– Han gjør ting i oktagonen som får voksne menn til å se ut som barn

  • Home
  • MMA
  • – Han gjør ting i oktagonen som får voksne menn til å se ut som barn
Yoel Romero UFC

Der UFC 220 virkelig var et fyrverkeri av et kort, med to tittelkamper, blir UFC 221 et steg tilbake for UFC.

UFC 221 skulle egentlig være headlinet av en mellomvektkamp mellom Champion Robert Whittaker og nummer 1 utfordrer Luke Rockhold i Perth, Australia, men Whittaker måtte trekke seg fra stevnet i midten av januar etter en skade. Et stort slag i trynet for UFC, som hadde lagt stevnet i hjembyen til Whittaker.

Og med mester Whittaker ute av dansen, er det Yoel Romero som nå får muligheten mot Rockhold i en kamp om det midlertidige beltet i mellomvektklassen. Dana White har uttalt at Whittaker møter vinneren av Romero-Rockhold til den ekte tittelkampen i mellomvektdivisjonen, når han omsider blir frisk.

Co-main event er ikke akkurat en fight man snakker hjem om – Mark Hunt møter Curtis Blade i Heavyweight-divisjonen. Ellers består hovedkortet av flere rimelige uinteressante kamper, som vi i Toppkamp ikke kommer til å bruke all verdens av krefter på.

I denne saken går vi grundigere til verks i de to kampene vi tror blir mest interessante natt til 8.februar – Hunt mot Blaydes og Rockhold mot Romero. Se heller ikke bort ifra et lite oddstips heller.

LES OGSÅ: Oddstips for UFC 221 med Mohsen Bahari

Yoel Romero vs. Luke Rockhold

Rekorder: Romero (12-2), Rockhold (16-3)

I en liten periode virket det som om statusen i mellomvektsdivisjonen var klar: Michael Bispings tid som mester var over. Georges St-Pierre var borte. Den eneste som var igjen var Robert Whittaker, som etter X seirer i UFC, plutselig hadde det midlertidige beltet i divisjonen, og mange sultne rever som var interessert i å ta over beltet. Australske Whittaker skulle nå møte Luke Rockhold på hjemmebane i Australia for kamp om tittelbeltet i divisjonen.

Det varte rundt en måned.

Så begynte rapportene å komme fra amerikanske MMA-journalister om at Whittaker hadde trukket seg fra kampen grunnet en skade. Noen timer senere bekreftet Whittaker og UFC selv dette, og Yoel Romero ble erstatteren til Whittaker, til stoooor skuffelse fra samtlige i UFC-verdenen. Bortsett fra Romero.

LES OGSÅ: Oddstips for UFC 221 med Mohsen Bahari

Hva kan vi forvente oss av hovedkampen på UFC 221-kortet om det midlertidige beltet i mellomvektsdivisjonen?

Yoel Romero er en tidligere OL-medaljevinner i wrestling, og har kun tapt én UFC-kamp i karrieren. Det var dog den siste han har gått, og det var mot Whittaker i kamp om det midlertidige beltet. Ellers har kubaneren slått sterke fightere som Derek Brunson, Lyoto Machida, Ronaldo «Jacare» Souza og Chris Weidman. Romero har også vunnet Fight of the Night tre ganger, og Perfomance of the Night to ganger på sine ni kamper. En fighter som ofte leverer show og varene, med andre ord. Det er som UFC-kommentator Joe Rogan sier: «He does stuff inside the Octagon that makes grown men look like children».

Rockhold er en av de beste fighterne i mellomvektdivisjonen, og hans største styrker er både å dominere i oktagonen, samtidig som han er god til å finne små svakheter og åpninger hos motstanderne slik at han kan vinne på knockout. Han var mellomvektmester i drøyt seks måneder, fra desember 2015 til juni 2016, før han tapte på knockout mot Michael Bisping. Siden den gang har han slått David Branch, en kamp han vant på submission 16.september.

Likevel – et svært skuffende hovedstevnet på et kort som skulle bli et skikkelig fyrverkeri. Vi tror Rockhold tar denne.

Spill Luke Rockhold-seier etter knockout

Slår Luke Rockhold Yoel Romero, er det tittelkamp mot Robert Whittaker som blir det neste som skjer i toppsjiktet av mellomvektsdivisjonen. Rockhold og Whittaker skulle egentlig møtes, men Whittaker måtte trekke seg grunnet en skade.

Mark Hunt vs. Curtis Blaydes

Rekorder: Hunt (13-11-1 (1)), Blaydes (8-1 (1))

I september var ikke Mark Hunt nådig med å fortelle UFC hva han syntes om behandlingen han fikk av kamporganisasjonen. Han skulle egentlig gå kamp i november 2017, men UFC mente han ikke var klar for å gå kampen. Det gjorde at han kalte Dana White «bald-headed prick», noe som kanskje ikke er så smart når White er den mest innflytelsesrike karen i hele organisasjonen?

Uansett, nå er han tilbake i oktagonen etter drøye åtte måneders fravær. Da vant han på teknisk knockout over Derrick Lewis. Hunt er en skikkelig ringrev i UFC-sirkuset og debuterte så tidlig som i september 2010. I november 2014 fightet han for det midlertidige beltet i tungvektsdivisjonen da han møtte Fabricio Werdum, men kampen tapte Hunt på teknisk knockout. Siden den gang har han tapt for både Stipe Miocic, Brock Lesnar og Alistar Overeem, men kommer som sagt senest fra en seier over Lewis.

Curtis Blaydes er en interessant motstander for Hunt. 26-åringen debuterte i UFC så sent som i april 2016 mot Francis Ngannou, da Blaydes fikk så brutalt med bank at UFC-doktorene ikke så noen annen utvei enn å stoppe fighten. Siden den gang har han faktisk testet positivt på marihujana, men det har ikke stoppet fighteren fra Chicago til å fortsette med å gå et hav av kamper på kort tid. Han kommer senest fra en knockout-seier over Oleksiy Oliynik, og Blaydes har gått fem fighter på bare 20 måneder. Det er rimelig ekstremt.

Vinner Blaydes denne, kan han gjøre et kjempehopp i rankingen i tungvektsdivisjonen. Han er yngre og er nok litt kjappere på føttene, men Hunt har milevis med erfaring og er mye mer rutinert enn Blaydes. Likevel – Hunt har det meste å tape her. Blaydes har tidligere vært en NJCAA-wrestler, men Hunts takedown-defense er solid. Og å ende opp stående med Hunt og utveksle slag er farlig. Det har mange fightere opp gjennom fått kjenne på. Det kan godt hende at den yngre Blaydes holder seg disiplinert gjennom hele fighten og vinner kampen på decision, men vi har fortsatt troen på at den mer rutinerte fighteren i Hunt tar i land dette.

Spill Mark Hunt-seier etter knockout

LES OGSÅ: Oddstips for UFC 221 med Mohsen Bahari

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner