Topptips: Slik får du best start på oddsåret!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Slik får du best start på oddsåret!

Vel blåst, og riktig godt nyttår. Nytt år betyr ny kalender, men fotballen er fortsatt rund og den ruller videre i de fleste store fotballnasjonene. Serie A og La Liga har innvilget seg en lengre juleferie, men er nå oppe og går igjen. Det er gledelig, og sett bort ifra at FA Cup avlaster Premier League i England og en Bundesliga fortsatt i dvale, er det bare gode nyheter for oddsentusiasten. Vi sparker igang oddsåret med fire fine spill fra England, Spania og Italia denne helgen. Dette er Toppkamps Topptips!

Den observante leser vil legge merke til en forandring ved årets første Topptips. I det nye året har vi valgt å gå bort vekk fra vår tidligere kategori; “Langskuddet”. Her havnet ballen for ofte på tribunen i fjor. De to andre kategoriene, “God verdi” og “Sikkerstikket/Straffesparket” ga en flott avkastning med 107,43% totalt, mens “Langskuddet” hadde en ynkelig tilbakebetaling på 87,50%. Det betyr altså at man tapte penger på å følge “Langskuddet” på lang sikt, og kategorien dro den totale avkastningen ned til 102,14%.

Selv om vi gikk i pluss er vi ikke fornøyde og i år går vi i Toppkamp for en enda bedre avkastning!

Alle odds er hentet fra NordicBet.

God verdi

Las Palmas – Eibar (spilles lørdag 6.januar kl.18:30)
Spill: Borteseier – 2.75 i odds

Det nye årets aller første spill i Topptips finner vi i La Liga. Eibar fra nord-Spania får seg en aldri så liten tur til Kanariøyene når de gjester ligaens jumbolag, Las Palmas. Vertene er inne i sin tredje strake sesong i den øverste divisjonen i Spania, uten at det virker som om de har fått særlig taket på den. For tredje sesong på rad er de involvert i bunnstriden, og denne sesongen styrer de mot spill i Segunda Division. På de første 17 kampene har de bare sanket elleve poeng, og statistikken leser 2-3-11. De har også en målforskjell til å gråte av, 13-38. Fikk dog en liten oppsving før jul, og i deres to hjemmekamper i desember ble det seier mot Real Betis og uavgjort mot Espanyol. For Las Palmas sin del kunne ikke juleferien kommet på et verre tidspunkt, og den gode formen de var i ferd med å bygge opp kan fort ha forduftet i løpet av ferien.

Før oppturen leverte de det ene begredelige resultatet etter det andre, også hjemme. 2-5 for Celta Vigo og 1-5 mot Atletico Madrid ble høstens styggeste resultater, begge hjemme på Estadio Gran Canaria. Utover det har de en rekke tomålstap hittil i sesongen, blant annet 2-0 borte mot både Getafe og Alaves i desember. De siste ni kampene i La Liga resulterte i hele 22 baklengs, og det er på ingen måte tett i Las Palmas-forsvaret. Dette ser ut som et Las Palmas som ikke finner veien ut av sumpa, og på besøk får de et Eibar som før jul viste best form i ligaen, med fire seire og en uavgjort på de siste fem.

Las Palmas er lekk som en sil også denne sesongen. Her tupper Lionel Messi inn en scoring forrige sesong.

Det har blitt en god del baklengs på Las Palmas denne sesongen. Her er det Lionel Messi som tupper inn en scoring forrige sesong.

Gjestene er normalt for middelhavsfarere å regne i La Liga, men har denne sesongen levert gode resultater utover høsten. Sesongen startet med en lang rekke uten særlig poengfangst, før de plutselig fikk opp dampen og vant fem av de seks siste i ligaen. Dette gjorde at de kunne ta juleferie på en solid 7.plass med 24 poeng, bare fem poeng bak Sevilla på 5.plass. Totalt står de med 7-3-7, og holder de dette gående kan de fort utfordre Villareal om en mulig kvalik til spill i Europa League. I siste kamp før ferien ble Girona meid ned med 4-1, og i tidligere kamper har Eibar også vist en evne til å vinne stort, blant annet i 5-0-seieren over Real Betis i slutten av november. Står med en målforskjell på 22-29, og er således ikke av de tryggeste bakover. Allikevel tror vi Eibar skal bli et par nummer for store for Las Palmas i denne, all den tid laget fra Gran Canaria lekker som en sil og Eibar faktisk evner å produsere scoringer selv.

I tillegg er det verdt å nevne at Las Palmas spilte cupkamp hjemme mot Valencia på onsdag. De gulkledde tok ledelsen midtveis i førsteomgang, men måtte se Valencia utligne etter stort press i det 85.minutt. Dette kostet uten tvil krefter for vertene, og dytter oss ytterligere i retning av seier til Eibar.

Det er i aller høyeste grad bra trøkk i en odds opp mot 2.75 i denne, og spill på seier til Eibar er alt for fristende til at vi klarer å la den ligge.

Benevento – Sampdoria (spilles lørdag 6.januar kl.15:00)
Spill: Borteseier – 2.12 i odds

Nyopprykkede Benevento fikk endelig sin første seier i Serie A da de slo Chievo 1-0 hjemme forrige runde. Før den ble 17 av 18 kamper tapt. Én seier gjør uansett ikke tabellposisjonen til Benevento stort bedre, og de er fortsatt sementert i bunnen av Serie A med bare fire poeng på sesongens første 19 kamper. Det styres mot et klokkeklart nedrykk til Serie B, og selv ikke en etterlengtet seier mot et Chievo i oppløsning ser ut til å endre det faktum.

Fabio Quagliarella scorer og scorer, til tross for sine 34 år. Mot Benevento jakter han sesongens mål nummer tretten i Serie A.

Evigunge Fabio Quagliarella (34) fortsetter å øse inn mål i Serie A. Så langt står han med 12 fulltreffere i ligaen, og mot Benevento bør det være rom for flere.

Mot Sampdoria tror vi Benevento får nok et tap i protokollen, det til tross for at Sampdoria har utvist spekulativ form den siste tiden. Spal ble slått 2-0 etter to sene mål av Fabio Quagliarella 30.desember, men før det gikk laget fra Genoa fire ligakamper uten seier. Det holder allikevel til en 6.plass i ligaen, men avstanden opp til Lazio på 5.plass er større enn avstanden ned til Udinese på plassen bak. Nevnte Fabio Quagliarella er fylt 34 år, men det stopper ham ikke fra å score mål, så langt har han scoret tolv mål i Serie A. Gjestene skal være både ett og to hakk bedre enn vertskapet, noe solide 3-2 hjemme mot Juventus og 1-2 borte mot Fiorentina bærer bud om.

I det motsatte oppgjøret i august ble det bare 2-1 til Sampdoria. Vi velger dog å sette den på konto for undervurdering og overtenning, det var tross alt sesongens første kamp og Benevento var nok ivrige etter å imponere.

Vi tror Sampdoria tar en oppskriftsmessig seier borte mot Benevento, og til over 2.10 i odds er dette høyst respektabelt.

Roma – Atalanta (spilles lørdag 6.januar kl.18:00)
Spill: Uavgjort eller borteseier – 2.07 i odds

Etter nyttårsendringen er det ny rekord i kategorien “God verdi” i Topptips med hele tre oppgjør. Neste kamp finner vi også i italiensk Serie A. Roma tok et tårevått farvel med en av fotballhistoriens største klubbspillere forrige juli, da Francesco Totti bestemte seg for at 25 år fikk være nok i den røde drakta. Totti bidro helt til det siste, uten at hovedstadsklubben ser ut til å lide alt for mye etter han ga seg. Foreløpig befinner de seg på en 4.plass, med bra heng på Inter på plassen foran. Noe ligagull skal dog bli vanskelig, opp til Napoli på 1.plass er det allerede ni poeng. Lite hjelper det at Roma er inne i den tyngste perioden så langt i sesongen. På de siste fem kampene er bare én vunnet, mens det ble uavgjort mot både Chievo og Sassuolo, samt tap for Torino i cupen og ligatap for Juventus. Roma skal vokte seg vel for å la dette bli en trend, for bak kommer byrival Lazio i bra driv.

Gjestene fra Atalanta er også i bra driv, noe 9.plassen de innehar kanskje ikke røper. De vant sin gruppe i Europa League, tre poeng foran Lyon, og har i det hele tatt levert flere gode resultater denne sesongen. Sist tok de en meget sterk seier i cupen, og slo serieleder Napoli 2-1 i Napoli. Atalanta har kort fortalt levert godt mot de antatt beste hittil, og foruten solide 2-0 borte mot AC Milan har de holdt både Lazio og Juventus til uavgjort. De ti siste kampene (i alle turneringer) har resultert i syv seire, to uavgjort og kun ett tap. Fremstår som vanskelige å slå, noe 7-6-6 i ligaen vitner om.

Atalanta fortsetter å imponere mot storlagene. Her fra tirsdagens seier over Napoli.

Atalanta har levert flere gode prestasjoner denne sesongen. Her fra tirsdagen seier over Napoli.

Forrige sesong var Atalanta et av ligaens beste bortelag, noe de strengt talt ikke er denne sesongen. De tre siste bortekampene har dog endt med en uavgjort og to seire, så det kan se ut til at de kan finne tilbake til fjorårets gode borteform.

Det er to gode lag som møtes her, og selv om Roma er naturlige favoritter ser vi ikke bort ifra at Atalanta vil ha et ord med i laget. Og så er det noe med formen til Roma som skurrer. På de siste fem har de kun scoret fire, mens Atalanta kan vise til ti på sine siste fem. Her lar vi formen få fordel, og at Atalanta reiser fra Stadio Olimpico med poeng framstår for oss i Topptips som meget sannsynlig.

Straffesparket

Norwich – Chelsea (spilles lørdag 6.januar kl.18:30)
Spill: Borteseier – 1.44 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Det ble fin gevinst på Topptips sine straffespark på tampen av 2017, og vi satser på at også årets første straffespark resulterer i scoring.

Championship-laget Norwich får storfint besøk når Chelsea kommer for å gjøre opp om hvilket lag som avanserer til neste runde i FA-cupen. Vertene ligger på en 13.plass i Championship, og det virker for langt både opp og ned til at dette blir en veldig nervepirrende sesong for klubb og fans. Da skulle FA-cupen by på ekstra spenning, men man hadde nok håpet på en mer fordelaktig trekning. I Chelsea møter de et lag som har sett meget solide ut den siste tiden. De blå fra London kom seg gjennom det knallharde juleprogrammet med bra fangst og uten de store skadene på viktige spillere. De er dog ikke helt ute av skogen enda, og denne kampen kommer bare tre dager etter en tøff batalje mot Arsenal på Emirates.

Antonio Conte og Chelsea er i bra slag. Mot Norwich styres skuta mot seier.

Antonio Conte har fått det til å svinge over Chelsea igjen. Mot Norwich skal et oppskriftsmessig avansement i FA-cupen sikres.

Vertene hentet opp 0-1 hjemme mot Millwall og vant 2-1 på årets første dag, og har dermed to seire og én uavgjort på de siste tre. Jevnt over ser Norwich ut som et typisk midt-på-treet Championship-lag, med 9-7-10 på nest øverste nivå i England. Chelsea kjemper i toppen av Premier League også denne sesongen, og er i det store og hele et langt bedre fotballag enn Norwich.

Cup er som kjent cup, og som vanlig går det helt sikkert av en og annen cup-bombe denne runden. Den tror vi ikke kommer i denne, og Chelsea har en tropp som skal være i stand til å kjempe med Arsenal på en onsdag, for så å vinne enkelt og greit mot Norwich lørdagen etter.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner