Dette blir årets voldeligste UFC-stevne

Jose Aldo Max Holloway UFC

Tittelkamp, verdens hardeste slag og ekstrem uforutsigbarhet: UFC 218 har alt du kan ønske deg av en fight night. Natt til søndag arrangerer UFC årets voldeligste kort. 

Max Holloway vs. José Aldo 2

Vi starter på toppen. Hovedkampen er tittelkamp i fjærvekt mellom den unge, og særdeles lovende, Max Holloway og den beste fjærvektfighteren i historien, José Aldo. Disse møttes også i sommer for å forene tittelen i fjærvekt, da Holloway på daværende tidspunkt var midlertidig mester, mens José Aldo var den ubestridte kongen. Kampen var jevn, men i tredje runde ble det for mye for brasilianske Aldo, og Holloway slo han ut ved teknisk knockout.

Det var likevel ikke alt som stemte i denne kampen. Aldo er viden kjent for å sparke føttene til sine motstandere til de blir både gul, rød og blå. Ta for eksempel en titt på hans kamp mot Uriah Faber for noen år tilbake:

Dette skjedde ikke i det hele tatt i sommerens kamp. I kjølvannet av tapet uttalte Aldos trener at José hadde en skade i foten, noe som hindret han i å sparke. Aldo manglet dermed sitt mest voldelige våpen. I forkant av kamp nummer to har det derimot ikke blitt nevnt noe som skader, så vi satser på å få en José Aldo på toppnivå natt til søndag.

I den andre enden ser Max Holloway helt rå ut, og har gjort det i mange år. Hans siste tap kom mot superstjernen Conor McGregor i 2013, men siden har han ikke sett seg tilbake. Han har vunnet intet mindre enn 11 kamper på rad, og med tanke på hans unge alder (25), har han alle forutsetninger for å bli en av UFCs virkelig store. Han er allsidig, og har flere seire via både submission (2), knockout (8) og beslutning (8). Alt ligger til rette for en heftig kamp, og det blir meget spennende å se hvem som trer ut av buret med gullbeltet rundt livet natt til søndag.

Voldelig co-main

Rett før den omtalte tittelkampen får vi en tung, etterlengtet duell. Den meget rutinerte (han har nesten 60 proffkamper) Alistair Overeem skal opp mot fremadstormende Francis Ngannou i tungvekt. Mange ser på dette som kampen som avgjør neste tittelutfordrer i divisjonen.

Overeem trenger nesten ingen introduksjon, han har tross alt slåss helt siden forrige årtusen. Han både ser ut, og slåss som, et beist. Han vinner både på submissions og knockouts. Han har beseiret legender som Brock Lesnar, Fabricio Werdum, Junior Dos Santos og Mark Hunt. Og nå skal han knuse drømmene til den mest lovende fighteren i divisjonen.

Francis Ngannou har vært i UFC i underkant av to år, men har likevel rukket å slått (bokstavelig talt) godt fra seg. Han har vunnet samtlige fem kamper i UFC, og samtlige har vært via avslutning. De tre siste kampene har han til og med avsluttet etter mindre en to minutter. Ikke nok med det, han slår visstnok hardest i hele verden:

Francis Ngannou er rett og slett livsfarlig.

To giganter kolliderer med andre ord natt til søndag, og det kan ikke bli annet enn voldelig.

Den store godbiten

Litt tidligere i main card finner vi en kamp som virkelig har potensial til å bli årets mest voldelige. De topprangerte lettvekts-fighterne Eddie Alvarez og Justin Gaethje barker sammen. Begge disse to fighterne har levert topp underholdning flere ganger tidligere, og det kommer sannsynligvis ikke til å bli noe annerledes denne gang.

Eddie Alvarez er en rutinert herremann. Han har gått over 30 kamper profesjonelt, og har 15 seire ved knockout. I fjor tok han lettvektstittelen fra Rafael Dos Anjos på brutalt vis, ved å slå han ut i første runde. Hans kompromissløse stil serverer både heftige seire, men også voldelige tap. Det siste er hans kamp mot Conor McGregor et eksempel på. Eddie Alvarez endte opp med å være mester i noen måneder, før den velkjente iren lekende lett slo han ut i Madison Square Garden. Siden har Alvarez fulgt opp med nok en actionfylt kamp mot Dustin Poirier. Alvarez benyttet imidlertid et ulovlig kne, så kampen ble omgjort til no contest.

Dermed blir kampen mot Justin Gaethje Alvarez’ første sjanse til å gjenreise æren etter ydmykelsen mot McGregor. Og skal vi tro Alvarez selv, har han tro på at kampen blir et komplett kaos:

The King Of Violence

UFC-nykomlingen Justin Gaethje kalles ikke “The King of Violence” uten grunn. Han har gått 18 kamper profesjonelt, og han har vunnet samtlige. Hele 15 av de har vært ved knockout. Han er bevisst det faktum at underholdende kamper = penger i kassa, og han har virkelig levd etter det. Gaethje har til og med lovet at han kommer til å bli slått ut i løpet av sin UFC-karriere. Hans stil er så kompromissløs at den knapt kan beskrives med ord. Det er definitivt bedre å nyte hans UFC-debut i videoform istedenfor.

 

Vi i Toppkamp ser frem til en meget actionpreget aften. Hvem tror du vinner hovedkampen, Holloway eller Aldo?

 

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner