«Han er Norges svar på Pep Guardiola»

Oddsetternes tabelltips for Eliteserien 2018: Tromsø på 9.plass

Etter at den en finske treneren Simo Valakari tok over hovedansvaret på Alfheim etter at Bård Flovik  i juli fikk sparken ble Tromsø et av høstens formlag i Eliteserien. På de 15 første kampene, tok Tromsø 14 poeng og lå nest sist på tabellen. Under Simo Valakari var det kun de fire topplagene Rosenborg, Molde, Strømsgodset og Sarpsborg 08 som toppet Tromsøs 24 poeng på 15 kamper.

Optimismen er derfor stor i Ishavsbyen foran den første hele sesongen under Valakari. Ikke minst fordi nøkkelspiller Gjermund Åsen vraket klubber som Molde, Ranheim og Brann for å signere for «Gutan».

– Jeg synes det er et spennende prosjekt som han finnen har kommet med. Det er litt Pep (Guardiola journ. Anm) over det, litt gærn med ballen og formasjon. I tillegg har jeg en del venner der, så det er en god miks. Han vil ta steg oppover på tabellen. Jeg synes det er veldig spennende det som skjer der, så hvorfor ikke gi det to år til, sa Åsen i videopodkasten ValueLive like før jul.

Gjermund Åsen sammenligner Valakari med selveste Pep Guardiola.

I samme sending utdypte Åsen mer om hvorfor han sammenligner TIL-treneren med Pep Guardiola.

– Han er veldig detaljfokusert. Om hvordan vi skal utnytte motstanderens svakheter, hvordan vi skal spille oss ut. Det er veldig mye snakk om hva som skjer på en meter her og en meter der, med mye snakk om kroppsstilling. Det klippet som man har sett med Pep og Raheem Sterling, det han står og maser på kroppsstillinga til Sterling, det er litt sånn som vi holder på med i Tromsø også, sa Åsen før han påpekte:

– Han forguder jo Pep og ser og lærer av ham. Det føles som han er Norges Pep, mente Åsen.

Om Norges Pep sender Gutan inn i medaljekampen denne sesongen, er vanskelig å se for seg. NordicBets oddssettere har Tromsø på en 9.plass i Eliteserien 2018.

Tror Tromsø gjør oddstipset til skamme

Eliteserien 2018 er kun 16 dager unna og da er det på tide å presentere det første av 16 lag som skal i aksjon i verdens beste norske liga denne sesongen. Toppkamp har valgt å bruke oddssetterne som referanse på hvordan tabellen skal bli utformet til slutt. Dermed dytter vi bookmakerne foran bussen for å slippe unna når ditt lag motbeviser eller skuffer spådommene.

Tross at Gutan var Norges femte beste lag i andre halvdel av fjorårssesongen og Valakari har skumle hensikter, er Tromsø satt opp på en niendeplass på oddslistene hos NordicBet. Paradoksalt nok er det en vurdering NordicBets egen fotballekspert Joacim Jonsson er uenig i.

– Jeg tror TIL slår mange av ekspertene på fingrene og kommer topp-6 denne sesongen. Og er man i det sjiktet kan man også ta medalje hvis absolutt alt klaffer. Etter RBK er egentlig Eliteserien rimelig åpen, sier Joacim Jonsson til Toppkamp.

Joacim Jonsson tror Tromsø vil overraske oddsekspertene.

Toppkamp har bedt fotballekspert si litt om sine forventninger til hvert lag i Eliteserien, hvilke utfordringen lagene har og hvem som er viktig for at det aktuelle laget skal komme høyest mulig på tabellen.

Joacim Jonsson har latt seg imponere av Tromsø i vinter.

– Det er lov å være ekstra spent som Tromsø-supporter denne sesongen. Etter at mirakelmannen Simo Valakari ble ansatt i fjor høst, var TIL det nest beste laget etter RBK. Laget har også sett ekstremt bra ut i oppkjøringen og det virker som TIL fortsetter fremgangen fra i fjor høst. Spesielt mot Vålerenga og Rubin Kazan har Gutan imponert.

– Det er to ting som uroer meg med TIL. Stallen er tynn og jeg er usikker på om ”Mush” blir den målgarantist som klubben trenger. TIL har mistet Yttergård Jensen, Ingebrigtsen og Lehne Olsen, alle spilte en rolle på fjorårets lag. Inn har kun hedersmannen Tom Høgli kommet. Laget trenger helst en defensiv forsterkning før alvoret starter, mener Jonsson.

Tromsø IL

11.plass i fjor. Cupmester i 1986 og 1996. Sølv i Eliteserien 1990 og 2011.

Jonssons nøkkelspiller:

Simen Wangberg var stor i fjor høst, og blir ekstremt viktig i de bakre rekkene. Siden må veteranene Gamst Pedersen og Høgli levere hvis Tromsø skal ende høyt oppe på tabellen.

Jonssons utropstegn:

Gjermund Åsen er riktignok ikke noe nytt kort og han er allerede godt etablert, men Åsen har sett ut som en million i oppkjøringen.

Jonsson om treneren:

Trener Simo Valakari har tidligere vist at han kan gjøre gull av gråstein og det skal bli uhyre interessant å følge Eliteseriens mest spennende trener. Få om noen har det engasjementet som Valakari kan vise til.

Slik ender Eliteserien 2018

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. TROMSØ – 60 i odds
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.

Tabelltipset er basert på oddslistene hos NordicBet.com

 

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner