Topptips: PSG på sparebluss sikrer overskudd i oddskassa!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: PSG på sparebluss sikrer overskudd i oddskassa!

Etter et stygt arbeidsuhell for to uker siden var det godt å bevise at grundinge analyser og god research alltid vil lønne seg over tid. Forrige uke var vi nemlig tilbake der vi skulle være, og det ble tre av fire for oss i Topptips. Det kan man ikke være annet enn fornøyd med, og vi går løs på en ny oddshelg med friskt mot. Full rullings i de store ligaene på kontinentet, selv om de i Premier League tar seg en liten pause for å gjøre plass til FA-cupen. Toppkamp lar ikke dette legge en demper på helga, og vi har dykket ned i materien for å finne rundens beste spill. Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill fordelt på de tre kategoriene.

Alle odds er hentet fra Betsson – Trykk her om du ikke alt har konto.

Langskuddet

Paris Saint-Germain – Strasbourg (spilles lørdag 17.februar kl.17:00)
Spill: Handikap (0-2) B – 4.30 i odds

Paris Saint-Germain framstår som helt overlegne i Ligue 1 denne sesongen. Topper tabellen med tolv poeng ned til 2.plass Monaco, og det ser ut til at ligagullet kan innkasseres allerede i februar. Generelt liten grunn til å spille mot PSG i hjemlig liga denne sesongen, og kun to av 25 kamper er tapt så langt. Har for øvrig 21-2-2 i ligaen, og er i det hele tatt oddsfavoritter hvor enn de reiser i Frankrike. Denne kampen kommer dog på et meget beleilig tidspunkt for den som våger å tippe mot hovedstadslaget.

Gjestene Strasbourg ligger per dags dato på en 13.plass, etter å ha vært involvert i bunnstriden i starten av sesongen. Med en bedre periode de siste ti spilte har de tatt steg oppover på tabellen, og har sanket hele 15 poeng sine siste ti. Dette etter 5-0-5, der to av de siste fem er vunnet.

Klasseforskjellen på disse to lagene er i utgangspunktet enorm, men Strasbourg er faktisk et av to lag som har maktet å slå stormakten fra Paris denne sesongen. Dette skjedde i det motsatte ligamøtet i starten av desember. Den gang ble det 2-1 i favør Strasbourg i en kamp PSG sløste fælt med sjansene. Normalt skal PSG vinne denne kampen greit, men som nevnt er tidspunktet på denne en nøkkelfaktor.

Paris Saint-Germain kjemper for en plass i kvartfinalen i Champions League, og på onsdag spilte de kanskje sesongens viktigste kamp så langt, da de tapte 3-1 mot Real Madrid borte. At kampen i Madrid kostet både krefter og selvtillit er det liten tvil om, og med bare to dager med hvile mellom oppgjørene er det langt fra sikkert at Paris-laget stiller toppet. Man trenger med andre ord ikke være kjernefysiker for å spekulere i at PSG har viktigere ting å tenke på enn Ligue 1 for tiden. Dette kom til syne i forrige helgs kamp mot Toulouse, da PSG sparte blant annet Marco Verratti og Javier Pastore og “bare” vant 1-0.

Paris Saint-Germain har allerede snublet én gang mot Strasbourg denne sesongen. Denne helgen kan de snuble igjen.

Forrige gang lagene møttes i ligasammenheng var det Strasbourg som kunne juble høyest.

Med seriegullet så godt som i boks er det Champions League som er hovedfokus i PSG, og de kan koste på seg å stille et noe svekket mannskap mot Strasbourg. At Paris Saint-Germain vinner kampen uansett ser vi slett ikke bort ifra, men neppe med de kalassifrene de normalt vinner med. Det bør også være mulig for Strasbourg å score på Parc des Prince, med tanke på at de er i brukbar scoringsform og i tillegg har notert seg for fire mål på de to siste mot PSG. Det er i tillegg verdt å nevne at både Marco Verratti og Kylian Mbappe må stå over kampen med karantene, og at Unai Emery muligens må grave enda litt dypere i påsan for å finne roteringsalternativer.

PSG vinner nok denne, men faren for uavgjort er absolutt tilstede. Rundens utvalgte Langskudd i Topptips er derfor borteseier til Strasbourg med to mål i banken før kampstart. Og til opp mot 4.50 i odds er dette godt betalt, tidspunkt og statistikk tatt i betraktning.

PS! Kampen følger du enkelt på livestream hos Betsson.

Spill på: Handikap (0-2) B – 4.30 i odds

God verdi

Alaves – Deportivo La Coruna (spilles lørdag 17.februar kl.18:30)
Spill: Hjemmeseier – 1.92 i odds

Helgens første spill i kategorien God verdi utspiller seg på nedre halvdel i La Liga. Vertene Alaves tok ikke et eneste poeng de første seks rundene, men har siden fått mer orden på sysakene. På sine siste ti har de sanket 19 av sine totalt 25 poeng, noe som har sendt de opp på trygg grunn. Innehar 16.plassen før denne kampen, men om den gode formen fortsetter er veien kort opp til midten av tabellen. Avstanden opp til 6.plass Sevilla er ikke mer enn elleve poeng, selv om det kanskje er vel optimistisk for Dan Eggens gamle klubb.

I Deportivo La Coruna møter de dog overkommelig motstand, og laget fra nord-vest i Spania har ikke dratt det lenger enn til en 19.plass i La Liga så langt. Dette er ikke veldig merkelig, da Deportivo ikke makter å vinne fotballkamper. På de siste fem kampene har de kun plukket ett skarve poeng, og målforskjellen på 4-17 vitner om et lag med store mangler. Det skal sies at kampprogrammet Deportivo har vært gjennom den siste tiden ikke har vært av det enkleste, men forrige seier kom mot Leganes 9.desember, og skal man overleve i La Liga må man plukke trepoengere med kortere mellomrom enn hva Deportivo gjør. I tillegg leder de den lite hyggelige statistikken “Flest innslupne”, med sine 52 baklengs. Det er med andre ord ikke mye å glede seg over der i gården om dagen, og mot Alaves tror vi Deportivo må finne seg i å bli påført sesongens 15 tap i ligaen.

Alaves har fått opp dampen i La Liga, og mot Deportivo jakter de nye tre poeng. Her fra seieren over Villarreal for en knapp uke siden.

Alaves er i bra driv om dagen. Her fra 2-1-seieren over Villarreal forrige serierunde.

Alaves har stablet på fote en veldig fin hjemmestatistikk, og har ikke tapt hjemme på Mendizorrotza Stadion siden november. Syv av åtte er vunnet siden den gang, og på veien har de sluppet inn forunderlig få mål. Etter tapet mot Eibar i november stengte de rett og slett butikken, og slapp ikke inn mål på fem strake hjemmekamper.

Her møter det som har blitt et veldig stabilt og godt hjemmelag et bortelag uten form, og vi tror Alaves tar med seg alle tre poengene. Her har allerede oddsen gått ned fra linjen hvor den ble sluppet, men til nesten 2.00 i odds er dette fremdeles meget godt betalt, og et spill som får fram dollargliset hos oss i Topptips. Men ønsker du å følge bør du være kjapp før oddsen går ytterligere ned!

Spill på: Hjemmeseier - 1.92 i odds

Espanyol – Villarreal (spilles søndag 18.februar kl.18:30)
Spill: Begge lag scorer: JA – 1.93 i odds

Vi ender opp med å se til La Liga også for vårt andre spill i kategori God verdi, og blinker ut flott odds på at begge lag scorer i oppgjøret mellom Espanyol og Villarreal. Hjemmelaget kommer fra to strake uavgjort-resultater, der både Celta Vigo og selveste Barcelona måtte finne seg i å dele poengene med 15.plassen i ligaen. Så langt ingen stor sesong for lillebror i Barcelona, selv om man fortsatt har brukbar heng på lagene midt på tabellen. Det er tøft å kjempe under midten i La Liga, og Espanyol har ikke fått maks ut av de siste kampene sine. På de fem siste leser statistikken 0-3-2, selv om 1-1 hjemme mot byrival Barcelona nok føles som en seier.

Espanyol står med to strake uavgjort i La Liga, blant annet kruttsterke 1-1 mot Lionel Messi og Barcelona.

Espanyol fikk med seg et solid uavgjort-resultat mot Barcelona for to runder siden. Her er det Lionel Messi som setter Espanyol-forsvaret på prøve.

Villarreal så lenge ut som de skulle blande seg inn i kampen om Champions League-plassene, men har fått to låvedører i fleisen på de to siste. Disse i form av Alaves og Real Betis, som begge påførte Villarreal 2-1-tap. Det står allikevel ikke verre til enn at Villarreal befinner seg på en 5.plass, selv om lagene bak ligger hakk i hæl hva gjelder poeng. For en måned siden ville Villarreal vært klar favoritt i denne kampen, men slik det ser ut nå er det ikke helt enkelt å lande på et kamputfall. Heldigvis er det god verdi i at begge lag scorer, for det har begge lag vært med på i fire av sine fem siste ligakamper.

Vi tror på en jevn kamp med sjanser til begge lag, og både Espanyol og Villarreal har solide målpoengjegere som kan være tungen på vektskålen i en slik kamp. Espanyol har Gerard Moreno (10 mål, 1 assist) og Leo Baptistao (4 mål, 3 assist). For Villarreal har Cedric Bakambu (9 mål) og Carlos Bacca (8 mål, 4 assist) dratt lasset. I tette kamper er det ofte de notoriske målsnikene som stikker seg fram og redder dagen, og vi tror det skal være gode muligheter for at begge lag kommer i målprotokollen i denne. Til nesten 2.00 i odds er dette et spennende spill.

Spill på: Begge lag scorer: JA - 1.93 i odds

Straffesparket

Marseille – Bordeaux (spilles søndag 18.februar kl.21:00)
Spill: Begge lag scorer: JA – 1.70 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. I helgens Topptips setter vi vår lit til at Marseille og Bordeaux sammen finner en aldri så liten fransk åpning.

To av formlagene i Ligue 1 møtes til dyst denne runden, da Marseille tar imot Bordeaux. Vertene ligger på en solid 3.plass før dette møtet, noen hakk over Bordeaux som befinner seg på en 7.plass. Begge lag har funnet et bra driv den siste tiden, og når det kommer til form er Bordeaux en anelse bedre enn sitt motstykke fra den franske Middelhavskysten.

På sine siste fem har Bordeaux plukket tolv av 15 mulige poeng, etter fire seire og et tap. Marseille er hårfint svakere på sine fem siste, med elleve poeng av 15 mulige, men har til gjengjeld ikke tapt og står med 3-2-0. Begge lag har fått prøvd seg mot både det ene og det andre hva gjelder kvalitet den siste tiden, tester de to lagene stort sett har bestått med stil. Marseille kan se tilbake på kruttsterke 9-0 over Bourg Peronnas i cupen, mens Bordeaux høvlet over Lyon med 3-1 for bare få runder siden.

Malcom har med sitt storspill for Bordeaux denne sesongen tiltrukket seg interesse fra flere storklubber. Enn så lenge fokuserer han på å skyte Bordeaux oppover på tabellen.

Brasilianske Malcom har bidratt med både mål og målgivende for Bordeaux denne sesongen. Mot Marseille jakter han flere fulltreffere.

En av de mest spennende spillerne i Ligue 1 denne sesongen må sies å være brasilianske Malcom. Vingen står med åtte scoringer og seks målgivende per dags dato, og i januar var han ikke langt unna en overgang til Arsenal. Marseille har også en giftig vingtype, og Florian Thauvin er av ligaens mest målfarlige. 14 mål og ti assist er fasit for Thauvin så langt. Begge har potensiale til å underholde, så også på søndag.

For denne kampen kan fort vise seg å bli meget underholdende. I tillegg til at begge lagene er i god form rent poengmessig har de også funnet en bra målform. Vertene har solide 14-7 å vise til på de siste fem i Ligue 1, mens Bordeaux har 9-5 på sine siste fem. De aller kvikkeste mattehodene har allerede regnet seg fram til at begge lag både scorer og slipper inn i snitt minst 1 mål om dagen. Denne trenden strekker seg hele sesongen gjennom, og Marseille står med en målforskjell på 55-29 på de første 25 kampene. Bordeaux har på sin side 32-34. Det scores med andre ord godt med mål i begge lag, og det er nettopp dette vi tror vil gjenta seg i denne kampen.

Til en odds omtrent på 1.70 er dette godt betalt, og helgens Straffespark i Topptips.

Spill på: Begge lag scorer: JA - 1.70 i odds

Denne kampen, samt alle andre fra Ligue 1, kan følges hos Betsson live.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner