UFC 220: Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir

  • Home
  • MMA
  • UFC 220: Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir

UFCs lett tungvektmester Daniel Cormier hadde mildt sagt et turbulent 2017. Først dominerte han mot Anthony “Rumble” Johnson, så ble han brutalt slått ut av erkerivalen Jon Jones. Da alt så bekmørkt ut, ble Jones suspendert for ulovlige midler, og plutselig fikk “DC” beltet sitt tilbake igjen. Nå skal han forsvare det mot et av fjorårets største gjennombrudd, Volkan Oezdemir.

Daniel Cormier er en modig mann. Joda, han har knust all motstand han har støtt på i buret, hvis du ser bort fra Jon Jones. Joda, han er ranket som nummer fem på UFCs “pound-for-pound”-liste. Alt dette er særdeles imponerende, men hans fryktløshet kom virkelig til syne for ca. en måned siden.

Francis Ngannou, kanskje verdens skumleste fighter, befant seg i samme bil som “DC”, og han sov. Dette anså som Cormier som en gyllen mulighet:

Her leker Cormier virkelig med skjebnen, dette er det ikke mange som gjør etter han.

Cormier er full av selvtillit

Til tross for at hans siste kamp endte med tap (senere omgjort til no contest), virker Cormier å ha troa på seier i forkant av denne kampen. Dette har han god grunn til, hvis du ser til hans historikk. Cormier satset i utgangspunktet på wrestling, men endret fokus til MMA i en alder av 29 år i 2008. Han satset på tungvekt til tross for hans relativt lave høyde på 180 cm. Dette har likevel ikke hindret han i å oppnå bemerkelsesverdig suksess.

Dominanse i Strikeforce

“DC” startet karrieren i organisasjonen som har avlet frem mange UFC-stjerner, Strikeforce. Mellom 2009 og 2013 gikk han 11 kamper, de aller fleste i Strikeforce, og han vant samtlige. Blant høydepunktene finner vi knockout-seier mot Antonio “Bigfoot” Silva og finaleseier i Strikeforces’ tungvektsturnering mot Josh Barnett i 2012. Cormier var herved et hett navn i MMA, og en sjanse i det gode selskap, UFC, sto for tur.

Han debuterte i UFC med seire over Frank Mir og Roy Nelson, to store navn i MMA-verdenen. Han klatret på rangstigen i tungvektsdivisjonen, men droppet ned til lett tungvekt. Grunnen: Treningspartner og venn Cain Velasquez var daværende tittelholder i tungvekt. Dette karrierevalget la grunnlaget for et av de største rivalforholdene i UFCs historie: Daniel Cormier vs. Jon Jones.

Cormiers eneste overmann

Disse to har vært gjennom mye: de har slåss på pressekonferanser (se video over), de har kranglet på sosiale medier og de har stått for minneverdige oppgjør i buret. Jon Jones var i 2015 en av de mest dominerende mesterne i UFC, og hans regime fikk fortsette etter det første oppgjøret mot Cormier. Kampen gikk helt til bjella ringte i femte og siste runde, men Jones ble tildelt seieren ved enstemmig avgjørelse av dommerne.

Falsk UFC-mester?

Noen måneder senere klarte Jon Jones klarte imidlertid å dumme seg ut, ble suspendert, og UFC trengte en ny mester i lett tungvekt. Daniel Cormier og Anthony “Rumble” Johnson skulle kjempe om gullbeltet. Cormier ble tidlig slått i bakken av “Rumble”, men kom seg opp og fikk sikret seieren ved submission (rear naked choke) i tredje runde. “DC” var herved mester i lett tungvekt. Mange mente imidlertid at han bare lånte beltet i Jones’ fravær, og at Cormier ikke var den ekte mesteren.

No caption needed

A post shared by Jon Bones Jones (@jonnybones) on

Jon Jones skal ha mye av æren for at folket ikke anerkjente “DC” som mester. Ovenfor finner du et eksempel. Før Cormiers andre tittelkamp mot “Rumble” Johnson i 2017, trengte “DC” flere forsøk på å veie inn under grensen på 205 pund. Til slutt klarte han tilsynelatende å kutte fra 206,2 til 205 pund kun minutter fra tidsfristen. Hele kontroversen kan du se her. Tips: Se på armene til Cormier under det andre forsøket.

Ekte mester

Til tross for kontroverser og falsk mester-anklager har Cormier likevel rukket å slå Alexander Gustafsson, Anderson Silva og Rumble Johnson enda en gang siden 2015. Jon Jones har også rukket å bli suspendert et par ganger til. Spesielt etter Jones’ tredje suspensjon etter deres andre kamp i 2017, virker folk omsider å være på Daniels side. Jones ser ut til å ha brukt opp sine sjanser, og Cormier mottar endelig den respekten han fortjener. Dette til tross for at han faktisk tapte mot Jones, og fikk beltet tilbake uten å slåss for det. Til helgen skal han imidlertid i aksjon igjen.

Volkans lynraske reise til toppen

banner