Topptips: Sikre spill fra Nederland og Tyskland

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Sikre spill fra Nederland og Tyskland

Det ble treff på tre av fire, inkludert en pen høyoddser, for Topptips forrige helg og vi angriper helgens runde med ny giv og ikke så rent lite dødsforakt. Desember er en flott tid for fotball, og spesielt i England og Italia kommer kampene tett som hagl inn mot jul og romjul. Det betyr lys i enden av tunnelen for den ambisiøse oddsentusiast. Julelys. Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill fordelt på de tre kategoriene.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

Langskudd

Brighton – Burnley (spilles lørdag 16.desember kl. 16:00)
Spill: Borteseier og under 3,5 mål – 3.55 i odds

Topptips sitt langskudd er et spill med høyere odds, og som kun bør følges om man har litt overskudd av flaks og grunker. Har du nettopp brukket begge bena og har kemneren på døra hver andre dag; styr unna.

Nyopprykkede Brighton fikk en langt bedre start enn man så for seg før sesongen ble sparket i gang, og på de første elleve kampene tok de fire seire og spilte tre uavgjort. Det ga en poengfangst på 15 poeng, noe som slett ikke er verst for et lag de fleste spådde en rask retur til Championship. På de siste seks er det derimot gått tyngre for klubben fra Sør-England, og bare to uavgjorte mot Crystal Palace og Stoke har gitt poeng. I forrige hjemmekamp hang de ikke med mot et gnistrende Liverpool og tapte fortjent 1-5. De er dog solide hjemme, med 2-4-2 på de første åtte i Premier League. Enn så lenge befinner Brighton seg på en 13.plass, hvilket er respektabelt for en nykommer på dette nivået.

Sean Dyche og hans Burnley har tatt Premier League med storm denne sesongen.

Sean Dyche har hatt mye å applaudere sitt Burnley-lag for denne sesongen.

Burnley kjempet på nedre halvdel av tabellen forrige sesong, og sanket brorparten av poengene sine hjemme på Turf Moor. På bortebane maktet de bare ta syv poeng på 19 kamper, og bare trøstesløse Hull var dårligere enn de borte. Noe har imidlertid skjedd med Sean Dyche og hans menn, for denne sesongen framstår Burnley som et fenomenalt bortelag, for ikke å si fotballag. Så langt er status en høyst overraskende 6.plass, med like mange poeng som Tottenham og Liverpool. De første åtte bortekampene har resultert i 4-2-2 og 14 poeng. Faktisk er bare Liverpool, Manchester United, Chelsea og Manchester City bedre enn Burnley borte så langt. Denne bemerkelsesverdige forbedringen av borteform gjør Burnley til favoritter i våre øyne. Men denne kampen byr nok neppe på mange scoringer.

Brighton har, med unntak av skrellen mot Liverpool, stort sett vært involvert i kamper med få mål. Kun tre av de første 16 kampene har endt med flere enn 3,5 scoringer. Chris Hughton leder et lag som normalt er gjerrige bakover på banen, uten at de produserer veldig mange mål selv. Det samme kan sies om Sean Dyche sitt Burnley, bare at enda færre kamper har resultert i flere enn 3,5 scoringer. Faktisk ikke flere enn én Premier League-kamp Burnley har spilt denne sesongen har hatt fire scoringer eller mer. Det var i den kruttsterke åpningskampen borte mot Chelsea som endte 2-3 til Burnley.

Dette ser for oss ut som et gullkantet spill, og under 3,5 er nesten litt for trygt. Er du ekstra dristig kan det nevnes at spill på borteseier + under 2,5 mål gir 5.35 i odds. Vi velger uansett å gå for det trygge valget, da dette kjennes ut som en kamp Burnley må score to i for å vinne.

God verdi

Nice – Bordeaux (spilles søndag 17.desember kl. 17:00)
Spill: Hjemmeseier – 2.28 i odds

For rundes spill med god verdi ser vi til Frankrike og Ligue 1. Nice leverte en strålende prestasjon forrige sesong og endte på 3.plass, bare slått av overlegne Monaco og Paris Saint-Germain. Denne sesongen har de ikke fått det helt til å stemme i hjemlig liga, status etter 17 spilte er 23 poeng og en slunken 8.plass. Det er bare fire poeng opp til Nantes på 5.plass, men opp til den viktige 4.plassen som gir spill i Europa League er det blitt tolv poeng. Laget kan dog glede seg over at de er videre fra gruppespillet i Europa League denne sesongen, da de havnet på 2.plass i sin gruppe og skal opp mot Lokomotiv Moskva i februar.

Nice har fått stabilisert formen og mot Bordeaux bør det gå mot nye tre poeng.

Mario Balotelli og Nice er i fint driv om dagen. Vi tror de får mer å juble for hjemme mot Bordeaux.

Nice står med tre strake i Ligue 1 og virker å være i bra form. Riktignok har de vært inne i en periode med litt svakere resultater, og hjemmestatistikken er 4-1-4 så langt. Det kan virke som om Lucien Favre og hans mannskap svinger mer i prestasjonene enn hva man kan tillate seg om man sikter på en topplassering i Ligue 1. Hjemme på Allianz Riviera har de banket fjorårets mester Monaco 4-0, men de har også tapt 2-4 for Marseille og 0-5 for Lyon. Vi føler oss allikevel trygge på at de ror i land en trepoenger på søndag, for i Bordeaux møter de et av ligaen dårligste bortelag.

Gjestene har kun vunnet én bortekamp denne sesongen, mot 16.plass Toulouse i midten av september. Siden har det vært grufullt på bortebane for Bordeaux og nå har de tapt fem på rad borte. Formen for øvrig har også vært trasig, og på de ti siste i alle konkurranser har de bare vunnet én og spilt to uavgjort.

Dette ser ut som en klokkeklar hjemmeseier, og vi tror det beste laget stikker av med alle poengene. Og til en odds godt over 2.00 er dette kanskje helgens mest spennende.

Straffesparket

AZ Alkmaar – Ajax (spilles søndag 17.desember kl. 14:30)
Spill: Over 2,5 : JA – 1.60 i odds

Storoppgjør i Eredivisie der to av de fire største møter hverandre. Både AZ Alkmaar og Ajax har fått en fin start på sesongen, men ikke like fin som PSV som topper. Det er dog fortsatt jevnt i toppen, så spenningen lever i beste velgående i Nederland. Denne kampen er selvsagt viktig for begge lag, og vi tror på en innholdsrik affære med mange mål, slik det ofte er i Eredivisie.

AZ Alkmaar har sett meget solide ut over en lengre periode nå, og har åtte strake seier i alle konkurranser. Flere av disse vunnet med overbevisende sifrer; 3-0, 5-0 og 4-0, blant annet. På de 16 første kampene har de scoret over 30 mål, ti av de på de siste fire(SJEKK). Søndagens motstander er også i en god periode, både poeng- og målmessig. Serieleder PSV ble slått 3-0 forrige helg, Roda er nylig slått 5-1, mens NAC Breda ble most 8-0 borte i november. Ajax nærmer seg 50 scorede mål i ligaen og har de dagen på søndag kan de fint score over 3,5 mål på egenhånd. Med det sagt har de fire siste oppgjørene mellom disse to endt med over 2,5 mål, tre av de med over 3,5.

Toppoppgjør mellom to målkåte lag gjør oss sterke i troen på målkalas, og vi tror dette spillet står som en påle. En odds på 1.60 er ålreit, og et av helgens utvalgte Topptips.

Blir det mer jubel for Ajax i helgen?

Blir det mer jubel for Ajax i helgen?

Hannover 96 – Bayer Leverkusen (spilles søndag 17.desember kl. 15:30)
Spill: Begge lag scorer: JA – 1.58 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Begge straffesparkene satt limt i krysset forrige helg, og vi satser på reprise denne helgen.

Nyopprykkede Hannover 96 tar imot Bayer Leverkusen til kamp i runde nummer 17 i Bundesliga. Begge lagene har fått en fin start på sesongen, med forholdsvis kort vei opp til Leipzig på 2.plass. Ledende Bayern München er det lite å gjøre med, men så er heller ingen av disse direkte utfordrere til tittelen denne sesongen. Bayer Leverkusen er på papiret et bedre lag, men Hannover 96 har imponert stort i sitt comeback i Bundesliga. Hannover 96 har plukket de fleste poengene sine på hjemmebane, og på Niedersachsenstadion har de sett solide ut. De første syv har resultert i fire seire, to uavgjort og bare ett tap. Dette er godt uansett hvordan man vrir og vender på det, spesielt med tanke på at både Schalke 04, Borussia Dortmund og Hoffenheim har måttet reise fra Niedersachsen med et tap i sekken. Elleve mål er det blitt på disse syv, og vi ser ikke for oss at Hannover går av banen uten en scoring, selv mot Bayer Leverkusen.


Gjestene må tåle å få favorittstempelet i denne, selv mot et såpass godt hjemmelag. Det er kanskje ikke så rart, for Bayer Leverkusen er et av ligaens beste bortelag. Står nå med fem bortekamper på rad uten tap, der tre har endt med seier og de to øvrige med poengdeling. Scorer også bra med mål borte, 13 i tallet på de første syv bortekampene.

Det er vanskelig å lande på hjemme, uavgjort eller borte i denne, da den strengt talt kan vippe alle veier. Vi føler oss dog ganske sikre på at begge lagene scorer minst ett mål hver, og da er en odds over 1.50 kjærkomment.

PS! Denne kampen kan streames i Betsafe sitt livesenter.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner