Stipe Miocic: – Jeg er den beste tungvekteren i historien

  • Home
  • MMA
  • Stipe Miocic: – Jeg er den beste tungvekteren i historien

“The hype train” Francis Ngannou var forhåndsfavoritt på oddsen, men Stipe Miocic stilnet alle som tvilte på ham natt til søndag. Brannmannen fra Ohio utnyttet Ngannous svakheter, slet han ut over fem runder, og vant klart på enstemmig dommeravgjørelse. Han er nå den mest suksessrike tungvektsmesteren i UFCs historie. Så hva venter nå?

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocicufc) on

Det var mange spørsmål knyttet til Francis Ngannou i forkant av kampen. Visst er han et fryktinngytende vesen med en ubestridt slagkraft, men hva ville skje om kampen passerte første runde? Ville det gå på bekostning av hans vanvittige eksplosivitet? Hva om han ble tatt ned til bakken og holdt der? Ville han ha noe å svare med da?

Stipe Miocic ga oss alle svar vi trengte. Ngannou ble fort sliten, og han hadde lite å svare med da Miocic lyktes med å ta han ned til bakken. Miocic sin kampplan fungerte utmerket, og Ngannou ble sendt tilbake til tegnebordet. Miocic tok også rekorden for flest tittelforsvar på rad i UFCs tungvektdivisjon, da dette var hans tredje. Det er vanskelig å argumentere mot at han er den beste tungvekteren UFC har sett, han har sett svært imponerende ut de siste årene.

Var det dette utfallet UFC ville ha?

UFC skjønte tidlig at Francis Ngannou var en potensiell superstjerne. Spektakulære knockouts, en voldsom fysikk og det faktum at han var hjemløs for kun fem år siden var alle gode ingredienser i en promoteringspakke. Miocic var tidlig oppmerksom på dette, og mente at UFC ønsket at han skulle miste tittelen til fordel for Ngannou. Dette, i tillegg til at han ble ansett som underdog, gjorde seieren “mye søtere”, i følge Miocic selv. Du kan selv høre hva tungvektskongen hadde å si etter kampen i videoen under.

.
Det er også verdt å merke seg at Stipe tok beltet fra UFC-president Dana White da han skulle til å feste det rundt livet hans, slik han alltid gjør når en mester skal krones. Miocic ga beltet til treneren sin, og lot han få æren av å feste beltet istedenfor. Aner vi konturene av et dårlig forhold mellom “the baddest man on the planet” og Dana White? Vel, vi ville i alle fall ikke yppet med Stipe Miocic, av åpenbare grunner.
Det blir uansett spennende å følge med videre i UFCs farligste divisjon.

Daniel Cormier dominerte 

Daniel Cormier hadde få problemer med å beholde beltet sitt i lett tungvekt. Hans motstander, Volkan Oezdemir, gikk åpenbart for en tidlig knockout, men “DC” sto gjennom stormen. Mot slutten av første runde tok mesteren mer og mer over, og runden endte med at Volkan ble reddet av bjella. Cormier hadde et fast grep rundt Oezdemirs hals, men sekundene rant ut av timeglasset før Volkan måtte tappe ut.

I runde to fortsatte “DC” imidlertid dominansen. Han tok en forsvarsløs Volkan ned til bakken, og dunket løs. Oezdemir klarte til slutt ikke å forsvare seg ordentlig, og dommer Kevin MacDonald brøt inn og avsluttet kampen. Daniel Cormier har dermed vunnet 20 kamper i sin karriere, og kun tapt én. Han er definitivt en av de beste lett tungvektsfighterne sporten har sett, og han har ikke tenkt å gi seg ennå. Hva blir hans neste trekk?

Stipe Miocic vs. Daniel Cormier?

Hvis Dana White får viljen sin, får vi se en superfight mellom mesterne i UFCs to tyngste divisjoner. Dette er utvilsomt et interessant scenario. Begge behersker alle sidene av MMA meget bra. Hvis man skal spekulere litt, så er Miocic muligens en bedre bokser enn Cormier, mens “DC” har en fordel når det kommer til wrestling. Miocic er også mye høyere enn Cormier, men “DC” har beseiret mange høye fightere før. Blant annet svenske Alexander Gustafsson, Antionio Silva og Josh Barnett. “DC” er også ubeseiret (13-0) som tungvektsfighter. Med andre ord hadde dette kunnet blitt en kul kamp, men Cormier har foreløpig avkreftet ryktene.

Før de tenker på neste trekk, skal imidlertid begge mesterne ta seg en velfortjent pause. Miocic skal måke snø, forberede seg på å bli far og ta noen skift på brannstasjonen. “DC” uttalte at han så frem til å gå tur med bikkja og være en vanlig mann i en måneds tid. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner