Topptips: Nytt bananskall for Norge

Norge - Aserbadsjan

Vi har så vidt fått europeisk ligafotball i gang igjen før “landslagspausen” kommer inn fra venstre og brått river den bort fra oss. Heldigvis er det mulig å tippe utfall, målscorere og resultat også i landskamper, og det gir oss i Toppkamp muligheten til å igjen servere dere våre velfunderte Topptips.

Til denne runden med Toppkamps Topptips har vi sett på VM-kvalifisering UEFA, altså kvalifiseringen for land i Europa.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Sikkerstikk.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

 

Langskudd

Kamp: Norge – Aserbajdsjan (spilles fredag 1.sept 20:45)
Spill: Borte – til 6.75

Norges innsats i denne VM-kvaliken har vært av den begredelige sorten, og etter seks spilte kamper har det ikke blitt sanket mer enn 4 poeng. Det gir en foreløpig 5.plass i en kvalifiseringsgruppe som ble vurdert som noe av det enkleste Norge kunne håpet på, og døren til VM i Russland syntes å stå på vidt gap. Slik har det altså ikke gått.

Noen kamper ut i kvaliken ble en Per-Mathias Høgmo, som helt tydelig ikke fikk det til, byttet ut med suksessen fra Island; Lars Lagerbäck. På det tidspunktet var det fortsatt en viss sjanse for at Norge faktisk kunne karre seg til et VM-sluttspill, om alt gikk veien. Dessverre ble det tap for Lagerbäck i hans første kamp som norsk landslagstrener, og siden har døren til VM i Russland lukket seg for den sympatiske svensken og hans menn.

Aserbajdsjan har heller ikke en fantastisk kvalik, men står så langt på 7 poeng og ligger på plassen foran Norge i gruppen. I det motsatte oppgjøret i Baku i oktober i fjor vant Aserbajdsjan 1-0. Vi tror ikke problemene er løst for Norge sin del, og selv om Aserbajdsjan har tapt sine tre siste kamper i kvaliken holder vi en liten knapp på at de sjokkerer på Ullevaal. Med Norges prestasjoner de siste årene og med en odds opp mot 7 er det verdt å prøve seg med et langskudd.

PS! Selv om man kanskje vil se ned på Aserbajdsjan i fotball er det faktisk slik at Norge må se oppover på FIFA-rankingen for å finne helgens motstander. Norge ligger på 85.plass, mens Aserbajdsjan befinner seg på en 79.plass. Om dette langskuddet går inn kan avstanden øke ytterligere.

[sportsbook id=”2999″ title=””]

 

God verdi

Kamp: Georgia – Irland (spilles lørdag 2.sept 18:00)
Spill: Borte – til 1.71

Lilleputt Georgia tar imot Irland til dette oppgjøret mellom 5.- og 2.plass i gruppe D. Vertene står med 3 poeng så langt, og har et uavgjortresultat borte mot Wales som beste prestasjon i VM-kvaliken. Utover det er det lite imponerende å lese i resultatene til landet øst i Europa. De to øvrige poengene er hentet i to uavgjortkamper mot Moldova, mens det er blitt tap for Østerrike, helgens motstander og Serbia.

Irland kommer til Tbilsi med 12 poeng og er bare bak ledende Serbia på målforskjell. Ned til Wales på 3.plass er de en luke på 4 poeng, hvilket betyr at irene på dette tidspunktet har avansement i egne hender. I det motsatte oppgjøret ble det ”bare” 1-0 i Dublin, men vi gir allikevel fordel Irland. I troppen har de flust av spillere med lang erfaring fra Premier League, og de bør være kapable til å slå Georgia også på bortebane.

Gjestene ligger per dags dato på en respektabel 29.plass på FIFA-rankingen. En fotballkamp avgjøres ikke på bakgrunn av FIFA-ranking, men mot vertskapets 112.plass skal det se ganske lyst ut. Og til en odds over 1.70 er dette et spill med god verdi. Irland skal være mange hakk bedre enn sin motstander og vi tror de tar tre poeng og legger press på Serbia i kampen om gruppeseieren.

Sikkerstikk

Kamp: Tsjekkia – Tyskland (spilles fredag 1.sept 20:45)
Spill: Borte – til 1.49

Tyskland er soleklar favoritt i gruppe C av VM-kvaliken, og har innfridd så til de grader så langt. Etter seks kamper står de regjerende verdensmesterne med full pott og har stø kurs mot et nytt mesterskap. Har hatt full kontroll i samtlige kamper i gruppen og står med en målforskjell på 27 – 1. Det gir et målsnitt på 4,5, og selv om det hjelper på å ha spilt to kamper mot San Marino (0-8 og 7-0), har de vunnet de øvrige kampene med minst to mål.

Tsjekkia står med 9 poeng etter seks kamper, og har således en teoretisk mulighet til å ta 2.plassen fra Nord-Irland som står på 13 poeng. Allikevel ser vi ikke for oss at Tsjekkia skal kunne stikke kjepper i hjulene for tyskerne. Da de gjestet Tyskland i oktober i fjor ble de sendt hjem med 3-0 i sekken, og vi tror Tyskland er interesserte i å opprettholde sin seiersrekke.

Tyskland er en fotballstormakt av dimensjoner, Tsjekkia har sett bedre dager. Vi tror det tyske maskineriet maler på videre og går for borteseier til nesten 1.50 i odds som et av våre to sikkerstikk.

[sportsbook id=”2994″ title=””]

 

Kamp: Latvia – Sveits (spilles søndag 3.sept 20:45)
Spill: Borte – til 1.45

Helgens siste Topptips er også den kampen som spilles sist, med kampstart 20:45 på søndag. Sveits er laget å slå i gruppe B, og topper med full pott etter seks kamper. Fikk en flott start på kvaliken da Portugal ble slått 2-0 i Sveits og har fortsatt i samme spor siden. Har hatt bra suksess de siste årene og er helt oppe på en 4.plass på FIFA-rankingen.

Motstander Latvia ligger sist i gruppa og til tross for en positiv start med 1-0-seier borte mot Andorra ble det brått slutt på festen da Færøyene stakk av med seieren i Riga. Siden har det blitt fire strake tap for latvierne, og de har nok lite å stille opp med mot Sveits. Sveitserne er nødt til å holde trykket oppe om de vil stikke av med seieren i gruppa, da Portugal bare er 3 poeng bak og har mye bedre målforskjell. Det skal dog spilles flere kamper før det hele er avgjort, men Sveits må gjøre jobben borte mot Latvia om det skal holde helt inn. Spesielt med tanke på at Latvia er helt nede på en 131.plass på FIFA-rankingen.

En odds opp mot 1.50 på borteseier i denne kampen fremstår som en aldri så liten gullklump denne helgen.

God helg!

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner