Nå skal gruppespillet i CL avgjøres

Jose Mourinho og Paul Pogba

For fotballglade mennesker er annenhver midtuke helt magisk. Nei, det er ingen kamper i kamerunsk 2.divisjonen som streames live på Betsafe eller lignende, det er nemlig den herligste turneringen som finnes:

Champions League.

Den som IKKE har fått gåsehud av CL-hymnen før kamp må rekke opp hånden, for det kan ikke være mange.

Nå har vi endelig kommet oss til siste runde i gruppespillet, og det er flere lag som allerede er kvalifisert for utslagsrundene. Enkelte lag har ingenting å spille for, mens et par av lagene kniver om å ta seg videre i Champions League. Vi i Toppkamp ser på status før alle gruppene og kommer også med våre beste tippetips til et par av kampene:

Welcome Offer McGregor

Gruppe A

Manchester United (12 poeng), Basel (9 poeng), CSKA Moskva (9 poeng), Benfica (0 poeng)

Manchester United er i teorien klare for videre Champions League-spill. De må tape med åtte mål mot CSKA hjemme, samtidig som Basel må slå Benfica borte, for at det skal bli 3.plass på Manchester-laget. United så veldig bra ut i åpningen mot Arsenal og ledet 2-0 før det var spilt 12 minutter, og forsvarte seg veldig smart de siste 80. Vi har veldig god tro på at United vinner tirsdagens oppgjør mot det russiske mannskapet, og det blir ett av våre spill:

Vi velger å spille Manchester United -1 til 2.16 hos Betsafe. De er i veldig god form og møter CSKA Moskva, som tapte 1-4 hjemme for United. Og det blir ikke akkurat enklere for russerne på Old Trafford i en kamp United vil vinne for å vinne gruppa og få lettest mulig motstand i første utslagsrunde.

Gruppe B

PSG (15 poeng), Bayern (12 poeng), Celtic (3 poeng), Anderlecht (0 poeng)

Både PSG og Bayern er klare for utslagsrundene. Med 24-1 i målforskjell har PSG rimelig god kontroll på 1.plassen også, før siste kamp mot Bayern. Tyskerne kan gå forbi med timålsseier over PSG, noe som er svært lite sannsynlig. Derfor velger vi å holde oss unna den kampen. Celtic møter Anderlecht hjemme, og vinner Celtic tar de seg til Europa League. Anderlecht må vinne med tre i Skottland for å gå foran Celtic på tabellen og for å kvalifisere seg til utslagsrundene i Europa League.

Celtic til 1.91 er et godt spill, som du finner på Betsafe. Skottene har god form i hjemlig liga og vant det motsatte oppgjøret 3-0 i Belgia i andre kamp i gruppespillet. Har tilnærmet lik skadefri tropp og til 1.91 prøver vi oss.

Neymar og Cavani i ellevill jubel.

Gruppe C

Chelsea (10 poeng), Roma (8 poeng), Atletico Madrid (6 poeng), Qarabag (2 poeng)

En rimelig vidåpen gruppe, eneste som er sikkert er at Qarabag blir sist og at Chelsea kvalifiserer seg videre. Roma går videre om de vinner, og om Atletico ikke vinner over Chelsea, går italienerne videre uansett utfall hjemme mot Qarabag.

Roma står til bare 1.10, og den er skummel. Chelsea til 2.04 holder vi oss også unna, for selv om de leder gruppa og er et bedre lag enn Atletico, vet man aldri hva de stiller med. Kommer de toppet og går for gruppeseier kan en liten krone prøves der, men ellers ville vi anbefalt å sitte og heller nyte Chelsea-AM enn å spille på den.

Gruppe D

Barcelona (11 poeng), Juventus (8 poeng), Sporting (7 poeng), Olympiakos (1 poeng)

Noe merkelig gruppe. Barcelona avga poeng mot Olympiakos, som er grekernes eneste poeng de har tatt denne sesongen i CL. Juventus har muligheten til å avgjøre alt borte mot Olympiakos, mens Barcelona allerede er kvalifisert når de tar i mot Sporting på Camp Nou. Sporting går videre om de slår Barcelona borte, samtidig som Juventus spiller uavgjort eller taper mot Olympiakos.

Det er mulig å kombinere Barcelona-seier med Juventus-seier, noe som gir 1.80 i odds. Likevel ikke noe ville satt hus og hjem på, for Barcelona er allerede videre og kan fort ende opp med å  hvile enkelte nøkkelspillere for å være fullt rustet til helgens tøffe bortekamp mot Villareal.

Også onsdag er det flere spennende kamper som blir spilt:

Welcome Offer McGregor

Gruppe E

Liverpool (9 poeng), Sevilla (8 poeng), Spartak (6 poeng), Maribor (2 poeng)

Den jevneste gruppa av alle og dette er den eneste gruppa hvor ingen lag er kvalifisert videre i Champions League. Maribor ender sist er det eneste som er sikkert. Liverpool leder med ni poeng og vinner gruppa om de slår Spartak, eller om de spiller uavgjort og Sevilla ryker for Maribor.

Liverpool møter Spartak hjemme, men oddsen (1.23) frister svært lite, og vi holder oss langt unna. Sevilla møter Maribor borte, en kamp de bør vinne greit, men også her (1.20) er oddsen ikke veldig spillbar. Heller ikke en dobbel ville vi anbefalt, for alt kan skje i gruppa.

Gruppe F

Manchester City (15 poeng), Shakhtar Donetsk (9 poeng), Napoli (6 poeng), Feyenoord (0 poeng)

City er ett av to lag med full pott (sammen med PSG), og møter Shakhtar borte siste runde. Tar ukrainerne poeng mot City, er de videre i Champions League. Napoli er sikret minst Europa League, men vil nok prøve å gjøre jobben selv borte mot Feyenoord.

Likevel appellerer ikke oddsen voldsomt, kun 1.29 på italienerne borte i Nederland. Manchester City til 3.20 kan testes om de kommer med et slagkraftig lag, for selv flere av reservene holder et høyere nivå enn ukrainerne.

Leroy Sane Manchester City

Gruppe G

Besiktas (11 poeng), Porto (7 poeng), Leipzig (7 poeng), Monaco (2 poeng)

Kanskje den svakeste CL-gruppa denne sesongen. To ting er klart før siste kamp: Besiktas vinner gruppa og Monaco ryker rett ut. Likevel – et vanVITTIG rotterace mellom Porto og Leipzig, som begge har syv poeng. Porto har +2 i målforskjell, mens Leipzig står i 0. Det vil si at Porto har muligheten til å avgjøre alt selv i deres siste kamp hjemme mot Monaco.

1.29 på Leipzig og 1.34 på Porto kan kombineres til brukbare 1.73 i odds, men den er noe risky om Besiktas kommer toppet. Vi ville anbefalt og ventet å se på lagoppstillingene onsdag kveld.

Welcome Offer McGregor

Gruppe H

Tottenham (13 poeng), Real Madrid (10 poeng), Dortmund (2 poeng), APOEL (2 poeng)

Den beste gruppen har ikke sett ut som mange trodde på forhånd. Tottenham har overrasket med fire seire og en uavgjort, mens Dortmund kun har tatt to poeng. Tottenham møter APOEL hjemme, så den kampen er det greit å holde seg langt unna.

Harry Kane Spurs United

Real Madrid-Borussia Dortmund derimot… Real kan ta 1.plassen i gruppa om de vinner og Tottenham taper. Tror fort at Real kommer med en kruttsterk 11’er, men greit å se an. Om Dortmund taper og APOEL spiller uavgjort, er faktisk APOEL videre som nummer 3 og da drar til Europa League. 6.60 på Dortmund kan være spennende om Real stiller uten deres beste menn.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner