Topptips: Slik sikrer du gevinsten på Liverpool mot Palace

  • Home
  • Topptips
  • Topptips: Slik sikrer du gevinsten på Liverpool mot Palace
Liverpool v C. Palace

Selv om sommeren er på hell og høsten i anmarsj er ikke den jevne fotballsupporter nedfor av den grunn. Denne helgen markerer nemlig at alle de største ligaene i Europa er oppe og går igjen etter drøye to måneder pause.

I Ligue 1 er de allerede godt i gang, og går løs på sin tredje runde. Engelskmennene og anglofile fotballfans verden over gledet seg stort forrige fredag, da Arsenal – Leicester sparket i gang en ny sesong i Premier League. Og denne helgen er de jammen i sving igjen i Spania, Italia og Tyskland også.

Det betyr full rulle på alle fronter i fotball-Europa, og markedet formelig bugner av oddsobjekter. Her plukker vi i Toppkamp ut våre topptips for helgens runder i de forskjellige ligaene. For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Sikkerstikk.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

 

Langskudd

Kamp: Bayern München – Bayer Leverkusen
Spill: Uavgjort – til 6.55

Det sies at man aldri skal sette penger i første serierunde, men denne klarer vi ikke holde oss unna. Mesterlaget fra München har sett ut som en skygge av seg selv i sesongoppkjøringen og fått pryl av både Napoli, Liverpool, Inter og Milan i sommerens treningskamper. Selv om man ikke skal legge alt for mye det som skjer i treningskamper er det ikke bare uviktig gjennomkjøring. Det var en oppgitt og bekymret Carlo Ancelotti som så sin stjernespiller Franck Ribéry i lomma på Alberto Moreno i 3-0-tapet mot Liverpool tidlig i august.

Bayer Leverkusen har heller ikke hatt en formidabel sommer, og har blant annet tap mot Würzburger Kickers og Lazio på samvittigheten. Det virker dog som de har fått litt mer sving på sakene, og i første runde av den tyske cupen ble Karlsruhe fra 2. Bundesliga slått 3-0.

Bayern München er en gigant i tysk og europeisk fotball, og enorm favoritt i kampen om gullet i Bundesliga. Likevel er det noe som lukter av at de ikke har fått det helt til å stemme inn mot sesongstarten, og det er nok til at vi tror de ikke forsvarer sitt enorme favorittstempel i akkurat denne kampen. Dessuten har to av de siste tre innbyrdes oppgjørene mellom lagene endt uavgjort, og Bayer Leverkusen er langt ifra et dårlig fotballag. Selv om Bayern München har vunnet flest innbyrdes er dette historisk sett tette oppgjør uten så fryktelig mange scoringer. Det underbygger vår tro på et uavgjortresultat.

Kombinasjonen; rusk i maskineriet hos Bayern München, første serierunde og historisk sett tette oppgjør gjør at uavgjort i denne kampen er vårt langskudd denne helgen.

[sportsbook id=”2681″ title=”Leverkusen – Munchen 180817″]

 

God verdi

Kamp: Liverpool – Crystal Palace
Spill: Begge lag scorer: JA – til 1.86

Liverpool tar i mot Crystal Palace til sesongens første kamp på Anfield. De røde fra Merseyside spilte forrige helg 3-3 mot Watford, i en kamp der Liverpool var uhyre effektive framover og ditto udugelige defensivt. Dødball-problemene fra forrige sesong virker ikke å ha blitt rettet opp i, og sesongens første corner i mot resulterte i baklengs for Liverpool. I Mané, Firmino og Salah har de kanskje ligaens beste angrepsrekke, og de tre leverte gnistrende spill og sto for alle målene på Vicarage Road i åpningen. Borte mot Hoffenheim i Champions League-kvalik på tirsdag vant Liverpool 2-1, og spesielt Mané gjorde en meget god kamp, der bare en scoring manglet for senegaleseren. Bakover er det så som så, og med et forsvar uten en klar leder og en Alberto Moreno som virker å ha uendelig tillit på venstrebacken er det alt annet enn tett. Med både effektivt angrepsspill og vaklende forsvar er Liverpool med andre ord kapable til å trygge inn dette oddsspillet helt på egenhånd, uten at Crystal Palace trenger å være på sitt aller beste.

Crystal Palace startet sesongen med å gå på en kjempeskrell hjemme mot nyopprykkede Huddersfield med 0-3 i ligastarten. Palace har nok et høyere nivå inne enn hva den kampen skulle tilsi, og ønsker å slå tilbake så fort som mulig. I Liverpool møter de et lag de vet hvordan de skal slå, også på Anfield. Det gjorde de nemlig så sent som 23.april i år, da de vant 2-1.

Ser man på innbyrdes oppgjør i Premier League har begge lag scoret i de åtte siste kampene seg i mellom. Alle åtte forholdsvis målrike kamper, med 1-2 som dårligst. Vi har tro på at både Liverpool og Crystal Palace scorer i denne kampen, og med en odds på 1.86 er dette et spill med god verdi. Skulle man føle seg litt ekstra vill i nikkersen så kan det nevnes at Betsafe tilbyr 9.95 i odds på at Palace stikker av med seieren, uten at det er et tips vi helt og holdent stiller oss bak.

[sportsbook id=”2682″ title=””]

 

Kamp: Nice – Guingamp
Spill: Uavgjort – til 3.30

Vanligvis ville dette spillet havnet i kategorien for langskudd, men Nice har startet sesongen på begredelig vis. To runder ut i Ligue 1 er fasiten to tap, 1-0 og 2-1 mot henholdsvis Saint Etienne og Troyes. I tillegg ble det nok en nesestyver i Champions League-kvalik i midtuken, med 2-0-tap borte mot Napoli. Andre kamp mot italienerne spilles allerede neste tirsdag, og vi tror ikke Nice helt har gitt opp Champions Leauge-spill. Det betyr mest sannsynlig at de vil spare spillere i dette oppgjøret, eller i det minste spille kampen på et lavt gir.

Guingamp har startet sesongen i hjemlig serie med en seier og ett tap, der tapet kom mot titteljagende Paris Saint-Germain. Nice hadde en veldig god sesong sist, og havnet på 3.plass bak Monaco og PSG. Motstander Guingamp er intet storlag, og i fjor endte de på en 10.plass. Allikevel ser vi gode muligheter for at de skal røve med seg et poeng borte mot laget fra Sør-Frankrike.

Nice er forhåndsfavoritter, men vi ser ikke for oss at de klarer å bryte den negative trenden de er inne i med nok et tøft oppgjør mot Napoli i vente. For det er avansement til Champions League for fristende til at de kommer til å satse alt i kampen mot Guingamp. Det kan Guingamp tjene på, og et uavgjortresultat her er derfor vårt spill. Det kan fort vise seg å være et særdeles godt spill denne helgen.

[sportsbook id=”2684″ title=””]

 

Sikkerstikk

Kamp: Metz – Monaco
Spill: Borte – til 1.37

Monaco feide gjennom Ligue 1 forrige sesong og sto igjen som seriemester med 8 poeng mer enn 2.plass Paris Saint-Germain. To runder inn i denne sesongen ser det ut til de hvite og røde fra fyrstedømmet fortsetter der de slapp, og de står med 6 poeng i protokollen. På to kamper har de banket inn 7 mål, det til tross for at fjorårets stjerneskudd; Kylian Mbappé, står med 75 spilte minutter og ingen scoringer. Størsteparten av scoringene er det Radamel Falcao som har stått for, colombianeren har allerede nettet fire ganger.

Metz parkerte på en 14.plass forrige sesong, og er således underdog til denne kampen selv om de har hjemmebanefordelen. På sesongens to første kamper er det blitt tap og tap for Metz, og de står så langt med 1 scoring og 5 baklengs i ligaen.

Det ble målrikt i oppgjørene mellom disse to lagene i fjor, uten at det er noe Metz bør slå seg på brystet av. Monaco gikk seirende ut av begge oppgjørene i forrige utgave av Ligue 1, henholdsvis 7-0 og 5-0. Monaco har faktisk ikke tapt for Metz siden 2006, og dette spillet står fram som et soleklart sikkerstikk. Her er det også gode muligheter for å spille med handikap, da nok en storseier til Monaco ikke er usannsynlig. Borteseier med 2-0 i handikap gir hele 3.20 i odds hos Betsafe.

[sportsbook id=”2683″ title=””]

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner