Topptips: Denne oddsen er satt alt for høyt!

Tromsø IL

Toppkamp forsetter sin evige jakt på de beste spillobjektene. Med helgekamper fra hele Europa er det nok å velge mellom! Nå handler det bare om å finne gullet i all den verdiløse sanden av uforutsigbare kamper. Vi har tatt på oss de skarpeste analysebrillene vi har og funnet den oddsen vi mener du bør sette dine kroner på.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Sikkerstikk. Hold på hatten, her kommer Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

Langskudd

Strømsgodset – Tromsø (spilles søndag 24. september kl. 18:00)
Spill – Borte til 5.30

For hjemmelaget fra Drammen går det mot en sesong midt på tabellen. Gutta fra «Gamlegress» ligger trygt plassert på en niendeplass etter 22. spilte runder av Eliteserien. Marcus Pedersen og co er et godt stykke unna nedrykk, men er samtidig for langt bak til å virkelig melde seg på i medaljekampen. Med sesongen på vei inn i sin avsluttende fase er det altså ikke mye annet en stoltheten å spille for hos seriemesteren fra 2013.

Noen som derimot må kjempe for livet i hver serierunde er søndagens motstander Tromsø. Nordlendingene virker endelig å ha forstått realiteten av å ligge nest sist på tabellen. De må begynne å ta poeng, og de må begynne å ta poeng nå. Forrige runde var det et helt annet Tromsø-lag enn det vi ellers har sett denne sesongen som kom på banen. «Gutan» storspilte mot serietreer Sarpsborg 08. Tromsø ga seg ikke før resultattavla viste 5-0. Det burde gi en god dose selvtillit for laget fra ishavsbyen.

Tradisjonelt sett har Godset hatt et godt tak på Tromsø, men vi tror at TIL endelig har skjønt at de i hver kamp vil spille med kniven mot strupen. Tromsø slo Rosenborg på bortebane før i år. Da beviste nordlendingene at de er i stand til å vinne hvor som helst bare de har dagen. Oddsen på hele 5.30 reflekterer ikke Tromsø sine vinnersjanser på en realistisk måte. Vi holder enda Godset som favoritt, men å få over fem ganger pengene på seier til bortelaget er et tilbud vi rett og slett ikke kan si nei til. Sannheten er nok at oddsen burde vært nærmere 3.00 enn 5.00. Da er det bare takke og bukke!

Eliteserien

Strømsgodset - Tromsø

24.09.2017 | 18:00

Event is not available

Bet on upcoming events
Kan Tromsø stikke av med alle tre poengene i Drammen? Velg din vinner!

God verdi

Brighton – Newcastle (spilles søndag 24. september kl. 17:00)
Spill – B til 2.85

Kamper som dette er det vi oddsspillere lever for! Her holder av en eller annen grunn de som setter oddsen Brighton for favoritter. Det fremstår for oss i Toppkamp som uforståelig. Brighton har fått en tøff start på livet i Premier League. Nykommerne ligger helt nede på 16.plass med én seier, én uavgjort og tre tap. Den eneste seieren kom mot bortesvake West Bromwich Albion. I midtuken måtte laget ut i ekstraomganger mot Bournemouth i Ligacupen. En kamp de til slutt tapte etter mål av Joshua King. Bournemouth har som kjent heller ikke fått noen god start på sesongen. Tirsdagens tap kommer til å tære på både krefter og selvtillit.

Et lag som bør ha nok av tro på egne ferdigheter er Newcastle. Rafael Benitez har igjen bevist at han er en manager av et høyt kaliber. Spanjolen har tatt en svak tropp til fjerdeplass på tabellen. Hvordan manageren har snudd den svake seriestarten er intet mindre enn ekstremt imponerende. I Premier League står Newcastle nå med tre strake seiere. I tur og orden har det blitt tre poeng mot West Ham, Swansea og Stoke. Alle tre er motstandere som er på et høyere nivå enn søndagens hjemmelag.

Newcastle hadde god kontroll på Brighton i fjor. Laget fra Tyneside vant begge oppgjørene i Championship. Vi ser ingen grunn til at the Magpies ikke skal fortsette i samme spor i år. Det er bare å krysse av for B på oddskupongen, lene seg tilbake og vente på at pengene tikker inn på konto.

Premier League

Brighton - Newcastle

24.09.2017 | 17:00

Event is not available

Bet on upcoming events
Newcastle går for sin fjerde seier på rad. Slår de The Seagulls borte?

Lillestrøm – Rosenborg (spilles søndag 24. september kl. 18:00)
Spill – B til 1.96

Det andre spillobjektet med god verdi er Lillestrøm sitt møte med serielederen Rosenborg. Lillestrøm sin form i serien er ikke spesielt imponerende. På de siste fem kampene i Eliteserien har det blitt én seier, tre uavgjort og ett tap. På søndag venter det knalltøff motstand for Kanarifuglene. Arne Erlandsen kan velge fra en skadefri tropp i møtet med trønderne. Det er han fullt avhengig av om han skal ha håp om å ta poeng, men sannheten er at RBK er enorme favoritter.

Rosenborg og en brennhet Nicklas Bendtner er nemlig i storform. På de fem siste kampene i Eliteserien har det blitt fire seiere og ett tap. Seiersvante trøndere fikk grisejuling av Real Sociedad i Spania, men slo voldsomt tilbake mot Vålerenga sist. Rosenborg har koblet inn cruisekontrollen og styrer mot et tredje strake seriegull. På veien mot gullet burde Lillestrøm bli et hinder det er enkelt å passere.

Tradisjonelt har Rosenborg dominert Lillestrøm de siste årene. Det ble riktig nok 1-1 tidligere i år, men før det hadde Rosenborg åtte seiere på rad mot laget fra Østlandet. Vi må helt tilbake til 2008 for å finne forrige seier til Lillestrøm i dette oppgjøret. Etter alle solemerker kan Rosenborg ta første seier i starten på en ny seiersrekke på søndag.

Eliteserien

Lillestrøm - Rosenborg BK

24.09.2017 | 18:00

Event is not available

Bet on upcoming events
Kan Rosenborg ta enda et skritt nærmere seriegull borte mot kanarifuglene?

Sikkerstikk

Southampton – Manchester United (Spilles lørdag 23. september kl. 16:00)
Spill – B til 1.80

Lørdagens hjemmelag ligger på niendeplassen. Det kan ved første øyekast virke greit for Southampton, men sannheten er at laget burde ligget langt høyere oppe på tabellen. Laget til Mauricio Pellegrino har nemlig vært gjennom en av de enkleste kampprogrammene i sesonginnledningen. Oppgjørene mot de enkle motstanderne Crystal Palace, Watford, Huddersfield, West Ham og Swansea har kun gitt åtte poeng. For et lag med ambisjoner om å kjempe om kvalifisering til Europa League er det alt for dårlig.

Et lag som har imponert vesentlig mer er Manchester United. De røde djevlene har vært mektig imponerende i sesongens første runder. Fire seiere, ett uavgjort og 16-2 i målforskjell i brutalt. Til tross for at Pogba er skadet kan Jose Mourinho stille en imponerende ellever. United har en av de største og beste stallene i Premier League. Tar du en titt på laget portugiseren valgte å spille mot Burton i Ligacupen i midtuken er det et lag som nok kunne gitt Southampton store problemer. Det til tross for at det var United sitt B-lag. Det sier alt om styrkeforholdet i denne kampen.

På de siste fem kampene mellom lagene har United vunnet tre, Southampton har vunnet én og ett oppgjør har endt uavgjort. Om vi tar utgangspunkt i at oddsen var 1.80 på United i alle disse fem oppgjørene ville du gått i pluss om du spilte for samme beløp på hver kamp. Statistikken tilsier altså at det her finnes god verdi i oddsen. Enda bedre når årets United-lag er mye, mye bedre enn hva tilfellet har vært de siste sesongene. For oss i Toppkamp virker det hjernedødt å ikke få med denne på oddskupongen!

Premier League

Southampton - Manchester United

23.09.2017 | 16:00

Event is not available

Bet on upcoming events
Manchester United vet de må vinne borte mot Soton for å holde følge med City. Hva er mening? Velg din vinner!

Hva mener du om helgens oddsobjekter? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet under.

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner