Topptips: B, B, H og B sørger for oddsjubel i helgen

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: B, B, H og B sørger for oddsjubel i helgen

Nå er det ikke mange runder igjen å spille i kontinentets største fotballigaer, og vi kaster oss på toget før det forlater stasjonen. Seriegullet er delt ut for lengst i både England, Spania, Frankrike og Tyskland, mens det fortsatt er en viss sjanse for at Napoli skal nappe Scudettoen ut av hendene på Juventus i Italia. Etter nitidige undersøkelser har vi blinket ut helgens fineste spill. Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Athletic Bilbao – Real Betis B 3.20 (spilles lørdag 05.mai kl.16:15)
Trykk her for å spille: Borteseier – 3.20 i odds

Real Betis reiser til Bilbao for å gjøre opp med Athletic Bilbao i den 36.runden av La Liga. Det drar seg mot slutten av en lang sesong, en sesong som må sies å være noe skuffende for Athletic Bilbao sin del. Status er en 14.plass, og selv om man rent teoretisk kan spille seg opp til en 8.plass er dette en smule under pari for laget som havnet på 7.plass forrige sesong. Det startet ikke så helt håpløst for Athletic, men formen i andre halvdel av sesongen har vært laber. De siste fem leser 1-1-3 og 8:11 i målforskjell. Kommer fra to strake 1-3-tap, mot Real Sociedad og Levante. Noe nedrykk blir det dog ikke, for ned til 18.plass Deportivo La Coruna er avstanden tolv poeng. Med andre ord har ikke Athletic stort å spille for annet enn å bli ferdig med en lang og skuffende sesong.

For gjestene er tabellen dog langt mer hyggelig lesing, fjorårets 15.plass følges opp med det som ser ut til å ende i en 5. eller 6.plass og direkte kvalifikasjon til spill i gruppespillet i Europa League. I tillegg styrer man mot en sesong der man er best i byen, da byrival Sevilla potensielt er åtte poeng bak om de vinner sin hengekamp mot Real Sociedad og Real Betis taper denne. Det tror vi neppe de gjør, for Betis er sammen med Barcelona og Real Madrid ligaens formlag om dagen.

Joaquin og Sergio Leon har bidratt med målpoeng for Real Betis denne sesongen. Mot Athletic Bilbao jakter de enda flere.

Real Betis slår godt fra seg i La Liga denne sesongen. Her jubler Joaquin og Sergio Leon for scoring.

Real Betis har vært stabilt gode en lang stund nå, og på de siste 20 kampene i La Liga har de vunnet 13, like mange som Real Madrid og Atletico Madrid. De siste ti kampene har endt i 7-2-1 for Betis, og på de siste åtte har de ikke tapt en eneste kamp. Faktisk har de bare sluppet inn to mål på disse åtte, samtidig som det er blitt scoret 13 mål riktig vei. Borteformen er det heller ikke noe å si på for Real Betis, der leser de siste ti kampene 7-1-2.

Vi i Topptips tror Betis skal ha gode muligheter for å sikre seg en ny trepoenger borte mot Athletic Bilbao, og syns at en odds over 3.00 her er riktig så gullkantet.

Trykk her for å spille

Hannover – Hertha Berlin (spilles søndag 05.mai kl.15:30)
Trykk her for å spille: Borteseier – 2.70 i odds

Det norske alibiet i Bundesliga tar turen til Hannover for å sloss for tre nye poeng denne helgen. Gjestene med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i laget ligger på en foreløpig 10.plass med to kamper igjen å spille. Med maks klaff kan det bli en 6.plass og mulig Europa League-spill på Hertha Berlin og våre landsmenn, selv om det kanskje er å håpe på vel mye. Opp til RB Leipzig er det fire poeng, men det er i tillegg tre andre klubber i mellom som vil ha et ord med i laget, så veldig sannsynlig er det nok ikke.

Formen den siste tiden har vært nokså fin for hovedstadslaget, 3-3-2 de siste åtte. Forrige bortekamp endte i en solid 3-0-seier over normalt hjemmesterke Eintracht Frankfurt, så selv om Hertha Berlin historisk sett er et ustabilt bortelag er det ting som tyder på at dette synet må endres. Forrige sesong ble det kun sanket elleve poeng på bortebane for Hertha, mens man denne sesongen allerede er oppe i 21 poeng. Faktisk er denne utgaven av Hertha Berlin det femte beste bortelaget i Bundesliga, bare slått av normalt solide lag som Bayern München, Bayer Leverkusen, Schalke 04 og Dortmund.

Sammen med Per Ciljan Skjelbred er Rune Almenning Jarstein den nordmannen som har størst suksess i Bundesliga om dagen.

Rune Almenning Jarstein gjør sine saker bra i Hertha Berlin. Vi tror han stenger buret mot Hannover denne helgen og sikrer tre poeng.

Vertene leverte en veldig bra første halvdel av sesongen, mens man i senere tid har fått mer motbør. Før de to siste kampene ligger Hannover på en 13.plass, seks poeng over nedrykk. Et nedrykk er mulig, men vi tror ikke Wolfsburg har det som skal til for å ta seks poeng av seks mulige mot RB Leipzig og Köln i sine to siste. Hadde sesongen vært fire kamper lengre kunne det straks sett verre ut for Hannover, for etter seieren mot Freiburg 10.februar har Hannover levert smått skrekkelige 1-2-7 i Bundesliga.

Det er med andre ord ikke et hjemmelag proppfulle av selvtillit som tar imot et Hertha Berlin som har et ørlite håp om Europa League-kvalik. Vi tror Skjelbred, Jarstein og kompani tar nok en fin borteseier her, og med det runder av en fin sesong på bortebane.

Spill på Hertha her

Trykk her for å se populære spill Betsson har økt oddsen på. 

Standard Liege – Genk (spilles søndag 06.mai kl.18:00)
Trykk her for å spille: Hjemmeseier – 2.18 i odds

Også belgiske Jupiler League drar seg mot en konklusjon, og foreløpig er det Club Brugge som fører an i kampen der de seks beste gjør opp seg imellom. Standard Liege ligger på en 3.plass enn så lenge, to poeng bak Anderlecht som innehar 2.plassen. Forskjellen på en 2. og 3.plass her kan potensielt bety mange millioner, da 2.plass får mulighet til å kvalifisere seg til Champions League, mens 3.plass må ta til takke med kvalik til Europa League. Det bør med andre ord ikke være noe i veien med motivasjonen til laget fra Liege, noe også formen bærer bud om.

De siste seks kampene har gitt 4-1-1, og av de seks lagene i det avsluttende ligaspillet i Belgia er det Standard Liege som har vært best. I Jupiler League er det dog slik at man tar med seg plasseringen fra det innledende ligaspillet, og får ekstrapoeng på bakgrunn av prestasjonene der. Standard Liege har først koblet inn turboen nå på tampen, og har derfor, sammen med Genk, med seg færrest ekstrapoeng inn i sluttspillet.

Standard Liege har en solid fanskare. I likhet med laget er de glade i å slå Genk hjemme.

Standard Liege-fansen har fått mye å glede seg over i hjemmemøtene mot Genk. Åtte strake seirer er det blitt hjemme må Stade Maurice Dufrasne.

Genk ligger på en foreløpig 5.plass i sluttspillet, fire poeng bak Standard Liege. De seks første kampene i sluttspillet har gitt 2-3-1, hvilket gjør at de har sanket nest flest poeng. Borteformen er dog ikke ufattelig sterk, med 1-3-1 siste fem. Standard har på sin side vunnet fire strake på eget gress, står med 7-3-0 siste ti og har ikke tapt en kamp hjemme på Stade Maurice Dufrasne siden 18.august i fjor.

Vi velger å se bort ifra at Standard Liege sitt eneste tap den siste tiden kom borte mot nettopp Genk tidlig i april, og støtter oss heller på at Standard Liege tilsynelatende har stålkontroll på Genk hjemme. Faktisk har Standard Liege slått Genk i åtte strake hjemmekamper, og vi ser for oss at denne flotte rekken forlenges denne helgen. Skulle så skje tangerer man rekken med ni seire hjemme mot Genk i tidsrommet 2005-2009.

En odds over 2.00 på hjemmeseier til Standard Liege her er i Topptips sine øyne noe av en gullklump. Skulle du fortsatt være i tvil, her kommer nådestøtet; Av de 30 hjemmekampene Standard Liege har spilt mot Genk siden 1999 har 22 endt med hjemmeseier, tre i uavgjort og fem med borteseier.

Vinner Standard igjen? Trykk her!

.

Ipswich – Middlesbrough B 2.01 (spilles søndag 06.mai kl.13:30)
Trykk her for å spille: Borteseier – 2.01 i odds

Middelhavsfarer Ipswich tar imot Middlesbrough til kamp på Portman Road denne runden. Vertene startet sesongen med fire strake seirer, men har siden kommet ned på jorda igjen. Status etter 45 kamper er en 13.plass, hvilket slett ikke er så verst for Ipswich. Det er dog for langt både opp og ned til plasseringer som får pulsen til å stige for Ipswich, og de resterende kampene skal ikke være av nevneverdig stor betydning for hjemmelaget.

Middlesbrough tapte 20 av 38 kamper i Premier League forrige sesong og gikk rett ned i Championship igjen. Det kan virke som om de rødkledde er interesserte i et nytt forsøk i Premier League, for nå spilles det om playoff til spill i Premier League neste sesong. Foreløpig innehar Boro 5.plassen i Championship, og en seier i denne skal langt på vei sikre playoff-plassen. Med Tony Pulis ved roret kan det dog bli et mer trivelig opphold i Premier League om så skulle skje, mannen med capsen har nemlig aldri rykket ned i løpet av sin 25 år lange managerkarriere.

Manager Tony Pulis har fortsatt til gode å rykke ned. Mot Ipswich kan han ta et lite steg mot et mulig opprykk.

Tony Pulis har aldri rykket ned i løpet av sin 25 år lange managerkarriere. Nå forsøker han å rykke opp med Middlesbrough.

Før man kan tenke på å holde plassen i Premier League må man selvsagt komme seg dit, og holder man den nåværende formen ved like kan man kanskje få Boro tilbake i det gode selskap. Pulis og hans mannskap står med tre strake seire, og de siste ti spilte leser 6-2-2. I de to siste er playoff-rivaler som Derby og Millwall slått, og vi tror Boro har prikket formen på slutten av sesongen.

Ipswich står med 2-2-6 på sine ti siste, og skal være et lag Boro kan hamle opp med. Til en odds over 2.00 er denne vel verdt forsøket, og vi i Topptips tror Middlesbrough sikrer playoff-plassen med tre poeng borte mot Ipswich.

Trykk her om du tror på Boro

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner