Topptips: Boostet kortspill legger grunnlaget for en strålende oddshelg!

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Boostet kortspill legger grunnlaget for en strålende oddshelg!

Den etterlengtede seriestarten i den norske Eliteserien er ikke langt unna, men enn så lenge får vi trøste oss med at det er tut, kjør og full spiker i det som er av store ligaer på kontinentet. Kalde vinder fra Sibir blåser inn over landet, og som et mottrekk pøser vi på med brennhete odds fra der kunstgress er et skjellsord og naturgresset alltid er grønt. Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene Lagskuddet, God verdi og Straffesparket. Denne helgen har vi landet på fire forskjellige spill fordelt på de tre kategoriene.

Langskuddet

Porto – Sporting (spilles fredag 2.mars kl.21:30)
Spill: Rødt kort i kampen: JA – 4.50 i odds

Langskuddet er et spillvalg hvor vi mener at oddsen er satt for høyt av bookmarkerne, men vi er likevel ærlige på at det er et sjansespill. Som alle langskudd suser noen i krysset, mens andre havner på tribunen.

To av Portugals beste lag møtes til toppkamp i Primeira Liga. Hjemmelaget er tradisjonelt det beste av de to, og topper per dags dato tabellen med 64 poeng. Ned til 2.plass Benfica er det fem poeng, og like bak følger denne rundens motstander. Fra sin 3.plass har Sporting syv poengs klaring ned til Braga og laget fra Lisboa er på god vei mot å gjenskape 3.plassen i ligaen i fjor.

For Porto sin del handler denne sesongen om å ta tilbake tittelen fra Benfica, noe de godt kan få til med dagens form. I hjemlig liga har laget fra nord-Portugal valset over de fleste denne sesongen. De siste fem har resultert i fem strake seire, med en overbevisende målforskjell på 20-3. De fikk dog passet sitt ettertrykkelig påskrevet da Liverpool gjestet Estadio Dragao i midten av februar, og de røde fra Merseyside ga seg ikke før det sto 0-5 i protokollen. Det samme kan det være, for det er ikke målspill vi har blinket oss ut i helgens langskudd i Topptips.

Betsafe har vært rause med sin oddsboost denne helgen og har boostet oddsen på en rekke spill. Vi har landet på et av dem som vi liker ekstra godt, nemlig at det deles ut rødt kort i kampen mellom to bitre rivaler i toppen av portugisisk liga.

Toppoppgjør i Portugal kan bli intense. Vi satser på mange slike situasjoner når Porto tar imot Sporting denne runden.

Vi tror på mange slike situasjoner i toppoppgjøret i Portugal denne runden.

Kortbruken i fotball lenger sør på kontinentet kan sies å være litt mer ivrig enn det man er vant til fra norsk og engelsk fotball, og i Primeira Liga er ikke de røde kortene akkurat limt fast i baklomma på dommerens shorts. Eksempelvis er det delt ut 28 røde kort i Premier League så langt denne sesongen, 27 i Bundesliga, mens det i La Liga er utdelt 44 røde. I portugisiske Primeira Liga har dommerstanden sett seg nødt til å dra det røde kortet opp av lomma hele 65 ganger denne sesongen, og det på kun 24 runder.

Disse to lagene møttes så sent som i starten av februar i semifinalen i Taca de Portugal. Den gang endte det med 1-0 til Porto, åtte gule og ett rødt. At det blir noe av det samme i dette oppgjøret ser vi ikke bort ifra. En utvisning i et fartsfylt oppgjør mellom to rivaler kan man aldri utelukke, og når lista for rødt virker å være generelt lav er dette veldig interessant. Ekstra interessant blir det når Betsafe booster oddsen og gjør den til markedets beste.

Se all boostet odds her

.

God verdi

Watford – West Bromwich Albion (spilles lørdag 3.mars kl.16:00)
Spill: Hjemmeseier – 2.14 i odds

Alan Pardew tar med seg sitt West Bromwich til Vicarage Road for å måle krefter med Javi Garcia og Watford denne helgen. Pardew skal angivelig ha fått beskjed om at dette er hans siste sjanse til å snu skuta, og vi tror dette blir siste kveld med gjengen for engelskmannen med fortid i Newcastle og Crystal Palace. West Bromwich har nemlig vist Championship-takter den siste tiden, og veien opp fra sisteplassen i Premier League til trygg grunn virker alt for lang.

På de siste fem har det blitt kun ett poeng for Pardew og kompani, og det ser helt enkelt ganske mørkt ut for både manager og klubb. Forrige runde ble selv Huddersfield for sterke for West Bromwich, og man kan godt forstå at man ser seg om etter andre løsninger på The Hawthorns.

Så blid som dette har ikke Alan Pardew vært på lange tider. Etter kampen mot Watford tror vi West Bromwich ser seg om etter en ny og bedre manager.

Det er ikke blitt mye tommel opp for Alan Pardew om dagen. Vi tror han snart må bruke tommelen til å haike seg videre til en ny managerjobb.

Stemningen i Watford har tatt seg opp etter at Marco Silva ble bedt om å gå, og selv om de ikke har sett gnistrende ut hele sesongen har de plukket jevnt med poeng. Dette holder til en foreløpig 10.plass, en plassering vi tror Watford er fornøyde med selv om de har los på 8.plass Leicester. Vertene står med 2-1-2 på de siste fem, og har blant annet sablet ned Chelsea 4-1 hjemme på Vicarage Road i februar. Forrige runde ble Everton slått hjemme, og det er i grunn på hjemmebane Watford er best om dagen. Da skulle det passe bra at et av ligaens dårligste bortelag kommer på besøk. West Bromwich har levert 0-3-7 på de ti siste bortekampene i Premier League med en målforskjell på 4-16. Dette skulle gi gode muligheter for at Watford forlenger en allerede fin rekke hjemme.

Oddsen på over 2.10 framstår for oss i Topptips som intet mindre enn gullkantet, og vi tror Watford blir laget som gir Pardew nådestøtet.

Trykk her for å spille
.

Brighton – Arsenal (spilles søndag 4.mars kl.14:30)
Spill: Hjemmelaget vinner første eller andre omgang: JA – 2.45 i odds

Brighton har overrasket de aller fleste i sin første sesong i Premier League. Laget fra sør-kysten av England ble spådd rett ned i Championship igjen, men sindige Chris Hughton ser ut til å styre The Seagulls mot fornyet kontrakt i den øverste divisjonen. Helt i mål er de riktignok ikke, og fra sin 12.plass er det bare fire poeng ned til nedrykk. Det er dog en del lag mellom de og sumpa, og det er nok andre lag som forviller seg ned der før Brighton gjør det. Brighton har nemlig sett uforskammet bra ut i det siste. På de siste fem i Premier League står de med 2-2-1, hvilket er bra for et lag som er spådd nord og ned.

Hjemmeformen er om mulig enda bedre for Hughton og hans menn, og en rekke fine prestasjoner har endt i 3-1-1 hjemme på Falmer Stadium. Swansea og West Ham er sendt hjem med braktap i de to siste, mens man har forsert Crystal Palace i FA-cupen og slått Watford. Det svinger kort og godt av Brighton om dagen, og på besøk kommer en gammel franskmann og et lag som ikke henger med i dansen om topp fire.

Glenn Murray har scoret mer enn noen annen Arsenal-spiller denne sesongen, og med sine ti fulltreffere er han foran spillere som Alexandre Lacazette, Alexis Sanchez og Anthony Martial på toppscorerlista.

Glenn Murray har funnet målformen og er oppe i ti mål i Premier League. Vi tror han kan stikke kjepper i hjulene for Arsenal på søndag.

Til tross for å ha utvist slett borteform den siste tiden må Arsenal finne seg i å være storfavoritter mot Brighton. De siste fem bortekampene har endt i 1-1-3 for Arsené Wenger og hans Gunners, noe som slett ikke er godkjent om man ønsker å henge med i kampen om Champions League-spill neste sesong. Arsenal har gått på bananskall i form av Swansea og Bournemouth hittil i år, og vi ser ikke bort ifra at Brighton kan gi Arsenal problemer i denne.

The Gunners kommer fra to strake kamper mot Englands beste lag, og dette må selvsagt ha kostet krefter. I ligacup-finalen ble de i hvert fall ett nummer for små for Manchester City da de lyseblå gjorde som de ville og vant 3-0 på Wembley. Kampen mot Brighton kommer bare tre døgn etter ligamøtet med Manchester City, og vi spår slitne Arsenal-bein i Brighton.

Dette bør et godt hjemmelag som Brighton kunne utnytte, og vi tror de kan slå godt fra seg. At de skal gå hen og vinne kampen er mulig, men vi finner langt mer verdi i at Brighton i det minste vinner én av omgangene. Arsenal er notorisk ustabile for tiden og dette tror vi Brighton profitterer på.

Følger du tipset? Trykk her!

.


.

Straffesparket

Real Sociedad – Alaves (spilles søndag 4.mars kl.18:30)
Spill: Begge lagene scorer: JA – 1.73 i odds

Spill i kategorien ”Straffesparket” er som alltid spill som stort sett fyker i nettet, men som enkelte ganger havner i klypene på keeper. Denne helgen ser vi til Spania for vårt straffespark, nærmere bestemt et stykke sør på tabellen i La Liga.

15.plass Real Sociedad tar imot 16.plass Alaves til Basker-derby i runde nummer 26 av den spanske toppdivisjonen. Selv om tabellplasseringene ikke høres all verden ut er det en bra luke ned til Las Palmas på nedrykksplass, og selv om man ikke skal ta noe for gitt i bunnstriden tror vi begge skal holde seg i La Liga. Hva gjelder form har Alaves levert en rekke gode resultater den siste tiden. På de siste fem kampene står de igjen med tre seire og to tap, der tapene har kommet i sesongens to tøffeste kamper, borte mot henholdsvis Barcelona og Real Madrid.

Derby-kamper er ofte hektiske affærer, og vi tror både Real Sociedad og Alaves får med seg en scoring i helgens oppgjør.

Formsterke Alaves gjester et Real Sociedad som stinker mål i begge ender av banen denne helgen.

 

Gjestene har notert seg for scoring i ni av de ti siste, der 4-0-tapet mot Real Madrid er eneste målløse oppgjør. Målforskjellen hittil i ligaen leser 22-37, og det har en tendens til å ende i mål både foran og bak for Alaves. Dette er en tendens de har til felles med Real Sociedad, selv om laget fra San Sebastian utviser langt svakere form om dagen. På de siste fem står de med 2-0-3 og en målforskjell på 13-11.

Vertskapet er til tross for sin beskjedne tabellplassering det fjerde mestscorende i La Liga med sine 47 scoringer. At de har sluppet inn like mange som de har scoret ser ut til å være årsaken til at det ikke går bedre med Real Sociedad. Med sine 47 baklengs har de tredje flest innslupne i ligaen. Store kontraster der altså. I likhet med Alaves har Real Sociedad scoret mål i ni av sine ti siste, og vi tror begge lag opprettholder denne trenden.

Derby-kamper er ikke alltid lette å lese, og vi står derfor over spill på kamputfall i denne. Vi tror dog begge lag får med seg minst én scoring, og til 1.73 er dette godt betalt.

Trykk her - Spill nå

.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner