Topptips: Sikkerstikk i lavere divisjoner sikrer overskudd i påvente av VM!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Sikkerstikk i lavere divisjoner sikrer overskudd i påvente av VM!

Sommerens store høydepunkt kommer stadig nærmere, men i påvente av VM er vi nødt til å nøye oss med et lite glamorøst oddsutvalg. De fleste store ligaer er enten gått i sommerdvale eller tar en liten landslags-siesta, og vi må derfor se både fjernt og nært i jakt på helgens fineste spill. Heldigvis har vi både kikkert og lupe. Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Trykk her for å se masse økt odds fra Betsson!

Valladolid – Osasuna (spilles lørdag 02.juni kl.20:30)
Spill: Over 2.5 mål – 2.16 i odds

Denne helgen markerer slutten på sesongen i Segunda Division, og det er litt av et oppgjør vi har snublet over. 6.plass Valladolid tar imot 7.plass Osasuna, i en kamp med mildt sagt mye på spill. Begge lag står med 64 poeng etter 41 spilt, og vinneren i denne kaprer 6.plassen som gir playoff til spill i Primera Division. En trenger ikke være rakettforsker for å forstå at denne er viktig for begge lag, og vi i Topptips forventer oss et fyrverkeri av en fotballkamp.

Valladolid sine siste tre kamper har endt 3-2, 5-1 og 3-2, og du kan hilse og si at vi lot oss friste av et spill på O 3.5 mål til 4.00 i denne. Det er kanskje litt vel hissig, men heldigvis finnes det mye god trøst i en odds over 2.00 på O 2.5 mål. Valladolid er sammen med ligaleder Rayo Vallecano det laget med flest scoringer i Segunda. 67 fulltreffere har det blitt på 41 kamper, samtidig har man sluppet inn 55, hvilket gir et nokså høyt målsnitt per kamp. Her er Valladolid faktisk best i ligaen, med 3.00 i målsnitt.

Jaime Mata har bøttet inn mål for Valladolid denne sesongen. På 38 kamper har han notert seg for 32 fulltreffere.

Jaime Mata har scoret imponerende 32 mål på 38 kamper i Segunda Division denne sesongen. Mot Osasuna har han sjansen til å skyte sitt Valladolid til playoff.

Sesongen sett under ett er Osasuna av de verre når det gjelder målsnitt, med skarve 1.9 mål per kamp. De er dog ikke kjedelige i hver eneste kamp, hvilket kom til syne da de slo nettopp Valladolid 4-2 i starten av januar i år. I likhet med forrige kamp de to lagene imellom tror vi det fort kan svinge litt i denne. Valladolid er i fin scoringsform med 12 mål på de siste fem, og vi tror at de kommer til å ta styringen hjemme på Estadio José Zorilla.

Vi i Topptips tror på i alle fall tre mål i denne og synes en odds over 2.00 er godt betalt. Fingrene krysses.

Trykk her om du tror på O2.5 mål

FC Dallas – Los Angeles FC (spilles søndag 03.juni kl.02:00)
Spill: Uavgjort eller borteseier – 1.95 i odds

Vår jakt etter odds med fart i har tatt oss helt til The land of the free. Nærmere bestemt til Dallas, Texas, der nyoppstartede Los Angeles FC gjester FC Dallas. Vertene ligger på en foreløpig 2.plass i Western Conference i MLS, det etter 6-5-1 på sine første tolv kamper. Los Angeles FC er inne i sin aller første sesong i MLS, og med Bob Bradley ved roret har de lagt seg til på en 3.plass etter 6-3-3 på sine tolv første.

Los Angeles FC flyr inn i MLS-sesongen, og ligger på en 2.plass i Western Conference etter sine første tolv kamper.

Los Angeles FC har fått en fin start på sin første sesong i MLS. Mot FC Dallas tror vi de har god sjans på nye poeng.

Disse to møttes så sent som 5.mai, i en kamp som endte med 1-1 og poengdeling. Vi tror det er en overhengende fare for uavgjort her også, samtidig som vi gir Los Angeles FC større sjanser enn hva bookmakerne tilsynelatende gjør. FC Dallas står med 2-3-0 på de siste fem hjemme og er vanskelig å slå på Toyota Stadium. Bortelaget kommer fra et surt nederlag for Portland Timbers, og kan vise til 2-0-3 på sine fem siste bortekamper. Bradley og hans menn har faktisk til gode å spille uavgjort på bortebane, men det er som kjent en første gang for alt.

Dette er en kamp mellom det som kan bli to av topplagene i MLS denne sesongen, og vi tror ikke på at FC Dallas får det enkelt mot Los Angeles FC. Til tross for mangelen på uavgjortkamper er laget fra vestkysten det beste bortelaget i Western Conference, med tolv poeng på syv kamper. Vi skulle gjerne vært så freidig at vi hopper på en ren B i denne, men til det er FC Dallas alt for gode til å spille uavgjort. Vi tror på en åpen kamp med muligheter for både det ene og det andre kamputfallet, og da er det sannelig ikke dårlig med nesten 2.00 i odds på to av tre mulige.

Trykk her for å spille U eller B

Nest-Sotra – Aalesund (spilles søndag 03.juni kl.18:00)
Spill: Borteseier – 1.88 i odds

Aalesund måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen etter forrige sesong i Eliteserien, men har et uttalt mål om å rykke rett opp igjen. Som et ledd i satsingen ble Lars Bohinen hentet inn for å styre skuta, og den tidligere Sandefjord-treneren har gjort sine saker bra så langt i OBOS-ligaen. Etter ti spilte kamper ligger sunnmøringene på en 1.plass, med fire poeng ned til Viking.

De første ti har resultert i solide 7-2-1 med 23:9 i målforskjell. Aafk gikk på et overraskende tap hjemme for HamKam forrige runde, noe vi tror kan være en kalddusj som får fart på Bohinen og hans mannskap. Tap hjemme mot HamKam til side, på bortebane har Aalesund startet sesongen på mest mulig måte. Tolv poeng av tolv mulige er tangotrøyenes foreløpige status på utebane, og sterke lag som Viking, Åsane og Kongsvinger har måttet bite i eget gress.

Det har stort sett vært god stemning på Lars Bohinen i Aalesund. Etter sesongens første ti ligakamper ligger tangotrøyene på 1.plass.

Lars Bohinen har god grunn til å smile etter de første ti kampene i OBOS-ligaen. Hans Aalesund topper nemlig tabellen.

Denne runden er det Nest-Sotra som skal forseres, et hinder vi tror Aafk skal ta seg greit forbi. Nest-Sotra ligger på en 12.plass etter sine 3-1-6 på de første ti kampene i årets OBOS-liga. Står per dags dato med to strake tap etter møter med Tromsdalen og Sogndal, en rekke vi i Topptips tror forlenges denne helgen.

Nest-Sotra er foreløpig ligaens dårligste hjemmelag, med 1-0-3 på de første fire hjemme på Ågotnes Stadion. Om Aalesund virkelig mener alvor med planene om en rask retur til Eliteserien er Nest-Sotra en kamp som skal vinnes, og vi tror Bohinen & co gjør akkurat det. Oddsen opp mot 1.90 er fin, med tanke på at dette tross alt er ligaens beste lag som skal i aksjon mot et av de antatt svakeste.

Trykk her for å spille borteseier


Levanger – Sogndal (spilles søndag 03.juni kl.18:00)
Spill: Over 2.5 mål – 1.84 i odds

Nok et OBOS-spill i helgens Topptips. Til denne pakker vi mokkasinene i sekken og reiser til Levanger Stadion, der 11.plass Levanger tar imot 4.plass Sogndal. Hjemmelaget har fått en blandet start på sesongen, der de ti første har resultert i 3-2-5. Man hadde attpåtil Eliteserie-komet Ranheim i kne i Cupen før man kastet det bort og tapte 2-4. Helt svart har det dog ikke vært, og uavgjort mot Viking og seier hjemme mot HamKam er solide resultater.

Gjestene er inne i sitt andre strake år i OBOS-ligaen etter at man snublet i playoff mot nevnte Ranheim forrige sesong. Denne tilværelsen vil man naturlig nok endre på i saftbygda, og det satses som vanlig på en sesong i toppen av OBOS. Så langt har det gått sånn passe for Sogndal, som har 4-4-2 å vise til. Står med to strake seire etter kamper mot Strømmen og Nest-Sotra, og er mer enn kapable til å få med seg noe fra Levanger. Enkelt trenger det dog ikke å bli, for Levanger kan være vrange. Derfor ser vi heller til et over-spill i stedet for kamputfall.

Om Sogndal skal slå Levanger må de opp mot sitt beste, slik som i 5-1-seieren over Strømmen.

Sogndal jakter også i år opprykk til Eliteserien. Her fra nedsablingen av Strømmen i forrige runde.

Det er en kjensgjerning at det ofte scores en del mål i OBOS-ligaen, hvilket gir både underholdende kamper og høye målsnitt. Levanger kan vise til solide 3.1 i målsnitt på de første ti i ligaen, samtidig som de var involvert i 12 scoringer i de tre cupkampene de fikk med seg. Med andre ord et lag som ikke er fremmed for mål, og på en god dag kan Levanger spille inn denne på egenhånd.

Vi i Topptips tror uansett Levanger skal få hjelp til å spille inn denne, og Sogndal har også mål i seg. Målsnittet per kamp så langt i OBOS viser 2.7 for Sogndal, og de kommer fra en 5-1-seier over Strømmen. Som nevnt ikke helt enkelt å spå kamputfallet i denne, men vi tror Sogndal må score minst to for å ta med seg alle poengene hjem til Fosshaugane Campus.

Trykk her om du tror på O2.5 mål
Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner