Topptips: Oddstips for CL-finalen og helgens Eliteserie-kamper!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Oddstips for CL-finalen og helgens Eliteserie-kamper!

De største ligaene har pakket ned både cornerflagg og ballgutter for sesongen, men heldigvis er ikke alle storkampene spilt. Helgen skjenker de fotballgale en Champions League-finale på steroider og full rulle i norsk Eliteserie. Det er mer enn nok for oss og vi kaster oss inn i oddshelgen med skruknotter på.

Sist helg hadde vi blant annet sett oss ut to høyoddsere fra Italia, og hadde det ikke vært for et brent straffespark av Juventus hadde vi dunket inn et spill med 8.00 i odds. Flaksen var heller ikke med oss da vi akkurat ikke fikk inn at både Inter og Lazio skulle score i begge omganger til 11.00 i odds. Vi tar likevel dette som sikre tegn på et uflaksen nå er oppbrukt og at vi er på riktig vei.

Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Trykk her for å se masse økt odds på CL-finalen fra Betsson!

Real Madrid – Liverpool (spilles lørdag 26.mars kl.20:45)
Spill: Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah scorer – 3.50 i odds

På lørdag smeller to europeiske giganter sammen i det som kan bli en Champions League-finale av dimensjoner. Los Blancos fra den spanske hovedstaden jakter sin tredje strake seier i Europas gjeveste fotballturnering, mens Liverpool vil håpe på sin sjette seier totalt og med det sementere sin posisjon som Englands mestvinnende klubb på kontinentet.

Real Madrid er hårfine oddsfavoritter før denne, men historien har lært oss at man ikke skal avskrive Liverpool i en finale. Denne kampen kan bikke alle veier, men det bør være duket for en målrik aften på NSC Olimpiyskiy Stadion i Kiev. På hver sin banehalvdel står nemlig to meget målfarlige menn.

Egyptiske Mohamed Salah har tatt Premier League med storm denne sesongen og klokket inn på 32 kamper på 36 kamper. Debutsesongen i den røde trøya førte til en hel rekke rekorder for Salah, blant annet er hans 32 mål rekord i en sesong med 38 kamper. 32 mål på 36 kamper sikrer Salah en målsnitt på imponerende 0.89 mål per kamp, hvilket er nokså ellevilt.

Med scoring i Champions League-finalen mot Real Madrid kan Mohamed Salah krone en fantastisk sesong.

Mohamed Salah har levert mål i bøtter og spann i sin første sesong for Liverpool.

Hans portugisiske motstykke i Real Madrid kan utrolig nok vise til et enda bedre målsnitt. På 27 kamper i La Liga ble det 26 mål for Cristiano Ronaldo, hvilket gir et målsnitt på 0.96 per kamp. Begge to scorer med andre ord omtrent ett mål per kamp i hjemlig liga, men målkåtskapen stopper ikke der. Liverpool er turneringens mestscorende denne sesongen med 40 fulltreffere. Det bør de også være etter finalen, med mindre de går på et susende elleve-målstap for Real Madrid. Los Blancos er nemlig nummer to på lista, med 30 mål.

Det snakkes ofte om hvor viktig Ronaldo er for Real sin suksess i Champions League, og denne sesongen beviser portugiseren hvorfor. Med sine 15 mål er han turneringens toppscorer, og har med det scoret 50% av alle Real Madrid sine mål. I Liverpool har man delt mer på ansvaret og Salah står med “bare” ti mål i Champions League. Dette holder til en andreplass på toppscorer-lista, delt med lagkamerat Roberto Firmino.

Vi er sterke i troen på en målrik finale, og da skal det godt gjøres at disse to klassespillerne er sist på ballen i hver sin ende. Oddsen på 3.50 er meget fin, det grunnet at spillet er blitt boostet av Betsson. Vi takker og bukker og går inn på at både Ronaldo og Salah scorer i finalen på lørdag.

Trykk her for å spille på tipset

.

Bodø/Glimt – Ranheim (spilles søndag 27.mai kl.18:00)
Spill: Borteseier – 3.75 i odds

Ranheim ser ut som et heidundranes sensasjonslag i innledningen av Eliteserien 2018. Elleve kamper er spilt og de nyopprykkede halvproffene er oppe og nikker på en kruttsterk 3.plass. Med 23 poeng er de skarve ett poeng bak byrival Rosenborg og fire bak serieleder Brann. 7-2-2 er status etter de elleve første, og noe slikt hadde vel knapt de mest hardbarka Ranheim-supporterne sett for seg før sesongstart.

De blå fra fjæra virker å ha en helt egen evne til å komme tilbake og snu kamper, og seirene mot både Odd, Molde og Levanger (Cupen) kom etter at de først havnet under. Dette er en særdeles viktig egenskap i fotball, og trener Svein Maalen og hans gutter drar full nytte av denne om dagen.

Vertene fra Bodø kom i likhet med Ranheim opp fra OBOS-ligaen før denne sesongen. I motsetning til helgens motstander har det ikke gått like på skinner for Bodø/Glimt. 2-3-6 på de første elleve holder ikke til mer enn en 14.plass. De to siste kampene har resultert i sure tap, først mot erkerivalen i Nord, Tromsø, deretter mot et Start i krise. Seier over Molde for tre runder siden er sterkt, men samtidig er ikke Molde anno våren 2018 så sterkt som man kanskje hadde forventet.

Mads Reginiussen, Michael Karlsen og de andre Ranheim-spillerne har levert store prestasjoner på rekke og rad denne sesongen. Her feires scoring mot Odd.

Ranheim har fått en drømmestart på Eliteserien 2018. Vi tror oppturen fortsetter mot Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt var det mestscorende laget i OBOS-ligaen forrige sesong, men det virker ikke som om klubbens målscorere har tatt overgangen til Eliteserie-fotball så smidig som man hadde håpet. Status etter de første elleve er nokså stusselige åtte mål, og bakover har det ikke vært veldig tett med 14 baklengs.

Vi tror Bodø/Glimt skal få store problemer mot et Ranheim som er inne i en voldsom flytsone. Det vil kanskje stoppe litt opp for Ranheim på et eller annet tidspunkt, men vi ser ikke for oss at det stopper mot Bodø/Glimt. Oddsen over 3.20 er uansett for god til å la stå urørt, og vi krysser fingrene for at Ranheim fortsetter festen. Og når det gjelder Ranheim er det ikke krise om Bodø/Glimt tar ledelsen, det er simpelthen en mulighet til å få enda bedre odds i Betsson sitt livesenter.

Trykk her om du tror RIL vinner

Odd – Kristiansund (spilles søndag 27.mai kl.18:00)
Spill: Over 2.5 mål – 1.85 i odds

Eliteseriens nest beste hjemmelag tar imot Kristiansund til kamp i den tolvte runden i den norske toppdivisjonen. Med 4-1-1 har Odd lik statistikk som Tromsø, men har scoret ett mål mindre enn laget fra Troms på hjemmebane. 14 scoringer på de første hjemmekampene er dog ikke noe å kimse av, og Dag-Eilev Fagermos Odd framstår høyst potente ut på Skagerak Arena. Sandefjord og Start ble sendt hjem som slakt i de to foregående hjemme, med henholdsvis 5-0 og 3-0 i sekken. Den gode hjemmeformen til tross, Odd ligger kun på en 9.plass etter elleve spilte, mye takket være 1-0-4 på bortebane så langt.

På besøk denne runden kommer 10.plass Kristiansund. Sesongåpningen har, som plasseringen røper, vært litt tutti-frutti for laget fra Ole Gunnar Solskjærs fødeby. 3-4-4 er status etter elleve seriekamper, og det er ofte underholdende når Kristiansund er i aksjon. Forrige serierunde ble Strømsgodset blåst hjem til Drammen med 4-0, og det er hjemme i Kristiansund de mørkeblå er desidert best. Bare tre av 13 poeng er hentet på bortebane så langt.

Dag-Eilev Fagermo og Odd er et langt bedre hjemmelag enn de er bortelag. Her sukker Fagermo etter tapet borte mot Stabæk forrige runde.

Dag-Eilev Fagermo og Odd har fått bra sving på sakene hjemme på Skagerak Arena denne sesongen. Her må han dog kjøle seg ned etter 2-1-tap borte mot Stabæk forrige runde.

I møte med et solid hjemmelag kan Kristiansund få det tøft, men det er ikke i en ren hjemmeseier vi ser verdi her. Bortelaget scorer greit med mål, også på bortebane, der målforskjellen leser 7:9 på fem spilte. Odd har som nevnt scoret 14 hjemme på Skagerak Arena denne sesongen, og de tre siste hjemmekampene bærer bud om et lag som er trygge på sin hjemmearena. Ikke helt godt å si om Kristiansund kan få med seg noe i denne, men vi tror det fort kan bli scoret en del mål her. Det enten i form av nok en storseier til hjemmelaget eller en tett og jevn kamp som ender 2-1 den ene eller andre veien.

Begge lag snitter på over 2.5 mål i kampene de har spilt så langt i Eliteserien, Odd med 2.9 mål og Kristiansund med 2.8. Vi tror denne statistikken forsterkes etter denne runden og at kampen mellom Odd og Kristiansund ender i flere enn 2.5 mål.

Trykk her om du tror på O2.5 mål

Rosenborg – Brann (spilles søndag 27.mai kl.20:00)
Spill: Over 2.5 mål – 2.10 i odds

De to beste lagene i Eliteserien barker sammen til storkamp denne helgen når 2.plass Rosenborg tar imot serieleder Brann. Før kampen er luken tre små poeng, og vi har tilsynelatende en fin “sekspoengskamp” foran oss.

Trønderne kom skeivt ut av startblokkene da sesongen ble sparket i gang, men har siden fått skuta tilbake på rett kjøl. Storspillet har bare vært der glimtvis, men Rosenborg framstår irriterende rutinerte og kniper seier etter seier. Siden tapet mot Sarpsborg 08 i serieåpningen har ikke Rosenborg tapt, og de svarte og hvite står med 7-3-1 på de første elleve kampene.

Alexander Søderlund har tatt ansvar i fraværet av Nicklas Bendtner. Mot gamleklubben Haugesund i forrige runde nettet han to ganger.

I fraværet av Nicklas Bendtner har Alexander Søderlund vært med på å få skikk på angrepsspillet i Rosenborg. Her fra seieren borte mot Haugesund i forrige runde, da Søderlund scoret begge målene.

Foran seg på tabellen har Rosenborg erkerivalene fra Bergen. Brann har sett meget solide ut så langt denne sesongen og har fortsatt tilgode å tape en seriekamp. 8-3-0 er status, der man har måttet tåle to uavgjort på rappen mot Haugesund og Lillestrøm. Lars Arne Nilsen og hans menn reiser til Lerkendal med gode kort, men dette er historisk sett sesongens vanskeligste kamp for de røde fra Bergen. Rosenborg har slått Brann hjemme seks ganger på rad nå og er garantert ivrige etter å forlenge den rekken.

Siden 1998 har Brann bare vunnet to ganger på Lerkendal, og det på 20 muligheter. Pussig nok er det stort sett alltid målrikt i disse oppgjørene, og av de siste 20 kampene disse to imellom på Lerkendal har bare fire endt med færre enn 2.5 mål. Det er kruttsterk statistikk og vi tror trenden fortsetter.

Trykk her for å se økt odds fra Betsson!

Med det sagt har verken Brann eller Rosenborg spilt mange kamper med bøttelass av mål så langt denne sesongen, til tross for at de ligger på toppen av tabellen. De er nemlig begge to fryktelig gjerrige, og til sammen har de seks 1-0-seire denne sesongen. Nå ser det dog ut til at det er i ferd med å løsne for Rosenborg-angrepet, med fem scoringer på de siste to kampene, og da kan det plutselig smelle mot Brann.

Oddsen i overkant av 2.00 er meget fin, og vi tar tak med begge hender.

Press her om du tror på mange mål i kampen

Ps. Om du er på jakt etter høy odds bør du sjekke ut Betsson sitt utvalg av økt odds. Der finner du blant annet masse spill på helgens CL-finale! Trykk her for å ta en titt.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner