Topptips: Italiensk oddsbonanza

Forrige Topptips var dessverre noe av et sleivspark, selv om det med litt flere av de berømte marginene kunne sett langt bedre ut. Heldigvis skal man ikke gråte over spilt melk og vi i Toppkamp hopper rett opp på oddshesten igjen. Og de fleste oddsspillere med respekt for seg selv vet at tipping er et maraton, ikke en sprint. Det handler om å gå i overskudd over lengre tidsperioder! Denne helgen er det tut og kjør i alle de store ligaene på kontinentet og vi tar fram trompeten og blir med på fotballfesten. Serie A er tilbake fra sin lille pause og det feirer vi med hele tre spill fra støvellandet. Vietato fumare. Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill fordelt på de tre kategoriene.

Alle odds er hentet fra NordicBet.

Langskudd

Real Sociedad – Celta Vigo (spilles søndag 21.januar kl.18:30)
Spill: Borteseier – 3.85 i odds

Topptips sitt langskudd er et spill med høyere odds, og som kun bør følges om man har overskudd på flaks- og bankkontoen.

Helgens langskudd fyres av fra spansk La Liga, nærmere bestemt i oppgjøret mellom Real Sociedad og Celta Vigo. Vertene kvalifiserte seg for spill i Europa League med innsatsen forrige sesong, mens det denne sesongen går langt tråere for Bjørn Tore Kvarmes gamle klubb. Man må helt ned til 15.plass på tabellen for å finne laget fra San Sebastian. La Liga er dog av det jevne slaget denne sesongen, og gjestene i denne kampen ligger på en 11.plass, bare to poeng foran. Derifra er det også kort vei opp til Sevilla på 6.plass, som har 29 poeng. Begge lag har med andre ord mye å spille for i denne.

Celta Vigo virker å være i noe bedre slag enn Real Sociedad, på de siste ti i ligaen har de 4-2-4. Til sammenligning har Real Sociedad bare maktet 2-3-5. Gjestene har levert en rekke sterke prestasjoner i det siste, blant annet 2-2 mot Real Madrid og 1-1 mot Barcelona i cupen rett over nyttår. Cupmøtet var dog kun det første av to, og Celta fikk grundig bank i kamp to. Det er lite man kan gjøre med Barcelona, men Celta Vigo kan faktisk vise til to uavgjort av tre mulige mot serielederen så langt denne sesongen.

Iago Aspas scorer mål på bestilling i Celta Vigo om dagen. Foran seg på toppscorerlista har han bare Lionel Messi og Luis Suarez.

Iago Aspas ble aldri noen suksess i Liverpool, men i Celta Vigo bøtter han inn mål.

Bortelagets spiss, Iago Aspas, innehar 3.plassen på toppscorerlista i ligaen med sine 11 fulltreffere, kun slått av Lionel Messi (17) og Luis Suarez (13). Aspas sin spissmakker, Maximilliano Gomez Gonzalez, har også vært ganske farlig hittil, og står med åtte scoringer. Det samme som mestscorende for Real Sociedad, Willian Jose.

Sociedad har kommet skeivt ut etter julepausen i La Liga, og de to kampene de har rukket i 2018 har begge endt med tap. Sist 2-4 hjemme mot Barcelona etter å ha ledet 2-0, før det tap 1-0 borte mot Leganes. Vi tror begge lag vil gå for seier i denne, men Celta Vigo ser ut som et bedre lag både på papiret og hva gjelder form. Derfor krysser vi fingrene og markerer for borteseier i denne. Til nesten 4.00 i odds er det for godt til å la være på et Celta Vigo i bra slag.

Kamp kan forøvring streames gratis hos NordicBet!

God verdi

Atalanta – Napoli (spilles søndag 21.januar kl.12:30)
Spill: Over 2.5 mål – 1.88 i odds

Første Topptips i kategorien God verdi er også første italienske innslag på en stund. Det gledes, og vi tror på en fartsfylt start på søndagen i oppgjøret mellom Atalanta og Napoli. Dette er nemlig to av ligaens beste formlag på de siste fem spilte. Napoli leder Serie A etter 20 kamper, og står med 4-1-0 på de siste fem. Vertene har 3-1-1 på sine fem siste, og ligger per dags dato på en brukbar 7.plass.

Begge lag har flere spillere som leverer målpoeng jevnt og trutt, og det skal derfor være rom for både tre og fire scoringer.
Gjestenes toppscorer, Dries Mertens, står med ti mål så langt. Det er kanskje ikke all verden for en målsnik, men da hjelper det at spillere som José Callejon, Marek Hamsik og Lorenzo Insigne er med på å dra lasset. I likhet med Napoli har også Atalanta flere spillere til å score mål, der topper Josip Ilicic, Bryan Cristante og Alejandro Gomez målstatistikken.

Belgiske Dries Mertens har flere gode sesonger i Napoli bak seg. Denne sesongen er han klubbens toppscorer.

Dries Mertens er kanskje Napolis giftigste angrepsvåpen. Mot Atalanta jakter han flere målpoeng.

Napoli er normalt gjerrige, men i Atalanta møter de et lag i dytten. På de siste fem i ligaen har de slått både Roma og AC Milan, samt holdt Lazio til uavgjort. De har attpåtil slått søndagens motstander ut av cupen nylig, da de vant 1-2 i Napoli 2.januar.

Gjestene er helt sikkert interesserte i å revansjere tapet, men Atalanta kommer til å selge seg dyrt. Vi ser for oss en jevn kamp med to lag på offensiven. Det kan fort gi mange mål, men vi nøyer oss med spill på over 2.5. 2-1 til et av lagene virker sannsynlig.

Vil du få med deg kampen live kan den sees gratis hos NordicBet!

Lazio – Chievo (spilles søndag 21.januar kl.15:00)
Spill: Over 1.5 mål i 1.omgang – 2.16 i odds

Lazio tar imot et Chievo som er i dårligst form av alle i ligaen de siste fem. To uavgjort og tre tap er fasiten, og 13.plassen står i fare om dette fortsetter. Hjemmelaget på sin side befinner seg på 4.plass med en kamp mindre enn lagene foran. Med seier vil de klatre forbi Inter og holde byrival Roma på avstand. Lazio er i noe bedre slag enn Chievo, og har 2-2-1 på de siste fem. På disse har de scoret solide 13 mål, samtidig som de har sluppet inn åtte. Med to mål i denne vil Lazio ta steget opp som mestscorende lag i ligaen, og det er slett ikke utenkelig at Ciro Immobile skal notere seg for en av disse. Immobile er toppscorer i Serie A med sine 20 scoringer. I tillegg står han med syv assist.

Ciro Immobile er mannen som kan skyte Lazio til Champions League. Mot Chievo tror vi han noterer seg for minst en scoring.

Ciro Immobile er toppscorer i Serie A og mannen Lazio ser til når kamper skal avgjøres. Mot Chievo jakter han flere scoringer.

Forrige Lazio-kamp bød på hele seks mål i 1.omgang, og selv om vi tror det skal holde hardt med to slike 1.omganger på rad ser vi ikke bort ifra at Lazio scorer to på de første 45 mot et av ligaens dårligste bortelag. Det er i alle fall masser av god verdi i et spill på over 1.5 mål i 1.omgang til over 2.10 i odds.

Få med deg målfesten på NordicBets livestream!

Straffesparket

Udinese – Spal (spilles søndag 21.januar kl.15:00)
Spill: Hjemmeseier – 1.80 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Denne helgen prøver vi i Topptips oss på en rolig Panenka i bue over en fortvilet burvokter.

Spal kjemper med ryggen mot veggen i Serie A for tiden. De siste tre kampene har resultert i en uavgjort og to tap, blant annet braktapet 2-5 mot Lazio forrig runde. Ligger på en 17.plass i ligaen, plassen over nedrykk. Kun målforskjell holder Crotone på 18.plass bak de, og bak der lurer Verona med to færre i protokollen. Det kan bli en tøff vår for Spal om man ikke klarer å stable noen seire på beina etter hvert. Mot Udinese skal det godt gjøres å få med seg alle tre poengene, for etter en laber start på sesongen har vertene virkelig funnet formen. På de siste ti kampene er det bare Juventus og Napoli som har sanket flere poeng, og Udinese har solide 7-1-2 å vise til på formtabellen i Serie A. Dette har sendt de opp på en 8.plass, bare to poeng bak Sampdoria og Atalanta på henholdsvis 6. og 7.plass.

Udinese har levert flere gode forestillinger denne sesongen. Spal hjemme på Stadio Friuli bør bli en enkel oppgave for Maxi Lopez og hans lagkamerater.

Udinese er på vei mot en solid sesong i Serie A. Mot Spal på søndag bør de ta tre nye poeng.

De to tapene siste ti har kommet mot serieleder Napoli og Cagliari, mens de har banket Inter 1-3 på San Siro, kjørt over Verona med 4-0 og rappet med seg tre poeng fra Bologna. Forrige runde ble det 1-1 mot normalt svake Chievo, uten at vi lar oss skremme av det. Udinese har sett sterke ut hjemme på Stadio Friuli denne sesongen, og på de siste fem har de vunnet tre og tapt to.

Spissen som scorer målene for Udinese er mannen med ligaens mest smakfulle etternavn, Kevin Lasagna. Fem av hans syv ligamål har kommet på de siste seks, og i likhet med laget har Lasagna funnet formen. Udinese har bra tak på antatt svakere motstand, og mot Spal skal de kunne innkassere sesongens tiende seier. Til en odds på 1.80 er dette høvelig til straffespark å være, og vi håper Udinese leverer varene.

Også ukens siste utvalgte kamp kan sees live hos NordicBet.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner