Topptips: Tysk sjokkresultat sikrer helgens gevinst!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Tysk sjokkresultat sikrer helgens gevinst!

Ho-ho-ho! Julen nærmer seg med stormskritt, men før man dribler seg forbi juletreet og videre gjennom julekvelden er det mye fotball som skal spilles på kontinentet. Det vet vi å sette pris på, og for å gjøre første adventshelg enda mer spennende har vi blinket ut rundens mest interessante oddsobjekter. Fram med nisseluene! Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Straffesparket.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

Welcome Offer McGregor

Langskudd

Kamp: Bayern München – Hannover 96 (spilles lørdag 2.desember kl.15:30)
Spill: UB – 5.20 i odds

Langskuddet i vårt Topptips er et sjansespill som kun bør følges om man føler seg ekstra heldig. Er det lenge siden du fant en firkløver, eller du nylig knuste et speil er det kanskje best å styre unna. Helgens langskudd er av det durabelige slaget; stort sett havner det på tribunen, men en og annen gang smeller det i krysset.

Regjerende mester Bayern München tar imot nyopprykkede Hannover 96 til match på Allianz Arena i sesongens fjortende runde i Bundesliga. Starten på sesongen har ikke vist Bayern München fra sitt vanlige overlegne jeg, og de har allerede tapt to kamper og spilt to uavgjort på de første 13. De resterende ni er vunnet, og Bayern leder Bundesliga til tross for en litt skeiv start. Hannover er som nevnt nyopprykket denne sesongen, og med det i bakhodet kan man si at de har startet ganske bra. Status så langt er en 10.plass, bare to poeng bak Borussia Dortmund på 5.plass. På de første 13 kampene har Hannover vunnet fem, spilt fire uavgjort og tapt fire. Med andre ord vet de å slå fra seg, noe nevnte Dortmund fikk kjenne på da de tapte 4-2 borte i Hannover.

Felix Klaus scoret sitt første mål i Bundesliga på frispark i 4-2-seieren over Dortmund.

Hannover har slått gode lag tidligere denne sesongen. Her setter Felix Klaus inn 3-2 på frispark.

Etter seieren over Dortmund har det blitt to tap og én uavgjort, så formen i Hannover kan ikke sies å være mer enn sånn passe. I Bayern stablet de ni seire på rad, om man teller med seier etter straffekonkurranse mot RB Leipzig i cupen, før det sa stopp borte mot Borussia Mönchengladbach forrige runde.

Det finnes mange gode grunner for at Bayern vinner denne oppskriftsmessig, men med Manuel Neuer, Thiago Alcantra og Arjen Robben ute med skader er det en del rutine som mangler i mesterlaget, noe Hannover kanskje kan utnytte seg av. I tillegg virker Thomas Müller, Franck Ribery og David Alaba å være usikre, hvilket betyr et ytterligere svekket lag. Bayern München har ikke for vane å tape kamper, og de taper sjelden to kamper på rad. Dog spilte de uavgjort hjemme mot Wolfsburg, tapte 3-0 borte mot Paris Saint-Germain og leverte uavgjort borte mot Hertha Berlin i månedsskiftet september/oktober. Det er med andre ord ikke helt utenkelig.

Vi står på ingen måte på barrierene for at Bayern roter bort poeng i andre kamp på rad i denne, men når oddsgudene skjenker en odds over 5.00 på to av tre mulige utfall er det verdt et ærlig forsøk. Det virker som om denne utgaven av Bayern München ikke er like overlegen som de har vært tidligere sesonger, og det bør derfor være muligheter for at de avgir poeng av og til.

PS! Denne kampen kan streames i Betsafe sitt livesenter.

God verdi

Kamp: Manchester City – West Ham (spilles søndag 3.desember kl.17:00)
Spill: Under 1.5 mål i 1.omgang – 2.05 i odds

Pep Guardiola har virkelig fått sving på sitt Manchester City denne sesongen, og de lyseblå har allerede en komfortabel luke ned til byrival Manchester United. Selv om det fortsatt gjenstår omtrent to tredeler av sesongen er det mange som tror ligagullet havner på Etihad denne sesongen. På søndag møter Guardiolas menn et lag som på ingen måte er i nærheten av et ligagull, nemlig West Ham. I fortvilelsen etter den elendige sesongstarten har Bobleblåserne gått hen og sparket Slaven Bilic og erstattet kroaten med David Moyes. West Ham befinner seg per nå under nedrykksstreken, og i Moyes har de funnet en mann som vet hvordan det er å rykke ned.

Joe Hart og Pablo Zabaleta spilte sammen i Manchester City. På søndag håper de å holde gamle lagkamerater unna West Ham-målet.

Joe Hart har spilt over 300 kamper for Manchester City. På søndag handler det om å holde gamle lagkamerater unna scoring. Her sammen med en annen tidligere City-spiller, Pablo Zabaleta.

For West Ham blir oppgjøret på Etihad etter alle solemerker en kamp for å holde Manchester City lengst unna buret til tidligere City-keeper Joe Hart. Det skal mye til for at The Hammers får med seg noe som helst annet enn nok et tap hjem fra Manchester, men at de klarer å holde ulvene på avstand de første 45 minuttene skal man ikke se bort ifra. City har vunnet stort sett alt de har stilt opp i av kamper denne sesongen, selv i Champions League har de lyktes, men det løsner ofte ikke helt før i 2.omgang. På de siste seks 1.omgangene de har spilt har det blitt scoret mer enn 1.5 mål i kun én kamp; borte mot Napoli, da lagene gikk til pause med 1-1.

Statistikken tatt i betrakting gjør at en odds over 2.00 er godt betalt, for i denne kampen handler det bare om en ting for David Moyes og hans West Ham; å holde unna lengst mulig. City på sin side vet at de kommer til å score hjemme mot et av ligaens tristeste lag om dagen, og trenger derfor ikke stresse med å få hull på byllen i 1.omgang.

Welcome Offer McGregor

Kamp: West Bromwich – Crystal Palace (spilles lørdag 2.desember kl.16:00)
Spill: Over 2.5 mål – 2.36 i odds

På onsdag ble det bekreftet at Alan Pardew tar over tømmene i West Bromwich etter at Tony Pulis fikk sparken. I sin første kamp møter han sin forrige arbeidsgiver, og på benken til Crystal Palace sitter en mann som tidligere har vært sjef i West Bromwich, nemlig Roy Hodgson. Det er med andre ord duket for et gjensyn med gamle kjente for både den ene og den andre, gledelig eller ei.

Roy Hodgson har tidligere vært trener for lørdagens motstander. Nå er han nesten i mål med snuoperasjonen i Crystal Palace.

Roy reiser tilbake til The Hawthorns på lørdag for kampen mot West Bromwich. Da håper han nok på stang inn for sitt Crystal Palace.

West Bromwich rotet bort 2-0 hjemme mot en annen av Pardews tidligere klubber i forrige runde, da de spilte 2-2 mot Newcastle. Dette ble den sjette uavgjorte så langt, og bare to kamper er vunnet. Pardew får den vanskelige oppgaven med å snu trenden, og første sjanse er mot en manager som kanskje kan være i ferd med å gjøre akkurat det for motlaget. Palace startet forferdelig under Frank de Boer, men på de tre siste er det blitt 2-2 mot Everton, 2-1 og seier over Stoke og uavgjort borte mot Brighton. Crystal Palace begynner å se ut som et fotballag som kan ta poeng igjen, og det er dit Pardew må ta West Bromwich.

Dette har alle forutsetninger til å bli en åpen kamp der begge lag vil gå for tre poeng. West Brom og Crystal Palace har sluppet inn henholdsvis 21 og 25 mål denne sesongen, og at dette blir 0-0 tror vi ikke mye på. Jevnt blir det, og vinnerlaget må fort score to mål. Da er det meget spennende med en odds opp mot 2.50 for over 2.5 mål. Et 2-1-resultat enten den ene eller den andre veien er vårt topptips.

Straffesparket

Kamp: Birmingham – Wolverhampton (spilles mandag 4.desember kl.20:45)
Spill: Borte – 1.79 i odds

Et straffespark resulterer stort sett i mål, men en sjelden gang skyter man utenfor eller keeper redder med et tigersprang. Vårt spill i kategorien ”Straffesparket” er et spill som stort sett skal gå inn, men som andre ganger havner i nevene på en stolt burvokter. Rundens Straffespark finner vi i Championship, og er helgens eneste rene markering på enten H, U eller B.

Wolverhampton har rustet opp foran sesongen og sikter mot opprykk til Premier League. Enn så lenge går det på skinner for Ståle Solbakkens gamle klubb, etter 19 kamper topper de tabellen med fire poeng ned til Cardiff. I Birmingham møter de et lag i motsatt ende av tabellen, og man må helt ned på 21.plass for å finne Birmingham. Der er de fordi de har tapt hele 11 kamper så langt og når Wolves kommer på besøk på mandag kan de høyst sannsynlig notere nok et tap i protokollen.

Wolves har funnet formen, og på de siste fem kampene har de plukket 15 poeng av 15 mulige. Dette har de gjort med en målforskjell på 15-2, og det skal nok litt til å stoppe dette toget når det først har fått opp dampen. Borteseier til nesten 1.80 mot et lag som står med én seier, én uavgjort og tre tap på de siste fem er høvelig.

Kamp: Napoli – Juventus (spilles fredag 3. desember kl. 20:45)
Spill: Begge lag scorer – 1.81 i odds

Om gullrekka på NRK eller sesong nummer 28, eller var det 29, av Senkveld ikke frister har vi en strålende nyhet til deg. Fyll tacolumpene sprekkfulle og topp glasset med Pepsi Max, for det er klart for et durabelig storoppgjør når fotballgigantene Napoli og Juventus skal måle krefter på San Paolo.

Hjemmelaget fra pizzabyen har startet sesongen forrykende og står med imponerende 12-2-0 så langt. Målforskjellen på 35-9 er også til å få hakeslipp av. Det holder til ledelse i Serie A før helgens serierunde. På hjemmebane har Napoli sluppet inn mål i tre av seks kamper, og to av dem har kommet på de to siste hjemmekampene. Både formsvake Sassuolo og AC Milan har lurt ballen forbi Pepe Reina på hjemmebane.

Juventus ligger også helt i toppen av tabellen, fire poeng bak serielederen. Før sesongen var det flere som forventet at Den gamle dame igjen skulle spasere til seriegull, men så langt har de møtt sterk konkurranse fra fredagens motstander, Napoli, og Inter. Bortelaget har scoret i alle sine kamper i Serie A så langt og har vært liganes mest målfarlige lag. Angriperne Dyabala og Higuain ligger henholdsvis som nummer tre og fem på toppscorerlisten. Skulle Juventus tape kveldens oppgjør vil luken opp vokse til hele syv poeng. Det er derfor å anta at Juventus vil gå for seier.

Kamper som denne lever ofte sitt eget liv. Det er lett å komme med flere gode argumenter for at resultatet enten blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Da er det tryggere å spille på et spill som baserer seg på soleklare tendenser og statistikk. Derfor blir det siste Straffesparket og vårt Topptips at begge lag finner veien til nettmaskene.

PS! Denne kampen kan streames i Betsafe sitt livesenter.

God helg!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner