Topptips: Start det nye oddsåret med et brak!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Start det nye oddsåret med et brak!
Liverpool Salah

De fleste toppligaene på kontinentet er halvspilte, og der pessimistene vil hevde at fotballåret nærmer seg halvtomt er vi fortsatt overbevist om at det er halvfullt. Premier League er tilbake på kupongen, det samme er Bundesliga, som nå er ferdige med vinterdvalen. Pussig nok har italienerne valgt å flytte sin vinterpause, og Serie A glimrer med sitt fravær helt til 21.januar. Heldigvis skal det mer til for å vippe oss av pinnen, og helgens beste spill kommer seg ikke unna vårt slørete falkeblikk. Forrige helg ga en brukbar start på oddsåret, og med helgens utvalgte håper vi å ha prikket formen. Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill fordelt på de tre kategoriene.

Alle odds er hentet fra NordicBet.

Langskudd

Liverpool – Manchester City (spilles søndag 14.januar kl.17:00)
Spill: Liverpool leder til pause – 3.40 i odds

Topptips sitt langskudd er et spill med høyere odds, og som kun bør følges om man har overskudd på flaks- og bankkontoen. Om du definerer Flaxlodd som biinntekt og dyrker firkløver i vinduskarmen er dette spillet for deg.

Liverpool bukket omsider under for presset og solgte Philippe Coutinho for en svimlende sum til Barcelona tidligere denne måneden. Det spås nedgangstider på Anfield nå som den lille magikeren har satt kursen mot Catalonia, men man trenger ikke lete lenge for å finne et lyspunkt for Liverpool.

Kanskje er det ikke bare bekmørkt for Jürgen Klopp og hans menn, til tross for at klubbens beste fotballspiller er solgt. Sommersigneringen Mohammed Salah har virkelig fått fart på sakene i den røde trøya, og egypteren står med 17 fulltreffere og fem assist hittil. Fakta har evnen til å tale et tydelig språk, og statistikken er ikke til å ta feil av. Liverpool har spilt 18 kamper med Coutinho på laget i 2017/18-sesongen og har resultert i åtte seire, åtte uavgjorte og to tap. Dette gir en seiersprosent på skarve 44%. Uten Coutinho har de røde fra Beatles-byen spilt 14 kamper. Av disse er ti vunnet, tre har endt uavgjort og bare én kamp er tapt. Seiersprosenten uten Coutinho er 71%, og man trenger ikke være matematiker for å konkludere med at Liverpool har vært bedre uten Coutinho denne sesongen. Spøk til side, Klopp har fortsatt et slagkraftig mannskap, selv om det kommer til å bli tøft når den suverene serielederen kommer på besøk.

Manchester City har fortsatt til gode å tape en Premier League-kamp denne sesongen, og står med kruttsterke 20-2-0 på de første 22 spilte. Poengfangsten så langt er 62 poeng, og forspranget ned til byrival Manchester United er vokst til hele 15 poeng. På veien har de lyseblå rasket med seg 64 scoringer, hvilket gir utrolige 2,9 mål per kamp. Bakover på banen er det ikke mindre imponerende, kun 13 baller har gått i nettet bak en City-målvakt i ligaen hittil. Det er ikke til å stikke under stol at City er i ferd med å stable en utrolig god og langvarig form på beina.

Med Philippe Coutinhos overgang til Barcelona seiler Mohamed Salah opp som den giftigste i Liverpools angrep.

Nå som Philippe Coutinho er solgt til Barcelona er det Mohamed Salah som framstår som Liverpools farligste angrepsvåpen.

Ellevill form eller ei, vi har fortsatt stor tro på at helgens langskudd i Topptips kan finne veien til nettmaskene. Manchester City har nemlig virket litt trege ut av startblokkene jevnt over, og det er stort sett i 2.omgang de vinner kampene sine. Faktisk har City havnet under til pause i begge sine to siste kamper. Både i oppgjøret mot Bristol City og Burnley i henholdsvis Carabao Cup og FA-cupen lå City under 1-0 til pause, for så å snu kampen i 2.omgang. Tidligere denne sesongen har de havnet under til pause mot West Ham og Shakhtar, og det er relativt få 1.omganger Guardiolas mannskap herjer slik de gjør i 2.omgang.

I Liverpool møter de et lag som ofte får betalt for sitt høye press og raske overgangsspill i 1.omgang. Bare på de siste fem kampene har Liverpool ledet til pause i tre av de, og mot Bournemouth i midten av desember ledet de hele 3-0 til pause. Vi gir Liverpool gode sjanser for å lede etter de første 45 minuttene, selv mot Manchester City.

Selv om Coutinho har reist til Barcelona er dette to gode fotballag, to lag som på en måte er best i hver sin omgang. Liverpool starter ofte forrykende mot god motstand, og i Manchester City får de prøvd seg mot det beste Premier League har å by på per dags dato. Vi tror det kan være litt ekstra glød i Liverpool-spillerne etter salget av Coutinho, all den tid de er dømt nord og ned etter hans avgang. Dette, kombinert med City sin vante “rolige” start på kampene, kan sikre bra klink i kassa for helgas Topptips. Til en odds tett opp mot 3.50 er det i alle fall vel verdt forsøket, og helgas utvalgte langskudd.

God verdi

Eibar – Atletico Madrid (spilles lørdag 13.januar kl. 18:30)
Spill: Over 2.5 mål – 2.45 i odds

Eibar gjorde jobben borte mot håpløse Las Palmas forrige helg, men denne runden må de opp ytterligere hakk om de skal ta med seg alle tre poengene. Atletico Madrid og Diego Simeone kommer på besøk, og de er per dags dato det nest beste laget i La Liga.

Som vi var inne på i forrige Topptips er Eibar overraskelseslaget i Spania så langt denne sesongen, og fra sin 7.plass er de faktisk bare to poeng bak den viktige 5.plassen, som gir spill i Europa League neste sesong. Med seieren mot Las Palmas forlenget Eibar seiersrekken sin til tre strake, og laget fra nord-Spania har ikke tapt en ligakamp siden 5.november i fjor. Med en målforskjell på 24-30 er de ikke av de mestscorende i ligaen, men dette skyldes i stor grad at de bare scoret tre mål på sine første ni ligakamper. Tapet mot Real Sociedad 5.november markerte slutten på den elendige perioden Eibar var inne i, og siden den gang er seks av syv ligakamper vunnet. I tillegg har det løsnet foran mål, og spesielt på hjemmebane har de utvist evne til å score flere. På de siste fem hjemmekampene har de scoret hele 16 mål, hvilket er tre flere enn hva selveste Barcelona kan vise til sine fem siste hjemmekamper.

Eibar tok tre poeng borte mot Las Palmas forrige helg, mot Atletico Madrid er de nødt til å prestere enda bedre om alle tre poengene skal bli igjen på Ipurua Municipal Stadium.

Las Palmas ble for små for Eibar forrige runde. Denne helgen skal de bryne seg på langt tøffere motstand.

Gjestene fra Madrid har festet et ørlite grep om 2.plassen i La Liga, men har ikke tid til å hvile om det skal holde hele veien inn. Like bak lurer et Valencia som har kommet tilbake på vinnersporet. Atletico har funnet scoringsformen etter julepausen i Spania, og de tre første kampene i 2018 har gitt solide 9-0 i målforskjell. Riktignok kom syv av disse i dobbeltoppgjøret mot Segunda-laget Lleida i cupen, men mål er mål, og mål gir selvtillit.

Eibars gode form gjør det vanskelig å lande på et kamputfall i denne, men i over 2.5 mål finner vi god verdi i en odds opp mot 2.5.

Chelsea – Leicester (spilles lørdag 13.januar kl. 16:00)
Spill: Begge lag scorer: JA – 1.90

Regjerende mester Chelsea tar imot et Leicester som jager Europa-cup til den 23.runden i Premier League. Etter ymse cupoppgjør er dette første ligakamp for disse siden januars første dager. Vertene kom seg gjennom det tøffe desember-programmet med bra poengfangst, og det eneste tapet kom mot West Ham 9.desember. Utover det ble det solide seire mot blant annet Stoke og Newcastle, begge hjemme på Stamford Bridge. Alle de siste fem ligakampene på eget gress har endt i seier, og på disse har London-laget produsert tolv mål. Det merkes på tabellen, og Chelsea har klatret helt opp i ryggen på 2.plass Manchester United. Chelsea har et lag hvor alle tre lagdeler har mål i seg, allikevel har de to siste cupoppgjørene, mot Norwich og Arsenal, merkelig nok endt 0-0. Det taler i og for seg for minst ett Chelsea-mål på lørdag, da Chelsea ikke har gått tre kamper på rad uten å score på aldri så lenge.

For Leicester sin del har laget som vant et sensasjonelt ligagull i 2015/16-sesongen kommet ned på et nivå som er mer virkelighetsnært. 8.plassen de innehar er solid, og det er ikke mer enn fire poeng opp til Burnley på 7.plass. Gjestene har scoret mål i sine fire siste ligakamper, og har hittil i 2017/18-sesongen scoret mot alle de seks beste lagene i England. De har i tillegg slått Burnley, så man kan trygt slå fast at Leicester evner å score mot god motstand.

Leicester har flere angrepsvåpen i arsenalet. Mot Chelsea kan Jamie Vardy ta et steg mot tosfiret antall scoringer i Premier League denne sesongen.

Jamie Vardy er et av Leicester sine giftigste angrepsvåpen, mot Chelsea jakter han mål nummer 10 i Premier League denne sesongen.

I likhet med Chelsea har Leicester spillere som kan score mål, og i Riyad Mahrez og Jamie Vardy har de to spillere som leverer mange målpoeng i løpet av en sesong. I tillegg har de snikskytter Shinji Okazaki i bakhånd, som har evnen til å være på rett sted til rett tid ganske ofte.

Chelsea spilte 90 tøffe minutter mot et Arsenal som holdt stand hele veien inn onsdag kveld, og på toppen av et tøft program i desember tror vi det skal være muligheter for Leicesters kvikke angripere. At The Foxes presser hjemmelaget til å score to eller flere for å ha sjans på tre poeng ser vi på som høyst sannsynlig, og det er derfor god verdi i et spill på at begge lag scorer til 1.90 i odds.

Straffesparket

Manchester United – Stoke (spilles mandag 15.januar kl. 21:00)
Spill: Handikap (0-1) H – 1.63 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Vi kniper øynene sammen og satser på at helgens straffespark resulterer i vill jubel på tribunen.

Manchester United var lenge på vei mot en fenomenal sesong, men dessverre har The Noisy Neighbours vært flere hakk bedre hele veien. Dette gjør at José Mourinho i beste fall kan få til en 2.plass i sin andre sesong i sjefsstolen på Old Trafford. Etter en rufsete desember har både Chelsea og Liverpool knappet inn på forspranget, og det som så ut som en solid fordel Manchester United er blitt til en tett kamp om 2.plassen i Premier League. De røde djevlene spilte tre uavgjorte på rad på tampen av 2017, etter sjokk-exiten i Carabao cup mot Bristol City. Årsskiftet har dog gjort de røde fra Manchester godt, og begge kampene i januar ble vunnet 2-0. Mot Stoke bør det være gode muligheter for å få til en reprise.

Romelu Lukaku og Manchester United har sett solide ut på hjemmebane denne sesongen. Mot Stoke bør det gå mot nok en komfortabel seier.

Manchester United har vært bunnsolide hjemme på Old Trafford denne sesongen. Mot Stoke jakter blant annet Romelu Lukaku flere mål.

Mourinhos menn er ligaens nest beste hjemmelag, og har imponerende 24-5 i målforskjell på de første elleve hjemmekampene. I Stoke kommer ligaens desidert dårligste bortelag på besøk, med en statistikk som viser 1-3-7 og målforskjell på 10-27 er det ikke mye som tyder på borteseier. Gjestene så seg nødt til å sparke manager Mark Hughes, men problemene til Stoke stikker nok dypere enn managerstolen.

Stoke har tapt sine tre siste kamper, blant annet braktap 5-0 mot Chelsea på Stamford Bridge. I tillegg gikk de på hodet ut av FA-cupen tidligere i januar, da League Two-laget Coventry maktet å slå de 2-1.

Dette skal være en oppskriftsmessig seier for Manchester United, og med en Jesse Lingard i scoringsform (fire mål på siste fire kamper), en Lukaku på jakt etter stadig flere fulltreffere og et Stoke i fritt fall skal dette gå veien. En odds over 1.60 er høvelig, forholdene tatt i betraktning, og tomålsseier til United er helgens straffespark i Topptips.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner