Topptips: PSG fortsetter målfesten og sikrer klink i kassa!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: PSG fortsetter målfesten og sikrer klink i kassa!

Det ser ut til at februar er kommet for å bli, og til tross for noen olympiske leker på snø langt øst i verden sparkes fortsatt den deilige lærkula på grønne fotballstadioner rundt om i Europa. Både tiden og fotballen ruller videre helt til sesongen er over, og i vårt tilfelle fokuserer vi mest på fotballen. Ønsker du å lese tips om hvorvidt Marit Bjørgen vinner gull eller Martin Johnsrud Sundby får hosteanfall etter målgang må du lete videre. Her lar vi ski være ski og bryr oss kun om stavene som står i hvert hjørne av en firkantent gressmatte. Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill i de to kategoriene.

Alle odds er hentet fra NordicBet.

God verdi
Toulouse – Paris Saint-Germain (spilles lørdag 10.februar kl. 17:00)
Spill: Over 1.5 mål i 1.omgang: JA - 2.21 i odds

Paris Saint-Germain seiler gjennom Ligue 1 denne sesongen, og på de første 24 kampene har de skaffet seg en solid luke på elleve poeng ned til 2.plass Marseille. Det skulle nesten bare mangle, med den offensive slagkraften hovedstadslaget har til rådighet. Edison Cavani og sommerens storsignering, Neymar, har scoret henholdsvis 21 og 18 mål hittil, og Kylian Mbappe har også fått en fin start med sine 9 scoringer. Totalt har PSG funnet veien til nettmaskene 75 ganger i Ligue 1, hvilket gir et heftig målsnitt per kamp på 3,1. PSG reiser til Madrid for å spille sesongens kanskje viktigste kamp så langt i neste uke, der Real Madrid står i veien for videre spill i Champions League. Dette kan resultere i at Unai Emery sparer noen av sine største stjerner, uten at det skulle gjøre sjansen for seier fryktelig mye mindre.

Til tross for enkelte gnisninger mellom stjernen Edison Cavani og Neymar har det stort sett gått på skinner for PSG denne sesongen.

Edison Cavani, Neymar og resten av PSG har fått mye å juble for denne sesongen.

I Toulouse møter PSG ligaens 15.plass, som til tross for seier mot Nice forrige helg ikke er mye å skryte av. De skal i alle fall ha problemer med å få med seg noe mot PSG. Paris Saint-Germain har sett meget solide ut i hjemlig liga og cup den siste måneden, og vi ser ingen grunn til at de skal snuble mot Toulouse. Med det sagt, Toulouse tok ledelsen i det motsatte oppgjøret tidligere denne sesongen. Da endte det til slutt 6-2, og PSG startet sin vei mot toppen av tabellen.

Unai Emery og hans mannskap er ofte involvert i målrike 1.omganger, og de kan både slippe inn ett og score tre de første 45 minuttene. Tre av de siste fem spilte har resultert i 2 mål eller flere i 1.omgang for PSG sin del, og slik de har sett ut i det siste ser vi ikke bort ifra at de går hardt ut, leder 0-2 til pause, for så å spare de viktigste spillerne i 2.omgang. Toulouse er kapable til å score mot PSG, slik de viste tidligere denne sesongen. Skulle det skje tidlig i 1.omgang er scenen satt for snuoperasjon for PSG. Vi i Topptips føler oss uansett sikre på at vi får se minst to mål i 1.omgang mellom Toulouse og Paris Saint-Germain.

Målfesten ser du i NordicBet sitt livesenter.

Everton – Crystal Palace (spilles lørdag 10.feburar kl. 16:00)
Spill: Begge lag scorer: JA - 1.94 i odds

Sam Allardyce og Everton tar imot hans gamle klubb Crystal Palace til kamp i Premier Leagues 27.runde. Vertskapet befinner seg på en 10.plass så langt, mens gjestene ligger på en 14.plass. Begge klubbene fikk en tøff start på sesongen, men har hatt bra suksess med bytte av manager. Det er dog ikke bedre stilt enn at Palace med sine 27 poeng bare har tre poeng ned til nedrykk. Everton har litt bedre klaring, men der er heller ikke avstanden enorm. Dette er uansett en viktig kamp, og seier vil bety et steg opp på tabellen for begge lagene. Både Allardyce og hans motstykke Roy Hodgson er nok fryktelig klar over viktigheten av denne, og vi tror begge lagene vil gå for alle tre poengene.

Hva gjelder form leverte Everton en solid prestasjon hjemme mot Leicester for noen helger tilbake, og nysigneringen Theo Walcott presenterte seg med to fulltreffere. Allikevel er ikke formen all verden, og på de siste fem har Everton levert 1-1-3. Det er dog verdt å nevne at tapene er kommet mot Arsenal, Tottenham og Manchester United, så helt krise er det ikke på Goodison. Palace har utvist bedre form på sine siste fem, og står med 2-2-1. Dette mot noe enklere motstand, selv om hjemmeseier mot Burnley og tre poeng borte mot Southampton er solid.

Evertons nyeste tilskudd har fått en flott start på Goodison Park. Ga to scoringer mot Leicester mersmak?

Theo Walcott har fått en fin start på Everton-karrieren. Mot Crystal Palace jakter engelskmannen flere scoringer.

Denne kampen framstår som litt bingo for oss i Topptips, og det er ikke godt å si hvordan kampen ender. Det som dog ser nokså sikkert ut er at begge lag scorer, slett ikke usannsynlig med tanke på at begge lag vil jakte seieren. I tillegg er dette to lag som ofte både scorer og slipper inn i samme kamp. For Palace sin del har dette skjedd i de fem siste bortekampene, mens Everton har scoret og sluppet inn i fire av sine fem siste. Dette er ikke en statistikk vi tror lagene kommer til å bryte med helt enda. Everton har, i form av Theo Walcott, fått et friskt pust inn i stallen. Engelskmannen tilbyr en miks av fart, rutine og målfarlighet som Everton har savnet litt hittil. Og sammen med Wayne Rooney kan han score mange mål i de resterende kampene i Premier League.

Crystal Palace forsterket angrepet sitt med Alexander Sørloth på overgangsvinduets siste dag, og det blir spennende å se om den unge trønderen får prøve seg mot Everton. Gjør han det vil vi få se en ivrig debutant på jakt etter scoring. Hjemme, uavgjort eller borte, vi tror uansett begge lag scorer i denne, og til nesten 2.00 i odds er dette godt betalt.

Bayern München – Schalke 04 (spilles lørdag 10.februar kl.18:30)
Spill: Begge lag scorer: JA - 1.91 i odds

Som så mange sesonger før er Bayern München det soleklart beste laget i tysk Bundesliga. Etter 21 spilte er luken ned til 2.plass Bayer Leverkusen hele 18 poeng, og seriegullet er så godt som utdelt allerede. Schalke 04 gjør en god sesong så langt, og fra sin 5.plass har de kun ett poeng opp til nevnte Bayer Leverkusen. Det fortsetter å være latterlig jevnt i Bundesliga, og fra 2.plass til 8.plass skiller bare fire poeng.

Bayern München har ikke tapt en eneste Bundesliga-kamp hjemme i München denne sesongen, og 2-2 mot Wolfsburg i september var siste gang de ikke tok alle tre poengene. Med det sagt er heller ikke Bayern feilfrie, og selv om de vinner stort sett de kampene de stiller opp i om dagen gjør de det ikke uten å slippe inn mål. Spesielt i møte med lag av en viss kvalitet slipper Bayern inn, noe som kan forklares med at førstekeeper Manuel Neuer er ute med langtidsskade, og har vært det lenge. På et tidspunkt var keepersituasjonen så prekær at keepertreneren måtte registreres som spiller, slik at de kunne ha en keeper på benken.

En langtidsskade på Manuel Neuer har gjort at Bayern München slipper inn flere mål enn de normalt gjør.

Fraværet av Manuel Neuer har gjort at Bayern München slipper inn langt flere enn de er vant med.

Seks av de siste syv hjemmekampene har endt med seier, men også baklengs. Hvilket gir oss tro på at Schalke skal kunne finne veien til nettmaskene i denne. Laget fra Gelsenkirchen kommer fra et skuffende nederlag mot Werder Bremen i forrige runde, men skal være kapable til å score mål, selv på Bayern München. Er inne i en litt slurvete periode form-messig, og står med 1-2-2 på de siste fem i ligaen. Med det sagt har de scoret mål i fire av disse, til tross for poengtap. Vi anser det derfor som interessant å spille på at begge lag scorer i denne, og til nesten to ganger innsatsen er dette et spill med god verdi.

I likhet med alle kamper fra Bundesliga kan denne følges i NordicBet sitt livesenter.

Straffesparket
Hoffenheim – Mainz (spilles lørdag 10.februar kl. 15:30)
Spill: Hjemmeseier - 1.69 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Vi prøver oss på nok et spill fra tysk Bundesliga og satser på at skuddet sitter naglet i krysset.

Hoffenheim startet sesongen forrykende og hang lenge med i toppen av Bundesliga. Siden har det gått litt tråere for Julian Nagelsmann og hans menn, noe som har gjort at laget ligger på en 9.plass. Det er som kjent veldig jevnt i Bundesliga, og avstanden opp til plassene som gir spill i Europa neste sesong er ikke alt for stor. Sesongen er med andre ord langt fra over for Hoffenheim, og hjemme mot Mainz bør de ta tre oppskriftsmessige poeng.

Julian Nagelsmann og Hoffenheim jakter tre viktige poeng hjemme mot Mainz.

Bundesligas yngste trener har fått bryne seg på et tøft kampprogram i det siste. Forhåpentligvis tar de steget ut av den dårlige perioden mot Mainz.

Hoffenheim har vært igjennom et knalltøft kampprogram den siste tiden, og de har heller ikke fått med seg stort fra dette. De siste fem leser 0-2-3, der kamper mot Bayern München, Bayer Leverkusen og Dortmund har resultert i tap. Forrige runde fikk de med seg ett poeng mot hjemmesterke Hertha Berlin, og man skal ikke avskrive Hoffenheim basert på de siste fem. De er langt bedre enn som så.

I Mainz møter de ligaens nest dårligste bortelag, og på sine første 10 kamper borte har ikke Mainz vunnet en eneste kamp. Statistikken leser 0-4-6 og de siste tre bortekampene er alle tapt. Senest fikk de pryl av Eintracht Frankfurt, med 3-0 i cupen onsdag. Her stilte Mainz nokså sterkt lag, og at de får fire dager mindre restitusjon er fordel Hoffenheim. Dette ser for oss ut som en klokkeklar hjemmeseier, og legger man til at Hoffenheim har vunnet de tre siste hjemme mot Mainz blir man ytterligere forsikret om at dette straffesparket kommer til å suse rett i nettet.

Vi krysser fingrene for at Hoffenheim får seg en fortjent opptur og sikrer klink i kassa på Straffesparket denne helgen.

Som oppgjøret mellom Bayern München – Schalke 04 kan du også se denne kampen live hos NordicBet. 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner