Topptips: Oddstipsene som treffer i 1/8-finalene

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Oddstipsene som treffer i 1/8-finalene

Wow! Landslagsfotballen viser seg fra sin beste side, og VM har så langt levert til 20 i stil. Denne helgen skal de første to kvartfinale-plassene deles ut, samtidig som det norske Eliteserie-toget tøffer videre. Vi er på ballen! Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Frankrike – Argentina (spilles lørdag 30.juni kl.16:00)
Spill: Begge lag scorer – 2.15 i odds

Verken Frankrike eller Argentina har imponert voldsomt så langt i Russland, men de er begge videre til åttendedelsfinale, og møtes i den første sådan i dette fotball-VM. Selv om det ikke gikk på skinner hele tiden for Frankrike vant de gruppen sin, mens Argentina kranglet seg videre etter at Marcos Rojo scoret vinnermålet like før full tid mot Nigeria.

Messi har normalt vekten av et helt land på sine skuldre, men i kampen mot Nigeria var det Marcos Rojo som måtte ta Messi på ryggen.

Normalt er det Messi som bærer Argentina, men i kampen mot Nigeria ble Marcos Rojo matchvinner og fikk ta Messi på en liten runde.

Lionel Messi har allerede rukket å få mye tyn i mesterskapet, og hadde det ikke vært for nevnte Rojo ville det nok eskalert ytterligere. Nå er det en gang slik at Argentina skal spille åttendedelsfinale, og de kan derfor fortsatt vinne fotball-VM. Om Messi tar på seg selen og drar sitt Argentina videre når det teller som mest gjenstår å se, men vi tror i alle fall kampen mellom Frankrike og Argentina kan bli en fartsfylt affære. Mål bør det i alle fall bli, og vi tror på minst ett til hvert av lagene.

Franskmennene vant som nevnt gruppe C, men scoret bare tre mål på tre kamper. Det mangler dog ikke på offensive faktorer, og både Olivier Giroud, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann er kapable til å score mål. På motsatt banehalvdel er verdens kanskje beste fotballspiller, og vi i Topptips tror Messi tar hansken og leverer for Argentina i denne.

Utslagskamper i store turneringer er naturlig nok anspente greier, og med nervene i høyspenn finnes mulighetene for at spillere i begge leire både blomstrer og kapitulerer. Oddsen over 2.00 er spennende, og vi kaster oss over denne godbiten.

Press her for å spille tipset

Uruguay – Portugal (spilles lørdag 30.juni kl.20:00)
Spill: Ingen mål i førsteomgang – 2.18 i odds

Åttendedelsfinale nummer to står mellom Uruguay og Portugal, i det som kan bli en spennende affære mellom to gode lag som ikke er ypperste verdensklasse på papiret. Begge lag har store stjerner, som Luis Suarez, Edinson Cavani og Cristiano Ronaldo, men først og fremst er dette godt organiserte lag, ispedd en ganske god dose krydder på topp. At de begge er i stand til å score mål er det ingen tvil om, men vi tror vi må vente til 2.omgang før målene eventuelt begynner å renne inn.

I Edinson Cavani og Diego Godin har to karer som er eksperter i hver sin ende av banen.

Arbeidsfordelingen mellom Edinson Cavani og Diego Godin er ganske enkel. Cavani scorer mål, mens Godin rydder unna bak.

Selv om Portugal fikk tre i sekken mot Spania er de normalt sterke defensivt, og spesielt i sluttspill har de vist en evne til å holde tett. På veien mot EM-gull i 2016 slapp Portugal bare inn ett mål etter gruppespillet, og med flere rutinerte spillere i troppen vet Portugal utmerket godt at det lønner seg å starte trygt i sluttspillskamper. Rutinerte herrer finnes også i Uruguay, og selv i en enkel gruppe viste Uruguay gang på gang at de ikke lar seg stresse og holder seg til kampplanen.

Denne førsteomgangene kan fort ende opp som noe av en stillingskrig, der begge lags offensive spillere holdes unna av solide forsvar. En odds over 2.00 på at vi får en målløs førsteomgang er slett ikke verst og vi går for denne.

Trykk her for å spille målløs første

Spania – Russland (spilles søndag 01.juli kl.16:00)
Spill: Hjemmeseier og over 1.5 mål – 2.07 i odds

Til tross for at mange spådde vertsnasjon Russland rett ut av gruppespillet har de gjort kritikerne til skamme og skal spille åttendedelsfinale på hjemmebane. Her tror vi dog det blir bom stopp for russerne, for selv om Spania har vært langt fra imponerende så langt i mesterskapet bør de kunne heve seg i møte med den russiske bjørnen. Russland gikk på en hvit og lyseblå smell i form av Uruguay i siste kamp i gruppespillet, og vi ser ikke for oss at de skal klare å vippe Spania av pinnen, hjemmefordel eller ei.

Iago Aspas sikret gruppeseier for sitt Spania med scoring på overtid. Mot Russland tror vi Spania scorer flere mål.

Spania skal opp mot vertsnasjon Russland i sin åttendedelsfinale. Det skal være overkommelig motstand for offensive spanjoler. Iago Aspas tar med ball.

Spania reddet uavgjort og gruppeseier på overtid i siste gruppespillskamp mot Marokko, da VAR måtte opp i ringene for å avgjøre om Aspas sin scoring var offside eller ikke. Med unntak av 1-0-seieren over Iran var Spania sine kamper i gruppespillet fartsfylte og målrike, og vi tror den trenden kan fortsette. I angrep har Spania som alltid mye å by på, samtidig som det defensivt ser mer vaklevorent ut enn det vanligvis gjør. David De Gea er en av verdens beste keepere, men så langt i VM har han vartet opp med både én og to blundere. Skal Spania gå helt til topps i VM må De Gea stenge buret, samtidig som de foran må fortsette å score.

I møte med Russland tror vi i Topptips at Spania får en fin transport videre til kvartfinalen, selv om muligheten for et Russland-mål i aller høyeste grad er tilstede. Spania er ikke verre enn at de fint scorer to på russerne, og vi tror et spill på at Spania vinner og at kampen inneholder over 1.5 mål er blant de bedre denne helgen.

Spill tipset ved å trykke her

Sandefjord – Rosenborg (spilles søndag 01.juli kl.18:00)
Spill: Borteseier og begge lag scorer: NEI – 2.50

Etter to strake tap fikk Rosenborg sving på sakene igjen hjemme mot Vålerenga i forrige runde. 3-0 sto det på tavla på Lerkendal da dommeren blåste av, og de frammøtte fikk se et hjemmelag som var flere hakk bedre enn gjestene. Seieren tok trønderne opp på 27 poeng, og med det passerte de byrival Ranheim og inntok 2.plassen. Det er engang slik at kun seriegull er godt nok for de seiersvante fra Trondheim, og opp til 1.plass Brann er det fortsatt en luke av en viss størrelse. Det betyr at Kåre Ingebrigtsen og hans Rosenborg må fortsette å trøkke til om de skal ta igjen Brann.

Etter to strake tap fikk Rosenborg snudd skuta mot VIF. Vi tror de fortsetter å vinne, og først står Sandefjord for tur.

Rosenborg banket Vålerenga 3-0 forrige runde og vi tror trønderne er på sporet av en ny seiersrekke. I Sandefjord skal de ha gode muligheter til nye tre poeng.

I den femtende runden av årets Eliteserie reiser RBK til Sandefjord, og laget fra hvalfangerbyen ligger helt nederst på tabellen. 1-3-10 på de første 14 er langt ifra hyggelig statistikk, og med skarve seks poeng i protokollen har Sandefjord allerede syv poeng opp til trygg plass. Før forrige rundes uavgjort mot Bodø/Glimt sto Sandefjord med åtte strake tap, og sesongens eneste seier kom mot nesten like håpløse Start tidlig i april. Siden har man skiftet trener på Komplett Arena, uten at det ser ut til å ha fått skikk på veldig mye.

Hjemmelaget står med forferdelige 1:11 i målforskjell de siste fem, og de siste fire hjemmekampene er alle tapt uten at man har funnet veien til nettmaskene selv. Rosenborg dunket inn tre bak VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey forrige helg, og på sitt beste har trønderne et forrykende angrepsspill. Stjernespiss Nicklas Bendtner noterte seg for scoring forrige runde, og det virker som om dansken er på vei tilbake til storformen fra forrige sesong.

Vi i Topptips tror Rosenborg vinner denne komfortabelt, og det uten å slippe inn mål. Oddsen på 2.50 er slettes ikke ueffen, den er faktisk ganske effen.

Trykk her for å spille tipset

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner