Topptips: De beste oddsspillene fra VM-åpningen

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: De beste oddsspillene fra VM-åpningen

Endelig er ventetiden over. Fotball-VM, folkens! Meningsløse treningskamper, treige oppgjør i dansk 3.divisjon og den ikke så supre Superettan er historie. Vi er i gang og storkampene kommer på løpende bånd. For en tid å være levende! Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Egypt – Uruguay (spilles fredag 15.juni kl.14:00)
Spill: Asian handicap (0-1) B – 2.15 i odds

Egypt sitt mesterskap hang i en syltynn tråd etter en Champions League-finale der deres største stjerne plutselig sto i fare for å miste hele VM. Heldigvis for både Mohamed Salah og Egypt ser det ut til at forrige sesongs store sensasjon vil spille en rolle i fotball-VM i Russland. Noe annet ville vært katastrofalt for landet med alle de flotte pyramidene, for Salah er både vokalist, gitarist og trommis i laget. Om Egypt skal lykkes i Russland er det mye som tyder på at Salah må fikse biffen, og selv om han tilsynelatende er spilleklar er det ikke overraskende om han starter på benken i denne.

Et Egypt uten Mohamed Salah levnes få sjanser i Russland. Her diskuterer Salah med Egypt sitt legeteam.

Selv med Mohamed Salah fra start skal Egypt få det tøft mot et godt Uruguay. Her er Salah i samtale med det egyptiske legeteamet.

Egypt er selvsagt et solid fotballag og kanskje ikke like avhengig av Salah som vi gir uttrykk for, men det er ingen hemmelighet at Salah er en god fotballspiller og kan bidra med “det lille ekstra”. I Uruguay møter de dog et langt bedre fotballag med langt flere gode fotballspillere, der flere er kapable til å bidra med både litt og mye ekstra. Luis Suarez, Edinson Cavani, Rodrigo Bentancur, for å nevne noen. De er enkelt og greit favoritter i denne, og bør ta seg greit videre fra gruppe A. Første hinder på veien er Egypt, og vi tror Uruguay sikrer seg en fin start på mesterskapet og vinner med minst to.

Om Egypt skulle gå på en smell mot Uruguay har de fortsatt muligheter til avansement, da Uruguay er gruppas største favoritt. Dette kan gjøre at Egypt blir fristet til å spare Salah til kampene mot Russland og Saudi-Arabia, to motstandere Egypt er mer jevnbyrdige med.

Selv med Salah fra start og i toppslag skal Uruguay ha gode sjanser på tomålsseier mot Egypt, og med fare for Salah på benk går vi for at Suarez og Cavani netter en gang hver og spiller inn et asian-spill til fin odds.

Trykk her – spill Uruguay

Marokko – Iran (spilles fredag 15.juni kl.17:00)
Spill: Hjemmeseier – 2.24 i odds

Marokko er tilbake i fotball-VM for første gang siden 1998 og bør være rimelig sugne på å rette opp inntrykket. I 1998 sørget et sent straffemål signert en viss herre med gule sko for at Marokko ikke gikk videre fra gruppespillet sammen med Brasil. Dette skal revansjeres, og selv om det skal holde hardt med avansement bør Marokko ha gode sjanser mot Iran. Iran spiller i sitt femte fotball-VM, uten én gang å ha utmerket seg spesielt. De har aldri avansert fra gruppespillet, og det er lite som tyder på at så vil skje i gruppe med Marokko, Spania og Portugal.

Marokko kan stable et ganske slagkraftig lag på beina, med spillere fra gode klubber i Europa.

Denne gjengen håper å starte fotballfesten i Russland med seier over Iran fredag ettermiddag.

Irans eneste seier i et fotball-VM kom i 1998, ironisk nok mot USA. Utover det har det vært lite å skrive hjem om, og vi tror Iran forlater mesterskapet med en 4.plass i gruppe B. Selv om Marokko er laget de har best sjanse mot tror vi Marokko kommer til Russland med en god følelse. Marokko har siden mars levert sterke resultater, med blant annet seier mot Serbia og Slovakia, samt et uavgjort mot Ukraina. Iran har på sin side blant annet slått Litauen og Usbekistan 1-0, mens man har tapt mot Tunisia.

Vi i Topptips tror Marokko tar tre poeng her, og med det frarøver Iran det lille de måtte ha av håp om sitt første avansement i et fotball-VM. Oddsen over 2.20 er meget pen, og vi markerer for H.

Spill på Marokko her

Kroatia – Nigeria (spilles lørdag 16.juni kl.21:00)
Spill: Hjemmeseier – 1.73 i odds

Det har vært en del prat om at splittelsen mellom den jevne kroat og fotballforbundet/landslaget er såpass stor at det kan gi utslag for hvordan Kroatia presterer. I et mesterskap skal dette høyst sannsynlig settes til side, og vi vil nok se et Kroatia som tar sats og sikter mot avansement fra gruppe D. Sammen med Argentina er de favoritter, og både Island og Nigeria bør være overkommelig motstand. Kroatia starter mesterskapet mot Nigeria, og bør således få en fin start.

Kroatia har et lag med flere spillere av høy, høy klasse. En av disse er målmaskinen Mario Mandzukic.

Mario Mandzukic vet utmerket godt hvor målet står og kan bli tungen på vektskåla for Kroatia.

Javier Mascherano snakket om Nigeria som en vanskelig motstander, og at deres mangel på organisering kan smitte over på motstanderlaget. Det kan godt være, men Kroatia skal være et bedre lag enn Nigeria både på papiret og i praksis. Nigeria har et knippe gode spillere i Victor Moses, Alex Iwobi og Odion Ighalo, men det bør ikke holde mål mot Kroatias mange stjerner. Luka Modric, Mario Mandzukic, Ivan Perisic og Ivan Rakitic skal være i stand til å spille ut de fleste forsvar, noe vi tror de gjør med glans i deres første kamp i Russland.

En odds i nærheten av 1.80 her er godt betalt, og vi i Topptips ser for oss seier til kroatene som med det tar et steg i retning avansement fra gruppe D.

Trykk her for å følge tipset

Brasil – Sveits (spilles søndag 17.juni kl.20:00)
Spill: Handicap (0-1) H – 2.19 i odds

Brasil kommer til Russland som en av de største favorittene til å stikke av med trofeet, og vi tviler ikke et sekund på at laget er godt nok til å gå til en finale. Første kamp i sommerens mesterskap skal spilles mot Sveits, og selv om Sveits ikke er et direkte dårlig lag tror vi Brasil kommer til å starte forrykende. Mesterskapet på hjemmebane for fire år siden skulle bli en eneste lang samba-fest, der brasiliansk gull var kronen på verket. Slik ble det ikke, i stedet gikk man på trynet ut av semifinalen etter braktapet mot Tyskland. Det tyske maskineriet ga seg ikke før det sto 7-1 på tavla, og påførte med det Brasil sitt styggeste tap i et VM.

Forrige fotball-VM endte i et mareritt for Brasil, da de tapte 7-1 mot Tyskland. I Russland skal det revansjeres, banna bein.

Brasil gikk på en smell utav en annen verden da de tapte 7-1 mot Tyskland i semifinalen i VM 2014. Vi tror brasilianerne ser på hver eneste kamp i dette VM som en mulighet til å rette opp inntrykket.

Mye har skjedd siden 2014, og Brasil har blant annet blitt et langt bedre lag. Troppen som den gang virket litt blass og kjedelig er i dag fryktelig sterk, og det mangler ikke på stjerner i noe ledd. Blant annet stiller brasilianerne med to av mesterskapets beste målvakter, og det er i grunn urettferdig uansett om det er Ederson eller Alisson som vokter buret. Keeperplassen er en ting, for også ellers er Brasil godt forspent. Marcelo, Thiago Silva, Coutinho, Firmino, Gabriel Jesus, Neymar, Casemiro, Willian, Douglas Costa.. Det er liksom ikke måte på.

Vi tror Brasil peiser på allerede fra første spark på ballen i Russland, og valser over Sveits. Selv om handicap-spill ofte er litt risikosport føler vi oss trygge på denne, og oddsen over 2.10 er meget fristende. Dette er tross alt kanskje verdens beste landslag mot et Sveits hvis beste spiller rykket ned med Stoke forrige sesong.

Trykk her og spill Brasil-seier

Vil du vinne 1 million kroner?

Betsson har i disse dager lansert en utrolig kampanje hvor en heldig spiller stikker av med 1 000 000 kr når VM-finalen er ferdigspilt! Den personen er nærmest til å tippe hvilken spiller som scorer det første målet i VM-finalen, og i hvilket minutt målet kommer, stikker av med millionen. Hvem skal du tippe på?

Om du ønsker å melde deg på kampanjen kan du trykke på denne linken.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner