Khabib møter sulten Holloway til blodig tittelkamp: – Skal lage historie

  • Home
  • MMA
  • Khabib møter sulten Holloway til blodig tittelkamp: – Skal lage historie

Tony Ferguson annonserte på 1. april at han er blitt skadet. UFC bekrefter at Khabib Nurmagomedov vil møte Max Holloway isteden, og vil kjempe om den offisielle lettvekt tittelen til lørdag.

Helgens UFC-kamp vil mildt sagt bli et fyrverki. Nåværende tittelholder i fjærvekt-divisjonen, Max Holloway, stepper inn for en skadet Tony Ferguson. Han vil møte en av de mest fryktede utøverne i UFC, nemlig den ubeseirede russeren Khabib Nurmagomedov. Tittelen i lettvekt står på spill mellom to sultne og kampklare utøvere.

Kan Holloway bli dobbeltmester og sikre seg to titler i to ulike divisjoner samtidig, slik som kollegaen Conor McGregor? Eller vil Nurmagomedov spise Holloway levende og endelig sikre seg tittelen som kongen av lettvekt?

UFC

Les også: Kampanalyse av oppgjøret mellom Khabib og Max Holloway

Vil lage historie som McGregor

– Dessverre er ikke dette en aprilsnarr. Tony er ute, han har skadet kneet sitt. Tony Ferguson er skadet, men det vakre med denne sporten er at kjekkasen Max Holloway, mesteren i 66 kgs-klassen, skal kjempe mot Khabib denne lørdagen i Brooklyn, New York. Og det er for den offisielle tittelen i 70 kgs-divisjonen, uttaler UFC-president Dana White på organisasjonens offisielle Instagram.

Max Holloway har lenge hatt et ønske om å gå i ringen mot Khabib om lettvekt-beltet, for å prøve å bli mester i to ulike divisjoner – men at det ville skje allerede såpass tidlig hadde få forutsett. Holloway bekrefter selv at han skal entre ringen allerede til lørdag, med kun en ukes varsel. Ifølge han selv er fast bestemt på å lage historie, slik som sin irske UFC-kollega Conor McGregor.

The #BlessedEra meets #KhabibTime.

A post shared by ufc (@ufc) on

– Aprilsnarr! Neida, nyheten er helt syk. Manageren min ringte meg. Han sa at Tony var skadet, og at de ville ha meg og Khabib. Hvordan kan man avslå en mulighet som dette? Slike muligheter kommer én gang i livet. Det er bare en fyr som kan gjøre dette, så jeg skal lage historie, forteller Max Holloway like etter annonseringen.

Les også: Preview på UFC 223 av MMA-fighter Mohsen Bahari

– Sint

Dette vil være fjerde gang at en kamp blir avlyst mellom Khabib Nurmagomedov og Tony Ferguson. Første kamp ble kansellert i fjor fordi Nurmagomedov ikke var helsemessig kapabel til å gå i ringen. Denne gangen skal Ferguson antagelig ha tråkket feil og påført seg en skade i kneet, etter en medieopptreden for UFC. Tony Ferguson tok til Instagram for å unnskylde seg både til Khabib og fansen for å ha påført seg skaden like før en såpass omtalt tittelkamp. 

#UFC223 #TonyFergusonMMA SnapJitsu™️ #SnapDownCity

– Ord kan ikke beskrive hvor såret, frustrert, sint og i fornektelse jeg er akkurat nå. Da jeg skulle fullføre mine obligatoriske medieopptreden på fredag før kampen, hadde jeg en ulykke i studioet som gjorde at det røk i båndet i kneet mitt. Både min egen lege og legen i UFC sa jeg ikke kan slåss. Ingen har sagt at jeg trenger operasjon, så jeg kommer til å se en spesialist for å klargjøre hvordan jeg kan bli helbredet og forsvare beltet fortest mulig. Jeg ønsker å beklage til alle mine fans, Khabib, teamet mitt, trenerne mine, vennene mine og viktigst av alt, familien min. God påske alle sammen. Jeg tror det er noe positivt i dette marerittet, fordi dette er ikke en aprilsnarr. Helse og velsignelse til dere alle, skriver Ferguson på sin offisielle Instagramkonto.

Den fryktinngytende russiske rivalen har lenge ventet på å få kloa i Ferguson og tok også til tastaturet for å ytre sin mening om ulykken. Likevel ønsker Khabib rivalen sin god bedring, men understreker at hendelsen bør være en lærepenge for all drittslengingen erkefienden har gitt den siste tiden. 

– Tony, bli frisk, mann. Jeg vil bare gi deg et råd, ikke snakk for mye mer. Det er mange tanker som går gjennom hodet mitt nå, men jeg vil ikke bli som deg. Jeg håper at dette er en lærepenge som vil lære deg å passe munnen din, skriver en irritert Khabib Nurmagomedov på bildedelingstjenesten.

Trente med bjørner

Det er ikke uten grunn russeren Khabib Nurmagomedov er en fryktet utøver i kampsportorganisasjonen. Hittil har han ikke tapt en eneste kamp i sin profesjonelle MMA-karriere og holder en stilling på 25-0. Han er kjent for å være like fryktinngytende stående som på bakken. Noe av grunnen kan kanskje være at russeren hadde en litt annerledes treningsform som barn. Khabib trente faktisk bryting med en ekte bjørn allerede som 5-åring, og holder utallige medaljer i kampsporten sambo.

Khabib har fullført 12 av sine 17 siste kamper med enten teknisk knockout eller på bakken – enten med en armbar, kimura, triangel eller kveling.

Hans imponerende motstander, Max Holloway, er opprinnelig fra Hawaii. Han starter også med kampsport i tidlig alder, under videregående ved ren tilfeldighet. Holloway har hittil en stilling på 19-3 og har forsvart tittelen i fjærvekt tre ganger – to av dem mot UFC-legenden Josè Aldo.

Max Holloway er ansett som en av verdens beste MMA-utøvere. Han har slått den brasilianske UFC-legenden Josè Aldo hele to ganger. Vil han klare å felle enda en legende lørdag kveld?

Før UFC hadde han imponerende presentasjoner, hvor han blant annet har vunnet tre tittelbelter i fjærvekt i tre ulike organisasjoner. Holloway har nå vunnet 12 kamper på rad, der ni av dem er teknisk knockout, to med giljotin og åtte gjennom dommeravgjørelse.

Les også: MMA-fighter Mohsen Bahari sine tanker om stevnet

Hvordan tror du denne spenningsfulle kampen vil ende lørdag kveld? Vil UFC få enda en ny dobbeltmester eller vil Khabib bli ubeseiret verdensmester?

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner