UFC-analyse: Dustin Poirier eller Justin Gaethje?

Etter en ellevill helg i Brooklyn, som inneholdt alt (ja, absolutt alt), skal vi denne helgen til Glendale, California, for UFC med Dustin Poirier mot Justin Gaethje som hovedfighten på kortet.

I denne saken tar vi en titt på den fighten, samt co-main eventet, som er mellom Alex Oliveira og Carlos Condit. Vi ser på tidligere kamper for fighterne, samt litt om helgens kamp og hva i Toppkamp tror om kampen.

Alex Oliveira – Carlos Condit

Klasse: Welterweight

Alex Oliveira: 18-4-1 (2), UFC-rekord: 7-3-1 (den ene – Tim Means landet så mange ulovlige knær mot Oliveira at kampen ble en “no-contest”)

Carlos Condit: 30-11, UFC-rekord: 7-7

Alex Oliveira tok denne kampen på kort varsel etter at Carlos Condit sin opprinnelige motstander, Matt Brown, måtte trekke seg grunnet en “torn ACL”, røket korsbånd. Brasilianeren har vunnet syv kamper i UFC og tapt tre siden han ble med i organisasjonen i 2015. Han har faktisk gått elleve kamper siden mars 2015 i UFC! Det er rimelig imponerende, og han har også vunnet fire av de fem siste. Likevel kommer han direkte fra et tap: Oliveira er nok mest kjent for sin elleville kamp mot Yancy Medeiros, en kamp Medeiros vant. Bare ta en titt her:

Hvem er denne Carlos Condit, lurer du kanskje på? Før han ble en del av UFC-sirkuset så langt tilbake som i 2008 (!), hadde han forsvart Welterweight-beltet sitt i organisasjonen WEC hele tre ganger. Det gjorde at Dana White og UFC fikk øynene opp for Condit, som tapte sin første UFC-kamp. Så gikk det bedre for Condit – fem strake seirer, den siste i en kamp om det midlertidige beltet i samme vektklasse mot Nick Diaz, gjorde at han var belteholder i UFC i drøye åtte måneder. Så tapte han for Georges St-Pierre for det ordentlige beltet, før han etter det tapte neste for Johny Hendricks. Han har tapt sine tre siste UFC-kamper, fire av sine fem siste og seks av sine åtte siste, og denne fighten mot Oliveira kan fort være den siste om det blir nok et tap.

Men vi tror ikke det skjer denne gang, Condit har vist tidligere at han fortsatt har nivået inne fra glansdagene da han var med og kjempet om belter i UFC-sirkuset. Vi tror han blir for sterk for Oliveira og begynner veien mot toppen igjen her.

Toppkamp tror: Condit-seier etter decision

UFC

Dustin Poirier – Justin Gaethje

En skikkelig godbit av en kamp, som er en god headliner for dette eventet. Begge har møtt Eddie Alvarez, og begge er like gamle. Begge har imponerende profesjonelle MMA-rekorder, men der stopper likhetene.

Der Poirier har vært i UFC siden 2011, har Gaethje bare gått én kamp i UFC (to, om du regner med TUF-finalen han vant over Michael Johnson). Det var en skikkelig sluggerkamp mot Alvarez, som til slutt endte med at Gaethje brutalt ble knocket ut. Likevel ble det “Fight of the Night” av UFC, rimelig brukbar start på karrieren i organisasjonen (sett bort i fra at han tapte). I tillegg fikk TUF-finaleseieren over Johnson drøssevis av priser: Performance of the Night, Fight of the Night og Fight of the Year. Forståelig? Ta en titt her:

Før UFC-debuten mot Johnson, hadde Gaethje rukket å gjøre seg kjent i organisasjonen WSOF. Siden han vant tittelkampen om beltet i lettvektsklassen i januar 2014, klarte han å forsvare beltet fem ganger på rad med fem strake knockouter eller teknisk knockouter. Rimelig ekstremt! Hans profesjonelle rekord så langt er 18-1, med sitt første MMA-tap mot nettopp Alvarez  i desember 2017.

Hva så med Poirier? Har gått 28 kamper i sin profesjonelle karriere – vunnet 22 og tapt fem, med en no contest. Det var mot Eddie Alvarez i mai 2017, på UFC 211-stevnet i Dallas. Hans første MMA-kamp var i 2009, og etter åtte seirer og ett tap ble han tatt inn i UFC-varmen. Har blant annet slått Max Holloway, men ingen store kanoner. Er nok mest kjent i MMA-miljøet for tapet for Conor McGregor i september 2014, da han tapte på teknisk knockout etter bare 106 sekunder.

Toppkamp tror at Gaethje får revansje for tapet som Alvarez pådro 29-åringen i desember 2017, og slår tilbake her mot Poirier. Gaethje er 5’11, mens Poirier er 5’9. Det er et par centimeter det, som fort kan slå ut i positiv form for Gaethje.

UFC

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner