Topptips: Godt og blandet i lavere divisjoner sikrer klink i landslagspausen!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Godt og blandet i lavere divisjoner sikrer klink i landslagspausen!

Topptips er i bra driv om dagen og leverer grønne tall helg etter helg. Slik har vi tenkt å fortsette, selv om en landslagspause legger en liten brems på oddsfesten. I mangel av kamper fra de største ligaene ser vi til lavere divisjoner, til og med andre kontinenter, i jakt på helgens beste spill. Det heter seg at “Nød lærer naken kvinne å spinne”, og med kroppen full av ståpels hopper vi opp på rokken. Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Pescara – Empoli (spilles søndag 25.mars kl.15:00)
Spill: Borteseier – 2.09 i odds

Empoli rykket ned fra Serie A i siste serierunde forrige sesong, da Crotone på magisk vis slo Lazio 3-1 og snek seg forbi. Denne nedturen virker å ha motivert Empoli voldsomt, for i Serie B gjør de stort sett som de vil med motstanderne. Etter 30 spilte topper de tabellen med 57 poeng, tre poeng foran Frosinone som har en kamp mer spilt. Med sine 65 mål er de ligaens mestscorende, og Franscesco Caputo (22) og Alfredo Donnarumma (17) er toppscorere i Serie B.

Til forskjell fra sin mer kjente bror, keeper Gianluigi Donnarumma, er Alfredo en målsnik i Serie B.

I motesetning til sin målvakt-bror er Alfredo Donnarumma en målscorer av rang i Serie B. Så langt har det blitt 17 fulltreffere for spissen.

Det går heftig fort med Empoli-toget om dagen, og de har ikke tapt siden 11.november i fjor. De 16 siste har resultert i 10-6-0, og vitner om et lag som virkelig har funnet flyten.

Der Empoli har funnet flyten har Pescara begynt å synke. En 14.plass er i og for seg ingen krise, men avstanden ned til Cesena på playoff-plass er ikke mer enn fire poeng. Slik Pescara holder på om dagen er det slett ikke utenkelig at de roter seg ned der før sesongen er ferdigspilt. De siste ti kampene leser 2-3-5, og de har ikke vunnet på seks strake.

Fem scoringer for Pescara på de nevnte ti siste lukter det ikke svidd av, spesielt ikke med tanke på at Empoli kan vise til 27 fulltreffere på sine ti siste. Dette bør være grei skuring for et Empoli i slag og på vei tilbake til Serie A. Vi markerer derfor for B og krysser fingrene for at Vincenzo Montella, Luca Toni og Sebastian Giovincos gamle klubb fikser biffen og fortsetter målfesten.

Coventry – Grimsby Town (spilles lørdag 24.mars kl.16:00)
Spill: Asian handicap (0-1) H – 2.40 i odds

Etter fem sesonger i League One sa det stopp for Coventry forrige sesong, og laget fra West Midlands måtte ta turen ned i League Two. Her har det gått forholdsvis bra med laget, og etter 37 spilte kamper styrer de mot en mulig retur til League One via playoff. Etter en tung februar ser det ut til at Coventry har fått skuta på rett kjøl igjen, og på de siste fem har de fine 3-2-0 å vise til.

Hjemme på Ricoh Arena har de vært fryktelig solide, og på de siste 20 hjemme står de med 14-3-3 i alle konkurranser. Selv Premier League-laget Stoke ble sendt hjem med tap, da Coventry tok seg forbi de i FA-cupens tredje runde.

Coventry kan hamle opp med hvem som helst på hjemmebane. Her er det Mame Biram Diouf og Stoke som blir for små.

Coventry er ikke til å spøke med hjemme på Ricoh Arena. Her stanger Jordan Willis inn 1-0 allerede etter 24 minutter da Stoke ble slått ut av FA-cupen.

Grimsby Town er inne i sin andre sesong i League Two etter opprykket fra nivå fem i England, og denne sesongen går det nokså trått for laget fra North East Lincolnshire. Med sine 37 poeng ligger de på en 22.plass, seks poeng over nedrykk. Formen de er inne i er ikke annet enn grusom, og på de siste femten kampene har de ikke sanket flere enn fire poeng. Med 0-4-11 i banken og en målforskjell på 7-29 på disse trenger man ikke være kjernefysiker for å regne seg fram til at Grimsby er i trøbbel. Grimsby har faktisk ikke vunnet en fotballkamp siden 9.desember i fjor, da Forest Green (verdens første og eneste veganske fotballklubb) ble slått 1-0 hjemme på Blundell Park.

Dette ser for oss ut som en soleklar hjemmeseier, og vi tror Coventry er kapable til å vinne med flere enn ett. Coventry sine siste tre seirene er alle ettmålsseire, men da disse to lagene møttes i august vant Coventry 2-0. Her er det uansett Grimsby sin motsatte statistikk som frister oss til spill, og ni av lagets siste tolv tap har vært med to mål eller mer. Vi krysser fingrene for storseier til hjemmelaget.

NB! Husk at ved spill på Asian handicap får man innsatsen tilbake om det kun ender med ettmålsseier.

Trykk på banneren for å se økt odds på en rekke fotballkamper denne uken.

Real Zaragoza – Sevilla B (spilles søndag 25.mars kl.16:00)
Spill: Handicap (0-1) H – 1.88 i odds

Real Zaragoza var lenge fast inventar i La Liga, før de rykket ned til Segunda Division etter en stusselig sesong i 2012/13. Nå er de inne i sin femte strake sesong i Segunda, men jakter playoff-plass og et mulig opprykk tilbake i Spania toppdivisjon. De første 31 kampene har resultert i 13-10-8, hvilket holder til en foreløpig 6.plass.

En sløv start på sesongen er grunnen til at Zaragoza ikke er høyere opp på tabellen, for i senere tid har de virkelig fått opp dampen. På de siste ti kampene er de divisjonens formlag, med 8-1-1 i margen. De siste seks er vunnet, til stor forlystelse for hjemmepublikummet på La Romareda. På søndag peker det meste på en ny opptur for Los Maños når Sevilla B kommer på besøk.

Toppscorer Borja Iglesias scoret begge målene i seieren borte mot Osasuna forrige runde.

Real Zaragoza har funnet formen. Anført av toppscorer Borja Iglesias styrer de mot et potensielt opprykk til La Liga via playoff.

Sevilla B er som navnet kanskje avslører, B-laget til Sevilla. Selv om A-laget kan se tilbake på flere fine prestasjoner denne sesongen, der de blant annet slo ut Manchester United i Champions League, har ikke Sevilla B like fine prestasjoner å vise til. De ligger dønn sist i ligaen og styrer mot et dundrende nedrykk. Laget har bare klart å sanke 16 poeng på 31 kamper, og det skremmer nok ikke sokkene av seiersvante Zaragoza.

Laget har ikke tatt et eneste poeng på ti strake kamper og det later til at de allerede gjør seg klar for en tilværelse i Segunda Division B neste sesong. Overraskende nok har Sevilla B klart seg bra mot Zaragoza i de siste innbyrdes oppgjørene, med en uavgjort i oktober i fjor og før det to strake seire. Med det sagt var styrkeforholdet disse to imellom noe annerledes forrige sesong, da Sevilla B havnet på 13.plass og Zaragoza ikke leverte bedre enn en 16.plass.

Vi i Topptips tror det går mot nok en skrell for Sevilla og at Zaragoza tar ytterligere et steg for å sikre playoff til spill i La Liga neste sesong.

Perth Glory – Melbourne Victory (spilles søndag 25.mars kl.10:00)
Spill: Antall mål i første omgang: Over 1.5 – 2.28 i odds

En liten joker fra Down Under helt til sist i helgens Topptips. Australske A-League er kanskje ikke av de mest populære her til lands, men ligaen kan by på mange mål og spenning for den som er ute etter å utvide horisonten en smule. Mange mål er stikkord for vårt spill, og vi velger oss et frekt over-spill i førsteomgang. Man kan dessuten få et gjensyn med en gammel RBK-spiller; Besart Berisha tjener nemlig sine penger i Melbourne Victory og gjør sine saker bra.

Berisha var på lån i Rosenborg en kort periode i 2008, men rakk bare notere seg for tre scoringer på åtte kamper. To av de kom riktignok i debuten mot erkerival Molde, men siden gikk lufta ut av ballongen for Berisha. Den ballongen har blåst seg opp igjen i Australia, og spissen står nå med tolv mål på 21 kamper denne sesongen.

Besart Berisha er blant de mest målfarlige i A-League. Mot Perth Glory jakter han nye scoringer.

Berisha har funnet scoringsformen Down Under. Sist ble det tre fulltreffere mot Central Coast Mariners i 5-2-seieren, ett av de i førsteomgang.

8.plass Perth Glory tar imot 3.plass Melbourne Victory til 24.runde i A-League. Melbourne Victory skal på papiret ha bra tak på Perth Glory, da de har vunnet tre strake mot laget fra Sør-vest. Med det sagt er Perth et solid hjemmelag, og står med 6-0-4 på sesongens ti første hjemme på nib Stadium. Det er ikke helt enkelt å lande på et kamputfall i denne, og vi ser derfor til andre spill i jakten på god verdi.

Heldigvis er dette en kamp mellom to lag i bra scoringsform, uten at noen av de er potte tette bakover. Melbourne kan vise til 11-7 i målforskjell de siste kampene i hjemlig liga, mens Perth har 8-7 på sine fem siste. Det pussige med australsk fotball er at det ofte scores en del mål i førsteomgang. Vi har ikke voldsomt grundig og gjennomgående statistikk på dette, men noe har vi selvfølgelig å støtte oss på rent statistisk. Gjeldende spill, altså over 1.5 mål i førsteomgang, har gått inn i syv av de ti siste kampene Perth Glory har spilt. For Melbourne Victory sin del har det gått inn i kun fire av elleve, men så virker det som om Melbourne har virret litt en periode i februar.

Forrige helg var de dog virkelig tilbake til sitt vante jeg, med 5-2 og brakseier hjemme mot Central Coast Mariners. Jevnt over scores det en del mål i A-League, og bare fire av Perth Glory sine siste femten kamper har endt med under tre mål i kampen. Melbourne har kun spilt tre ligakamper med under tre mål, så her finnes det muligheter.

I tillegg kan vi røpe at tre av de fem siste førsteomgangene disse to imellom har inneholdt mer enn 1.5 mål, så både historikk og statistikk spiller på lag til denne.

Trykk på banneren for å se økt odds på en rekke fotballkamper denne uken.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner