UFC 219 – Bergh kan få sjansen i Vegas

Emil Meek er disse dager i Las Vegas for å gjøre seg klar til sin UFC-kamp mot Kamaru Usman. På lasset har den norske vikingen med seg Team Betsafe-kompis Kenneth Bergh. Det var forventet at Bergh kun var med som sparring- og treningspartner for Meek, men nå har ryktene begynt å murre om at Bergh selv vil få sjansen i Las Vegas.

Kenneth er kampklar

Toppkamp har vært i kontakt med Norgessjef i Betsafe, spillselskapet som sponser blant annet Emil Meek og Kenneth Bergh, Erik Jensen. Han er en av dem som følger de norske fighterne tettest og er i daglig kontakt med MMA-utøverne.

– Jeg kan bekrefte at Kenneth har stilt sine tjenester tilgjengelige under UFC 219, svarer Betsafe-sjefen.

Så du sier det er en mulighet for at vi får se Bergh gå kamp i Vegas?

– Jeg sier at Kenneth har sagt til UFC at han er i Vegas og at han er klar, så får du tolke det som du vil, sier Jensen med et glimt i øye.

David Garcia, manager for UFC-fighteren Jack Hermansson som også er på Team Betsafe, har hørt ryktene om at Bergh kan få sin UFC-debut i Vegas dagen før nyttårsaften.

– Kenneth Bergh kan fort få en UFC-kamp. Han er i knallform og superklar for å fighte i UFC, forteller Garcia.

I tillegg til å være Hermanssons manager er Garcia også kjent som MMA-ekspert i TV-serien «Kampland» som ligger ute på Viafree. Han er sikker på at Bergh er en het kandidat for verdens største MMA-organisasjon.

– Nå som han er i Las Vegas for å forberede Emil Meek til sin kamp mot Kamaru Usman kan han være et godt alternativ for UFC som en fighter til å steppe inn på kort varsel. Det kan fort bli på nyttårskortet.

Hvor stort vil det være for norsk MMA om både Kenneth og Emil ender opp med å gå kamp 30. januar?

– Om det skjer så får vi julaften, nyttårsaften, 17. mai og alle bursdagsfeiringer i Norge på samme dag. Med både Meek og Bergh på samme stevne så kan Norge være vitne til tidenes UFC-event, sett med norske øyne, avslutter Garcia.

 

Kan få UFC-revansj

I MMA-kretser har muskelbunten fra Norge sitt rykte vokst seg større og større for hver imponerende seier. I juni fikk veteranen Norman Paraisy erfare hvilke enorme krefter som bor i den tatoverte nordmannen. På overbevisende manér sikret Bergh karrierens sjette strake seier som proff mot franskmannen.

Etter kampen mente de fleste som følger MMA tett at det neste naturlige steget for fighteren er en tittelkamp i organisasjonen Cage Warriors, eller en sjanse i UFC. Om ryktene skulle stemme kan det se ut til at sistnevnte senario blir en realitet.


I så fall vil ikke dette bli Bergh sin første kamp i USA. I 2016 var nordmannen med i realityserien «The Ultimate Fighter». For MMA-organisasjonen har TV-serien i mange år vært en av de fremste rekruteringsarenaene, og MMA-interesserte nordmenn hadde store forhåpninger til hva Bergh kunne utrette.

Dessverre endte det med tap for amerikanske Eric Spicely i først kamp. Med det var UFC-eventyret over før det hadde begynt, men nå kan altså Bergh få sin revansj.

– Selv om jeg tapte, så er jeg fortsatt oppe og går, for å si det sånn. Man må være like god til å tape som til å vinne. Uten nederlag og motgang kommer man sjelden fremover. Dette er masse erfaring for meg, og jeg fikk muligheten til et «gratis»-tap i UFC. Klarer jeg å vinne noen kamper nå, så er veien til UFC kort, sa Bergh til VG den gang.

Det har ikke lyktes Toppkamp å komme i kontakt med Kenneth Bergh eller Emil Meek.

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner