Topptips: Knallspillene på Boxing Day

Sean Dyche

De fleste ligaer tar pause i jula, men i England fortsetter fotballfesten. 2.juledag, populært kalt Boxing Day, er spekket av oppgjør i de engelske ligaer. Topptips tar heller ikke juleferie, og vi har tatt oss tid mellom gulvvask og kakebakst til å blinke ut de mest interessante spillene på fotballens festdag. Denne gang er det, av naturlige årsaker, utelukkende kamper fra balløya på menyen. Dette er Toppkamps Topptips; Boxing Day spesial.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill fordelt på de tre kategoriene.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

Langskudd

Manchester United – Burnley (spilles 26.desember kl.16:00)
Spill: Uavgjort eller borte – 4.20 i odds

Topptips sitt langskudd er et spill med høyere odds, og som kun bør følges om man har overskudd på flaks- og bankkontoen. Om du er en som mener flaks kun er noe fugler gjør for å fly bør du nok hoppe over denne.

Manchester United fikk en liten kilevink på overtid borte mot Bristol City forrige uke, og José Mourinhos menn gikk på hodet ut av ligacupen i kvartfinalen. Det betyr en konkurranse mindre å bekymre seg for, og mer fokus kan flyttes over på Premier League. Her trenger de mange poeng for å ta igjen Manchester City, men mot Burnley kan det fort si stopp for United.

De røde djevlene har vært fryktelig sterke hjemme på Old Trafford denne sesongen, og bare Manchester City har klart å ta poeng. Innledningsvis var de totalt overlegne hjemme, og slapp ikke inn mål før medio november. De siste kampene har de dog måtte kjempe litt mer for seirene, og selv om de tar med seg tre poeng lukter det ikke svidd av 1-0 hjemme mot lag som Bournemouth og Brighton.

Burnley har gått fra et tragisk bortelag til et av de bedre. Her fra seieren borte mot Everton i oktober.

Mye jubel i Burnley denne sesongen. Her fra 0-1-seieren borte mot Everton i oktober.

Burnley leverer en sesong over all forventning, og har slått rot i toppen av Premier League. Forrige sesong var de blant ligaens aller dårligste på bortebane, men den trenden har Sean Dyche og hans menn snudd så til de grader. Denne sesongen er de nemlig femte best i ligaen, og det ser ikke ut til at de er i ferd med å kollapse heller.

Burnley er et lag som elsker å forsvare seg, og mot Manchester United vil de helt sikkert få anledning til det. På de siste fire bortekampene har de kun sluppet inn to mål, og selv om Manchester United har en rekke gode offensive spillere har ikke disse vært overbevisende den siste tiden. Syv mål på de siste fem i alle konkurranser er ikke veldig dårlig, men det er heller ikke kruttsterkt. Mot Burnley kan de fort gå av banen uten en eneste scoring. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte nettopp 0-0, og en reprise denne sesongen er ikke utenkelig. At Burnley scorer et mål er heller ikke utenkelig, og uavgjort eller borte er innenfor rekkevidde.

Kampene kommer tett i jula og begge lag er nødt til å rotere på laget. Dette skal normalt være fordel United som har en langt bredere stall, men vi tror Burnley kan fortsette å imponere oss og snike med seg poeng fra Old Trafford. Til en odds i nærheten av 4.50 er dette godt betalt og Topptips sitt utvalgte langskudd på Boxing Day.

God verdi

Liverpool – Swansea (spilles 26.desember kl.18:30)
Spill: Over 1.5 mål i 1.omgang: JA – 2.02 i odds

Swansea fortsetter ferden mot Championship og ligger sementert på nedrykksplass, slik de har gjort stort sett hele sesongen. Den lange rekken med dårlige resultater ble til slutt nok for ledelsen i klubben, og onsdag i forrige uke fikk manager Paul Clement fyken. Inntil en ny manager er på plass er midtbanespiller Leon Britton caretaker. Flere kjente managere som Louis van Gaal, Slaven Bilic og Frank de Boer nevnes som mulige kandidater, men det virker ikke som om Swansea-jobben er veldig attraktiv slik de har framstått så langt.

De hvite fra Wales slapp inn to i 1.omgang mot både Everton og Manchester City, og i 2-1-tapet mot Stoke tidligere i desember kom alle målene de første 45. Det er med andre ord tut og kjør fra første fløytesignal når Swansea er i aksjon om dagen. Liverpool har på sin side scoret 16 mål på de siste seks ligakampene og ser fryktinngytende ut framover på banen. Mohammed Salah er ligaens toppscorer, med 15 mål på 19 kamper.

Mohammed Salah scorer mål på bestilling for Liverpool. På Boxing Day kan han ta et nytt steg mot toppscorertittelen.

Mohammed Salah er Premier Leagues toppscorer med 15 fulltreffere. Mot Swansea tror vi på flere fra egypteren.

Jürgen Klopp og hans Liverpool befinner seg i god flyt, og de har plukket bra med poeng siden forrige tap i ligaen (22.oktober mot Tottenham). Allikevel er dette Liverpool-laget såpass uforutsigbare bakover at man ikke kan utelukke at Swansea får seg en scoring. Mot Arsenal forrige fredag ledet de 0-2 på Emirates, før de i løpet av en fem minutter lang kollektiv hjerneblødning plutselig lå under 3-2. De reddet ett poeng, men Liverpool fortsetter å vise svakheter bakover på banen.

Denne kampen har gode forutsetninger for å bli målrik, og vi ser ikke bort ifra at Salah befester sin posisjon som toppscorer. De røde fra Beatles-byen er mer enn kapable til å score to mål i 1.omgang, slik de har gjort mot Bournemouth, Brighton, Sevilla, Southampton, Spartak Moskva og Maribor fra november til nå.

Liverpool må fortsette å sanke poeng for å henge med i kampen om topp fire og Champions League-kvalik, og etter nedturen mot Arsenal ønsker de helt sikkert å slå tilbake kjapt. Hjemmekamp mot et Swansea som står med seks strake bortetap bør være tre sikre poeng, og vi har stor tro på at vertene varter opp med gnistrende offensiv fotball og mange mål i denne.

Bristol City – Reading (spilles 26.desember kl.16:00)
Spill: Hjemmeseier – 1.90 i odds

Bristol City har hatt en fenomenal sesong så langt og er nesten på vei til å blande seg inn i diskusjonen om opprykk til Premier League. Mot Manchester United i forrige ukes ligacupkamp fikk de prøvd seg mot motstand fra ligaen over, en test de besto med glans. Helt på tampen satte Korey Smith inn 2-1 og sendte Championship-klubben til semifinale i Carabao Cup. Der møter de Manchester City, og det spørs om cupeventyret får en brå slutt på Etihad.

Bristol City tok seg videre til semifinalen i ligacupen da de slo ut Manchester United i forrige uke. På Boxing Day skal de måle krefter mot Reading.

Bristol City tok sin tredje Premier League-skalp i kvartfinalen mot Manchester United forrige uke. Nå venter hjemmekamp mot Reading.

Allikevel mye å glede seg over for Bristol City denne sesongen, og hjemme på Ashton Gate har de vært meget solide denne sesongen. Har vunnet de tre siste hjemme, og på de 15 kampene de har spilt står de med 10-3-2 i alle konkurranser. Lag som Stoke, Crystal Palace, Cardiff og Derby er alle sendt hjem med 0 poeng i sekken. Veldig sterk sesong hittil for The Robins, og godt over forventningene før sesongen. Hjemme mot Reading bør rekken med hjemmeseire forlenges, og nye tre poeng føres i protokollen.

Gjestene befinner seg omtrent midt på tabellen og virker ganske ujevne i prestasjonene. Dette er på ingen måte uvanlig i en liga der alle kan ta poeng fra alle, og bortestatistikken de siste åtte beviser dette (4-2-3). Mot Bristol City skal de møte et lag som er bedre, og som helt sikkert er fulladet etter seieren mot Manchester United i ligacupen. Reading har 4-2-5 på de elleve første borte i Championship, og det bør være grei skuring for et Bristol City som er sterke på hjemmebane. I forrige runde på lille julaften tapte Reading 1-2 hjemme for 21.plass Burton, mens Bristol City berget ett poeng borte mot Queens Park Rangers.

Til en odds over 2.00 er dette verdt et forsøk, og vårt andre spill i kategorien God verdi i denne rundens Topptips.

Straffesparket

Watford – Leicester (spilles tirsdag 26.desember kl.16:00)
Spill: Begge lag scorer: JA – 1.63 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Vi har hatt bra uttelling på Straffesparkene i Topptips den siste tiden, og vi krysser fingrene for at vi overlister keeper også på Boxing Day.

Både Watford og Leicester har møtt litt motgang de siste ukene, og det har gjort sitt til at de begge har tapt terreng til konkurrentene. Med det sagt er det langt ifra noen krise for noen av lagene, da en plassering midt på tabellen, til og med over midten, er solid for disse to. På Boxing Day møtes de til dyst på Vicarage Road, og det er ikke enkelt å dele ut et favorittstempel, selv om Leicester ser hakket hvassere ut. Watford har tapt to av de siste fire hjemme, men allikevel scoret mål i alle fire. Kjempeskrellen hjemme mot Huddersfield (1-4) vil man glemme så fort som mulig, og mot Leicester har man mulighet til å rette opp inntrykket foran hjemmefansen.

Leicester har flere angrepsvåpen i arsenalet. Mot Watford kan Jamie Vardy ta et steg mot tosfiret antall scoringer i Premier League denne sesongen.

Jamie Vardy er en av Leicester sine giftigste angrepsvåpen. Mot Watford har han gode muligheter for å score både ett og to.

Leicester kommer på besøk med en veldig god borteform å vise til. Tre av de fem siste borte er vunnet, mens to har endt i poengdeling. Har scoret mål i alle fem siste borte, og med spillere som Jamie Vardy, Riyadh Mahrez og Shinji Okazaki er det alltid fare for mål til Leicester. Revene gikk på en smell hjemme mot Crystal Palace, men mot Manchester United ble det 2-2 etter en scoring av Harry Maguire på overtid.

Til tross for en liten dupp i form er både Watford og Leicester målfarlige lag, og har henholdsvis 27 og 29 på de første 19 rundene i Premier League. Som sagt ikke helt enkelt å lande på hvilket av lagene som trekker det lengste strået, men at de begge scorer bør det være gode muligheter for. Oddsen er over 1.50, og da er det mer enn spillbart.

Vi krysser fingrene og håper på nye gevinster i Toppkamps Topptips.

Nyt Boxing Day!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner