Dette er monsteret som venter Emil Meek natt til søndag

  • Home
  • Emil
  • Dette er monsteret som venter Emil Meek natt til søndag

Emil Meek står foran karrierens største utfordring til helgen. Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman, en UFC weltervekt-fighter med ti seire på rad, venter i motsatt ende av buret. 

Kamaru Usman har overmannet alle motstanderne UFC har sendt mot han. Etter å ha vunnet realityprogrammet The Ultimate Fighter i 2015, har han vunnet samtlige fem kamper i verdens største kampsportorganisasjon. Som om ikke det er imponerende nok, har han også sett bedre og bedre ut for hver kamp han har gått.

Ikke la Usman ta deg ned til bakken

Han flyttet fra Nigeria til USA som femåring, og startet med wrestling i ung alder. Dette har formet han til den fighteren han er i dag, hvor hans største styrke er på bakken. Med hans imponerende fysikk er han helt i verdenstoppen når det kommer til å få motstanderen ned på bakken, holde dominerende posisjoner, og dele ut en god dose juling. Etter TUF-seieren bar hans neste fire kamper preg av den nevnte oppskriften. Rett og slett solid “ground and pound” over hele kampen på 15 minutter, som ikke gir dommerne noe annet valg enn å gi Usman seieren på slutten av kampen.

Denne oppskriften gjaldt helt til hans siste kamp, i september 2017.

Usman er fryktet i weltervekt-divisjonen

“The Nigerian Nightmare”, som i dag er ranket som nummer 10 i weltervekt-divisjonen på UFC.com, var lei av å ikke avansere oppover på rangstigen. Han dominerte hver kamp og følte han fortjente en sjanse mot de største stjernene i divisjonen. Sjansen lot imidlertid vente på seg, og hans neste motstander ble Sergio Moraes, en erfaren fighter med svart belte i belte i brasiliansk jiu-jitsu. Usman hadde med andre ord grunn til å frykte Moraes’ grappling-ferdighter, noe som ga han en glimrende mulighet til å vise hvor fryktet han bør være stående på føttene. Han trengte også å gjøre noe spektakulært for å tiltrekke seg oppmerksomhet i MMA-verdenen.

Og et spektakulært statement fikk vi, bare se videoen ovenfor. Han slo ut Moraes midt i første runde på overlegent vis, og sementerte sin status som en av de mest fryktede fighterne i weltervekt-divisjonen.

Spørsmålet er om dette egentlig hjalp for den nigerianske superatleten. Til tross for hans dominans i buret, har han ikke lyktes i å få kloa i en topp 10-fighter ennå. I intervju på Ariel Helwanis MMA Hour kunne han fortelle at han hadde bydd både bråkmakeren Colby Covington og jiujitsu-kongen Demian Maia opp til dans i buret uten noe napp. Han mente at de var redde for å møte han. Men ikke alle var redde, spesielt ikke norske Emil Meek.

Emil Meek skyr aldri unna utfordringer

Emil Meek har blitt kjent for å ta utfordringer på strak arm i MMA-verden. Han gjorde det da han, mot alle odds, slo ut Rousimar Palhares i første runde. Han gjorde også da han vant klart mot Jordan Mein, til tross for skade i ribbeinet tidlig i kampen i sin UFC-debut. Meek er i det hele tatt en fighter som bør respekteres på alle måter. Både hans psyke og hans MMA-ferdigheter er i høy klasse, noe hans siste kamp mot Mein er et eksempel på. Han overkom smertene fra skaden i første runde, slo Mein noen ganger i ansiktet og serverte slag ved “ground and pound” på bakken i andre og tredje runde. Mest oppsiktsvekkende: Han smilte og underholdte fansen gjennom det hele.

Undervurderer Usman sin norske motstander?

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner