Tungvektsduellen UFC har ventet på

  • Home
  • MMA
  • Tungvektsduellen UFC har ventet på
Fabricio Werdum v Derrick Lewis UFC

Tidligere tungvekstkonge Fabricio Werdum og Derrick ”The Black Beast” Lewis barker sammen under UFC 216 natt til søndag. Begge kommer fra tap og trenger desperat en seier for å holde seg relevant i titteldiskusjonen.

“The baddest man on the planet”

Tittelholderen i UFCs tungtvektsdivisjon får kallenavnet “the baddest man on the planet”. Det er ikke uten grunn. Når det ligger 120 kg bak hvert slag og spark du får servert, så kan kampen være over når som helst. Hvis du blir truffet av et rent slag i kjeven, ligger du i gulvet i neste øyeblikk. Det er et høyrisikospill å delta. Skummelt for fighteren, ulidelig spennende for seeren. Derrick Lewis er en av de som drømmer om å oppnå det kallenavnet.

Conor McGregor Betsafe

Da uværet i Texas herjet som verst i august, kjørte Lewis rundt i en svær pick-up og berget folk fra vannmassene. Ved spørsmål om han ville ha lønn for strevet, svarte han at han ikke ville ha penger, men gjerne tok imot litt fritert kylling. Derrick Lewis er med andre ord en likandes kar utenfor buret.

Inne i buret er imidlertid historien en annen. Der er Lewis nådeløs. Fem av hans siste seks seire har vært knockouts via slag. Han holdt stø kurs mot utfordrerposisjon hvor overbevisende seire ble presentert en etter en, før det hele stoppet i sommer. Mark Hunt, mannen som har gjort levebrød av å slå folk ut med ett slag, brøt Lewis’ seiersrekke. Lewis hintet om å legge hanskene på hylla etter kampen, men fikk istedenfor en glimrende mulighet til å kjapt gjenreise seg.

 

Lewis får servert mannen med det merkelige ansiktsuttrykket, Fabricio Werdum. Man må imidlertid ikke la seg lure av ”the Werdum face”, uansett hvor uskyldig det ser ut. Werdum har svart belte i brasilliansk jiu-jitsu, judo og muay thai. Han kan med andre ord utføre kvelninger, kast og spark av ypperste klasse. Hans tidligere meritter taler også samme sak. Han har slått den russiske legenden Fedor Emelianenko, tok UFC-beltet fra Cain Velasquez og overmannet Mark Hunt. Men, i siste kamp ble han knepent beseiret av Alistair Overeem. Begge trenger seieren om håpet om å bli mester i UFCs farligste divisjon skal bestå. La oss ta en titt på tungvektsdivisjonen og dens nåværende status.

Turbulent divisjon

Ingen har forsvart tungvektsittelen mer enn to ganger. Det har vært femten forskjellige mestere siden 1997. I andre divisjoner har flere enkeltutøvere forsvart tittelen sin rundt et tosifret antall ganger. I tungvekt virker risikoen og uforutsigbarheten å være for høy til at det samme skal skje der, med mindre Stipe Miocic vil det annerledes. Den nåværende mesteren og brannmannen Stipe Miocic tok beltet fra Werdum i 2016, og har siden overkjørt Alistair Overeem og Junior Dos Santos på svært overbevisende måte. Alle de tre nevnte seirene kom naturligvis i første runde.

Ingen tydelig utfordrer

Det Miocic nå savner er en skikkelig utfordrer. I dag er Overeem rangert som nummer en, men han fikk juling av Miocic i fjor, så den kampen høres ikke veldig spennende ut.

Cain Velasquez følger etter på andreplass. Ingen betviler at han kunne tvunget det beste ut av Miocic, men Cain har dessverre slitt fryktelig med skader de siste årene. Hadde det ikke vært for dette, ville Velasquez vært neste utfordrer.

Vi har også mannen som er rangert som nummer fire, Francis Ngannou. Han har sett meget farlig ut siden sin debut i UFC, og har vunnet fem av fem mulige kamper i organisasjonen. Hans siste tre seire har til og med kommet etter under to minutter. Det er bare en ting som skurrer. Den eneste han har slått, som har vært rangert blant topp 15, er Andrei Arlowski, mannen som nå har tapt fem kamper på rad. Det kan synes som at Ngannou trenger en seier til for å bli verdig en tittelkamp. Han får sjansen til å vise seg mot Overeem i desember.

Conor McGregor Betsafe

Gyllen mulighet

Werdum og Lewis har begge fått mulighet til å tre frem, til tross for tap i sine siste kamper – kanskje spesielt Lewis. Tungvektsdivisjonen skriker etter friskt nytt blod etter at de siste tittelkampene har vært mellom gamle helter, som kanskje burde bli erstattet. For åtte år siden satte Brock Lesnar og Frank Mir en rekord som holdt frem til 2016, da 1.6 millioner kjøpte tilgang til å se deres kamp under UFC 100. Tungvektsdivisjonen kan se langt etter den populariteten i dag.

Overeem har over 50 kamper, og har ikke sett like skummel ut i det siste. Werdum har rundet 40 år, og har nok sett sine beste dager. Hvis tungvektsdivisjonen skal nå gamle høyder i popularitet, kan man håpe at Lewis gjenreiser seg og knuser Werdum. Han vil dermed gi et sårt tiltrengt friskt pust i toppen av UFCs farligste divisjon.

[sportsbook id=”3662″ title=””]

Samme kveld står det også om den midlertidige tittelen i UFCs lettvekt-divisjon. Kampen står mellom slåsskjempene Tony Ferguson og Kevin Lee. Hvem vil holde tronen før Conor McGregor stepper inn i ringen igjen? Dette kan du lese mer om ved å klikke her!

Den utsatte fighten mellom Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson og Ray Borg skal også avgjøres denne kvelden. Mighty Mouse har sjansen til å ta rekorden for flest tittelforsvar i UFC på rad, og befeste sin posisjon som en av sportens beste utøvere gjennom tidene. Les mer om Mighty Mouse og hans krangel med UFC her!

 

Har du noen tanker om fightene 7. oktober og ønsker å dele de med oss. Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under!

 

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner