Topptips: Vi bygger videre på forrige helgs oddsoverskudd

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Vi bygger videre på forrige helgs oddsoverskudd

Det drar seg til i VM og den ene storfavoritten etter den andre faller fra. Vertsnasjonen Russland har gjort alles spådommer til skamme og skal sensasjonelt nok spille kvartfinale. Før helgens kamper har vi spurt oss selv: What would Putin do? Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Uruguay – Frankrike (spilles fredag 6.juli kl.16:00)
Spill: Begge lag scorer – 2.28 i odds

Den aller første kvartfinalen i VM står mellom to morsomme lag å følge. Uruguay i form av sitt bunnsolide forsvar ispedd offensiv verdensklasse i Cavani og Suarez, mens Frankrike har store stjerner strødd utover hele banen. Dette kan bli en høyst severdig kvartfinale, og vi i Topptips finner god verdi i at begge lag finner veien til nettmaskene.

Uruguay imponerte og slo et rutinert Portugal ut i åttendedelsfinalen, der to scoringer signert Cavani sikret 2-1 og avansement. Med det har Uruguay vist at de har kvalitet nok i laget til å hamle opp med de store kanonene, selv om Frankrike skal være hakket bedre enn Portugal. Vi tror uansett ikke Uruguay går til denne uten håp om avansement, for med både Cavani og Suarez i scoringsform kan Uruguay slå hvem som helst. Så får vi bare håpe at førstnevnte blir spilleklar. Det har versert rykter om at stjernespissen er skadet til oppgjøret, men det kan også bare være spill for galleriet. Det mest sannsynlige er nok at storscoreren starter på benken og kommer inn om Uruguay virkelig skulle trenge ham.

Sammen med Luis Suarez er Edinson Cavani Uruguay sitt beste angrepsvåpen. Så langt i mesterskapet har han funnet veien til nettmaskene tre ganger. Her fra kampen mot Portugal for en knapp uke siden.

Edinson Cavani har funnet veien til scoringsformen i VM. Mot Frankrike er han kanskje Uruguay sitt fremste våpen i kampen om avansement til semifinalen. Her feirer han et av sine to mål mot Portugal i åttendedelsfinalen.

Frankrike kom til mesterskapet som en av outsiderne til å vinne, og fikk mot Argentina vist at de faktisk kan ha det som skal til. I det som ble et fyrverkeri av en kamp sto stjerner som Kylian Mbappé og Antoine Griezmann fram og viste sin klasse, mens Lionel Messi måtte gå målløs av banen og rett på flyet til Argentina. Det er noe ekstra over det offensive til Frankrike, og når det gnistrer så gnistrer det skikkelig. Selv om Uruguay er av mesterskapets mest solide bakover har Frankrike spillerne som kan finne åpninger. Samtidig er de ikke helt potente bakover, og foruten tre i sekken mot Argentina har de også sluppet inn mål mot Australia tidligere i mesterskapet.

Ikke helt lett å si hvem som stikker av med seieren i denne, og det kan fort gå til ekstraomganger. At begge lag får en scoring tror vi skal være en smal sak, og oddsen over 2.20 er meget innbydende. Vi hopper på og håper på en festforestilling.

Spill tipset her

_

Brasil – Belgia (spilles fredag 6.juli kl.20:00)
Spill: Hjemmeseier og begge lag scorer: JA – 4.50 i odds

I en verden av fristende odds er det lite som er så tilfredsstillende som å finne en god boost. Her har Betsson gjort jobben enkel, for i kampen mellom Brasil og Belgia boostes oddsen på Brasil-seier og begge lag scorer til over 4.00! Denne ser vi i Topptips på som særdeles fin, for her er det to lag som begge er kapable til å score mange mål.

Det offensive arsenalet til Brasil er imponerende. Philippe Coutinho har virkelig stått fram så langt i VM, mens den store stjernen Neymar har fått vist hva som bor i ham. Ingen kan rulle som Neymar, og det er ytterst få som kan behandle en fotball med samme klasse. I åttendedelsfinalen mot Mexico innfridde brasilianerne, og vi tror de innfrir også i kvartfinalen og slår Belgia. Dog ikke uten at Romelu Lukaku, Eden Hazard, Kevin de Bruyne eller en av de andre målfarlige herremenn med belgisk pass finner veien til nettmaskene.

Blant Brasil sine mange gode offensive spillere har Philippe Coutinho vist seg fra en god side i VM.

Philippe Coutinho har stått fram som den offensive drivkraften i et solid Brasil i VM. Mot Belgia skal han på ny jakte frekke stikkere og susende langskudd.

Brasil må klare seg uten Casemiro i denne, etter at han pådro seg sitt andre gule i mesterskapet mot Mexico. Dette er helt klart et tap for Brasil, men det mangler ikke på talentfulle midtbanemenn i den brasilianske troppen.

Belgia havnet to bak mot Japan i åttendedelsfinalen og var på vei hodestups ut av VM i Russland før Jan Vertonghen og superinnbytterne Marouane Fellaini og Nacer Chadli snudde kampen. Så langt har Belgia scoret tolv mål på fire kamper i VM, og det ville være rart om de plutselig skulle få scoringsvegring, selv mot Brasil. Vi i Topptips holder dog brasilianerne som favoritter, og syns den boostede oddsen hos Betsson er fin.

Dette kan bli en helt avsindig fotballkamp og vi gleder oss som små barn på julaften.

Spill på boostet odds her

Russland – Kroatia (spilles lørdag 7.juli kl.20:00)
Spill: Borteseier – 2.25 i odds

Russland har imponert de aller fleste i dette mesterskapet, både arrangementet og på banen har de fremstått langt bedre enn forventet. Spania ble et nummer for små i straffesparkkonkurransen i møte med vertsnasjonene, og med det er Russland klar for en kvartfinale ingen trodde var mulig. Her møter de et annet lag som imponerer. Kroatia har sett bra ut i starten av mesterskapet, og selv om de måtte ut i straffesparkkonkurranse mot Danmark skal de være flere hakk bedre enn Russland.

En forrykende straffesparkkonkurranse endte i avansement for Kroatia, og vi gir kroatene gode sjanser til mer jubel etter kampen mot vertsnasjonen Russland.

Kroatia kranglet seg forbi Danmark i åttendedelsfinalen og kunne feire uhemmet etter seier i straffesparkkonkurransen. Mot Russland skal det være gode muligheter for nye jubelscener for de kroatiske spillerne.

I gruppespillet viste de at de har et høyt toppnivå inne, med solide 3-0 over Argentina. Island og Nigeria er heller ikke enkle lag å hamle opp med, men Kroatia tok seg forbi begge uten å miste kontrollen. For kroatenes del kunne trekningen vært langt verre, og vi tror de ser på Russland i kvartfinalen som en gyllen mulighet til å gå helt til finalen. Tar de seg forbi vertsnasjonen venter England eller Sverige, to lag som Kroatia skal ha gode muligheter til å slå.

Russerne har levert et godt mesterskap og kan si seg fornøyd med innsatsen. De har selvsagt lyst til å lykkes på hjemmebane, men vi tror simpelthen ikke de er gode nok til å slå Kroatia. Spania er en ting, men i motsetning til Spania har ikke Kroatia vist store svakhetstegn innledningsvis. Dette bør være grei skuring for Luka Modric og kompani. I gruppespillet slo Russland Egypt og Saudi-Arabia med god margin, men kom ned på bakken igjen i møte med Uruguay. Dette gir oss tro på at triumfen mot Spania var et blaff.

Vi i Topptips er sikre i vår sak. Nå er det nok, den russiske bjørnen legges i hi denne helgen.

Trykk her om du tror på Kroatia

Molde – Vålerenga (spilles søndag 8.juli kl.20:00)
Spill: Hjemmeseier – 1.72 i odds

Molde hadde en tung periode på tampen av våren, og flere dårlige resultater gjorde at man begynte å spekulere i om Ole Gunnar Solskjær kanskje kunne få sparken. Så har ikke skjedd, og det kan virke som om Solskjær har fått snudd skuta. Står med solide 7:0 i målforskjell på de siste to kampene i Eliteserien, etter 3-0 hjemme mot Stabæk og meget solide 0-4 borte mot serieleder Brann i forrige runde. Bortelaget gikk rett i strupen på landets beste lag hittil i sesongen og da Erling Braut Håland dunket inn sitt fjerde allerede etter 21 minutter var kampen i praksis over.

Til tross for en rufsete start og 8-2-5 i protokollen ligger Molde på en 4.plass og har heng på Ranheim og Rosenborg på plassene foran. Opp til Brann er det åtte poeng, en avstand som slett ikke er umulig å hente inn. Med andre ord er det fortsatt liv i gulldrømmen i Molde, og vi tror de tar tre nye poeng når Vålerenga kommer på besøk denne helgen.

Erling Braut Håland senket Brann-skuta for egen maskin med fire scoringer i forrige runde av Eliteserien. Her rundes Brann-keeper Samuel Radlinger.

17 år gamle Erling Braut Håland senket Brann på egenhånd i forrige serierunde. Her er Brann-keeper Samuel Radlinger på helt feil sted til helt feil tid i møte med unggutten.

Hovedstadslaget ligger på en 8.plass etter halvspilt sesong, men er bare tre poeng bak Molde. Det er tett mellom lagene fra 9.plass og opp til 2.plass, med bare ni poeng forskjell på Kristiansund og Rosenborg. Med andre ord er sesongen langt fra avgjort for VIF, og selv om de skal ha gode muligheter på en plassering lenger opp på tabellen tror vi ikke de kan stoppe Molde.

Forrige runde ble det 2-2 hjemme mot Bodø/Glimt, før det stortap borte mot Rosenborg. Formtabellen er ikke fryktelig hyggelig lesing for VIF-fansen, 1-2-2 og fem poeng er fasit. Det som verre er at man bare har maktet å score tre mål på de siste fem, mens man har sluppet inn åtte. Det skal nevnes at VIF nylig holdt Brann til 0-0 i Bergen, og Vålerenga er langt ifra et dårlig lag. Med tanke på hvordan Molde tok seg av Brann er det dog fortsatt nivåforskjell på disse to lagene, og vi tror hjemmesterke Molde stikker av med seieren.

Fasit for hjemmelaget på Aker Stadion er 6-0-2 på sesongens første åtte, samtidig som det virker å virkelig ha løsnet foran mål for moldenserne. Oddsen over 1.70 er bra betalt med tanke på at man har med et såpass solid hjemmelag å gjøre.

Press her om du tror på ny Molde-opptur

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner