Topptips: Målfest i England ringer julen inn!

  • Home
  • Topptips
  • Topptips: Målfest i England ringer julen inn!

Det ble tre av fire treff også forrige helg, og Burnley var svært nære å snike med seg 0-1 borte mot Brighton. Vi i Topptips har fått blod på tann og går for nye gevinster denne helgen. Det er ikke lenge til det smeller i sprøstekt svor rundt om i det ganske land, og jommen smeller det ikke på fotballbanen også, dagen før dagen. Som de julenissene vi er håper vi å trykke en tre-fire gaver ned i pipa før juleroen senker seg. Disse i form av Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill fordelt på de tre kategoriene.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

 

Langskudd

Everton – Chelsea (spilles lørdag 23.desember kl.13:30)
Spill: Over 3.5 mål: JA – 3.55 i odds

Topptips sitt langskudd er et spill med høyere odds, og som kun bør følges om man har overskudd på både flaks- og bankkontoen. Om du bruker vinteren til å henge over krykkene og ikke skistavene; hold deg unna denne.

To blåkledde lag sparker i gang oddslørdagen, så vel som lørdagens kamper i Premier League. Everton tar imot Chelsea til kamp i det som har potensiale til å bli en fest av en fotballkamp. De blå fra Liverpool tok en fin 3-1-seier hjemme mot Swansea på mandag, og Sam Allardyce har virkelig fått skuta på rett kjøl etter han tok over. Everton har fire seire og en uavgjort på de siste fem i ligaen, blant annet en solid 4-0 over West Ham og et sterkt uavgjortresultat på Anfield. Laget som så helt motløse ut i starten av sesongen har fått ny giv, og Everton har skutt oppover tabellen de siste rundene. Nå befinner de seg på en 9.plass, en plassering som ikke er veldig langt fra det som er realistisk for laget.

Chelsea er regjerende ligamester, og man ønsket nok å henge med lengre enn man gjorde i gullkampen denne sesongen. London-laget ligger på en 3.plass, med 14 poeng opp til Manchester City, hvilket føles vel langt. De har allikevel masse å spille for, og Antonio Conte vil mane sine tropper til kamp på lørdag. På de siste fem har det blitt åtte scoringer, men Chelsea har en målfarlig tropp. Alvaro Morata er ute, men Chelsea har målfarlige spillere som Pedro og Willian klar til å steppe inn. I tillegg er spillere som Eden Hazard, Marcos Alonso, Cesc Fabregas og Gary Cahill ventet å starte, spillere som finner veien til nettmaskene med jevne mellomrom.

Wayne Rooney scorer mål på bestilling om dagen, og håper på enda flere mot Chelsea på lørdag.

Wayne Rooney har fått sving på sakene i de siste kampene. Mot Chelsea jakter han flere mål.

I Everton har Wayne Rooney fått sus i serken igjen, og på de siste fem ligakampene har Rooney scoret seks mål. Dette har sendt ham oppover på toppscorerlista, hvor han ligger på delt 4.plass med ti mål. Med Rooney i godt, gammelt slag har Everton blant annet slått West Ham 4-0, og de blå fra Beatles-byen ser ut til å kunne kjempe med alle om dagen.

Det spilles sjelden en kjedelig kamp disse to imellom, og på de siste fem har Chelsea vunnet fire (2-1, 2-0, 3-0 og 5-0), mens Everton har en seier (2-0).

Vi tror på en begivenhetsrik kamp mellom to lag som vil ha poeng. Selv om Chelsea må finne seg i å være favoritter ser vi ikke bort ifra at Everton vil ha et ord med i laget. Det lukter 2-2, og det vil i så fall gi klink i kassa for denne rundens langskudd i Topptips.

God verdi

AC Milan – Atalanta (spilles lørdag 23.desember kl.18:00)
Spill: Over 2.5 mål: JA – 1.98 i odds

AC Milan handlet spillere for svimlende summer i sommer for å ta tilbake sin rettmessige plass i toppen av italiensk og europeisk fotball. Hittil i sesongen har det lugget veldig for prosjekt ”Tilbake til toppen”, og etter 17 spilte befinner AC Milan seg på en 8.plass med 24 poeng. De har vunnet like mange som de har tapt, syv, og spilt uavgjort kun tre ganger. Dette forteller om et lag som har både gode og dårlige dager, og laget fra Milano svinger fælt i prestasjonene. De tre siste kampene har inneholdt tre mål for Milan sin del, blant annet to oppgjør mot Hellas Verona i cup og liga. De vant enkelt 3-0 hjemme på San Siro, før de fire dager senere fikk bank med samme sifre i ligamøtet på bortebane. Ikke lett å forstå seg på AC Milan om dagen, og de kan både dominere kamper og virke totalt maktesløse.

Milano-laget fikk en lei start på desember da keeperen til Benevento stanget inn 2-2 på overtid. Siden har man kunnet glede seg over seier mot Bologna, før seieren mot Hellas Verona og det påfølgende tapet.

Benevento sin keeper, Alberto Brignoli, feirer sitt mål mot AC Milan tidligere i sesongen.

Atalanta har vært gode denne sesongen, og ligger på plassen foran AC Milan på tabellen med bedre målforskjell. Gjestene er et bedre hjemmelag enn bortelag, med kun én seier på bortebane hittil. Den kom mot Genoa 12.desember, så kanskje er borteformen på gang for Atalanta. På de siste fem kampene har de scoret ni mål, så dette laget vet hvor målet står. Det kan vise seg å bli tungen på vektskåla i denne kampen, med tanke på hvor ustabile AC Milan fremstår. Historisk sett er dette tette oppgjør, men vi gir gjestene et ørlite favorittstempel. I motsetning til vertene viser de i alle fall stabil form.

Problemene virker ikke være løst i Milano, og denne uforutsigbarheten kan man utnytte. Mål bør det uansett bli, og vi tror et spill på over 2.5 mål er klink i denne. Redaksjonen i Topptips enes om at omtrent 2.00 i odds er det meget godt betalt.

 

Swansea – Crystal Palace (spilles lørdag 23.desember kl.16:00)
Spill: Borteseier – 2.60 i odds

De hvitkledde fra Wales ble av mange spådd en lang og tøff sesong i bunnen av Premier League denne sesongen, en spådom som virker mer og mer som virkelighet. Swansea ligger helt sist etter 18 spilte kamper, og selv om det bare er fire poeng opp til trygg plass er det vanskelig å se for seg hvor Swansea skal ta de poengene som behøves for å berge plassen. Har stusselige 1-1-8 å vise til på de siste ti ligakampene, og har bare scoret fem mål på disse. Sesongen sett under ett står de med 3-3-12 og 10-25 i målforskjell. Onsdag kveld bekreftet klubben at manager Paul Clement har fått sparken, som et naturlig resultat på den nitriste situasjonen. Det er med andre ord langt mellom de gode opplevelsene på Liberty Stadium om dagen, og verre skal det bli når Crystal Palace kommer på julebesøk.

Palace har fått en voldsom oppsving etter at Roy Hodgson kom inn og tok over. De røde- og blåstripete har tatt poeng i de syv siste ligakampene, der tre av de er vunnet. Hodgsons menn står med to på rappen etter kruttsterke 3-0 borte mot Leicester og 2-1 hjemme mot Watford, og nedrykksspøkelset ser ut til å være jaget på dør. Har i motsetning til Swansea funnet veien til nettmaskene 13 ganger på de siste ti kampene, og ser ut som et mye bedre lag enn Swansea både på papiret og i praksis.

Roy Hodgson har fått taket på det i Crystal Palace. Mot Palace sikter han mot nye tre poeng.

Roy Hodgson har fått bra grep om Crystal Palace etter han kom inn. Mot Swansea på lørdag håper han nok på en ny seier.

Vi tror Crystal Palace tar nok et steg bort fra sumpen og oppover på tabellen i denne kampen, samtidig som stakkars Swansea blir nødt til å belage seg på tunge måneder i bånn også i det nye året. En odds over 2.50 er gullkantet og Topptips sender en takk til oddsnissen.

Straffesparket

Leicester City – Manchester United (spilles lørdag 23.desember kl.20:45)
Spill: Borteseier – 1.82 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Begge straffesparkene føk i nettet bak en paff keeper forrige helg, og vi håper å gjenta bedriften denne helgen.

Manchester United må nok se ligagullet gå til den lyseblå delen av byen, men José Mourinho har nok ikke gitt opp helt enda. Det er elleve poeng opp til City, men om man skal ha noe som helst håp om å henge med dersom byrival City skulle finne på å snuble, må man plukke alle de poengene man kan. Dessuten kommer det et kobbel av lag bak som må holdes på avstand.

Med unntak av et par glipptak mot nevnte City, Chelsea og Basel har Manchester United vunnet de kampene de har spilt siden midten av november. Formen har i det hele tatt vært meget solid for De røde djevlene, noe som har resultert i en 2.plass og 41 poeng på 18 spilte. Statistikken med 13-2-3 vitner om et lag som skal kjempe i toppen hele veien inn, og på Old Trafford slapp man ikke inn mål før 18.november. Mourinho får ofte tyn for å ha i overkant fokus på å parkere bussen, men i Manchester har han lyktes godt så langt denne sesongen. De rødkledde har vunnet de tre siste bortekampene i Premier League og går garantert for en ny seier borte mot Leicester.

Romelu Lukaku scorer mål igjen, og mot Leicester håper han nok å få ytterligere mål i protokollen.

Romelu Lukaku har fått hull på byllen igjen, og vi tror han går en målrik jul i møte.

Romelu Lukaku hadde en liten dupp i form, men etter mål i to strake virker han å være på vei mot form igjen, og vi tror den belgiske spissen vil notere seg for flere mål på slutten av året. En annen som har funnet ut hvor målet står er Jesse Lingard. Den unge engelskmannen har scoret fire mål på Uniteds tre siste bortekamper, og er i ferd med å bli en mann å regne med for Mourinho. Foruten å være bunnsolide på hjemmebane er United også et godt bortelag, så langt står de med 5-2-2.

Leicester var inne i en fryktelig fin periode med fire strake seiere i ligaen, men så sa det stopp da Crystal Palace kom på besøk forrige runde. Gjestene ga seg ikke før det sto 0-3 på tavla, og med det lagde de en stygg ripe i lakken på Leicester. I en blek fotballkamp mot Manchester City i ligacup måtte serielederen ha straffekonkurranse for å slå ut Leicester, men det Leicester viste var på ingen måte blendende.

Foruten seieren over Tottenham hjemme på King Power Stadium i november har Leicester for vane å tape med bedre motstand på besøk. Manchester City, Chelsea og Liverpool har alle gjestet Leicester og tatt med seg tre poeng.

Et Manchester United på en slags langspurt av en jakt på tittelen bør rydde Leicester av veien i denne. Oddsen over 1.80 er veldig pen, og vi har stor tro på at Mourinho tar innersvingen på Claude Puel.

Riktig god oddsjul!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner