspekkede lettvektsdivisjon.

Ved UFC Hamburg møter Diakiese den 22 år gamle afghaneren Nasrat Haqparast. Han tapte mot Marcin Held i sin UFC-debut i oktober 2017, og trenger virkelig en seier for å sikre sin UFC-fremtid.

Se denne videoen for å få et innblikk i hvorfor vi har stor tro på Marc Diakiese:
2. Alan Joubans knockout-potensial

Jouban startet ikke med kampsport-trening før han var 23 år gammel, men har likevel klart å sette spor fra seg i MMA-verden. Versace-modellen har gått 11 kamper i UFC, og har vunnet sju av de. Jouban har vært svært nærme å bryte inn i topprankingen i UFCs weltervekt-divisjon, men hans fire tap i UFC har holdt han utenfor det ypperste selskap.

Amerikaneren har sin største styrke stående på føttene, i form av tunge slag og harde spark. Dette har ført til at fire av hans syv UFC-seire har kommet via knockout, ofte tidlig i kampene. Dette betyr at man aldri kan slappe helt av når man bevitner Alan Jouban i buret.

Alan Jouban er definitivt i kategorien “kjekkas”.

Alan Jouban har rukket å fylle 36 år, og trenger en seier ved UFC Hamburg for å opprettholde drømmen om UFC-gull. Denne drømmen skal britiske Danny Roberts forsøke å knuse. Roberts har heller aldri etablert seg helt i toppen av UFC, men har flere imponerende submission- og knockout-seire å vise til. Han har imidlertid tapt de viktigste kampene, mot blant annet Emil Meek-rival Mike Perry og veteranen Nordine Taleb.

Det er med andre ord mye som står på spill for Alan Jouban den 22. juli. En seier i denne kampen tar han et skritt nærmere topp 15 i UFC (og ny modellkontrakt med nok en motegigant). Han er også i flytsonen, bare sjekk ut høydepuntene fra hans siste kamp mot Ben Saunders.
3. En legendes vei tilbake

Mauricio “Shogun” Rua var UFC-mester i lett tungvekt helt tilbake i 2010. I løpet av sin karriere har han beseiret storheter som Alistair Overeem, Chuck Liddell og Lyoto Machida. Mellom 2011 og 2014 tapte han imidlertid hele seks av ni kamper, og mange trodde hans storhetstid definitivt var passert.

Siden 2014 har han imidlertid vunnet tre kamper på rad, og ser etter den fjerde strake seieren i UFC Hamburgs hovedkamp mot Anthony Smith. En seiersrekke på fire kamper er imponerende nok det, men det oppsiktsvekkende ved dette er uttalelsene til UFCs nykronede dobbeltmester i både tungvekt og lett tungvekt, Daniel Cormier. “DC” har uttalt at hans neste trekk kan bli å forsvare tittelen i lett tungvekt mot “Shogun”, dersom han vinner mot Smith.

Med den uttalelsen tatt betraktning blir hovedkampen i UFC Hamburg enda mer interessant. Mauricio Rua kan, etter en lang og turbulent karriere, sikre seg et siste forsøk på å tilegne seg gull, heder og ære i UFC.

For å minne om “Shoguns” storhet, tar vi et kjapt tilbakeblikk på hans seier over Chuck Liddell i 2009. Knockouten kom etter noe som nesten kan klassifiseres som en “superman jab”.

 

Vil du se kampene i Hamburg?

Betsafe som er Emil Meek sin hovedsponsor deler i disse dager ut en tur for to personer til stevnet den 22. juli. I premien får men dekket fly, hotell og VIP-billetter til stevnet. I tillegg til de tre nevnte fighterne, og selvfølgelig “Valhalla” selv, er stevnet headlinet av Mauricio “Shogun” Roa mot Anthony Smith. Opprinnelig skulle den brasilianske legenden møte sveitsiske Volkan, men sistnevnte ble i stedet satt opp til å slåss mot Gustavsson under UFC 227.

Om du har lyst til å melde deg på konkurransen kan du trykke på denne linken.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner