Topptips: Oddstipsene som fyller spillkontoen før VM

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Oddstipsene som fyller spillkontoen før VM

Vi kan skimte flere herlige VM-kamper rett rundt hjørnet, men først må vi krige oss gjennom enda en oddshelg hvor vi primært holder oss i fedrelandet. Ingen skam i det, og med et deilig og langt mesterskap i vente går nok helgen unna i lynfart. Det enkle er ofte det beste, og vi har funnet fire spill i OBOS-ligaen og Eliteserien denne helgen. Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Sogndal – Viking (spilles lørdag 9.juni kl.15:30)
Spill: Over 2.5 mål – 1.73 i odds

Både Sogndal og Viking rykket ned fra Eliteserien forrige sesong, og er ventet å kjempe i toppen av OBOS-ligaen. Enn så lenge er det bare målforskjellen som skiller de to lagene, og 2.plass Viking har et par plussmål å gå på i forhold til 3.plass Sogndal. Begge lag står på 19 poeng, men Viking har én kamp mindre spilt, og står med ti spilte før denne.

Statistikken de første ti viser 6-1-3 for laget fra oljebyen, men står med to strake tap i serien, etter at både Jerv og Aalesund ble for sterke. På bortebane har de så langt rasket sammen solide 3-1-1, og selv om formen kanskje har fått seg en liten smell tror vi Viking definitivt vil kjempe på Fosshaugane Campus.

Spissen Tommy Høiland står med seks mål på ti kamper i OBOS-ligaen så langt. Mot Sogndal jakter målsniken flere scoringer.

Tommy Høiland har fått en fin start på OBOS-sesongen, og står med seks fulltreffere på ti kamper. Spissen kan fort vise seg å bli tungen på vektskåla i oppgjøret mot Sogndal.

Hjemmelaget kan vise til 5-4-2, og viste prov på god kvalitet da de snudde 1-0 til 1-2 med to sene scoringer borte mot Levanger i forrige serierunde. Har enn så lenge “bare” scoret 18 mål på elleve kamper, og er med det noe bak Viking sine 23 mål på ti. Allikevel tror vi det skal bli bra fart i dette oppgjøret, med to lag som begge ser seg selv som lag hjemmehørende i den øverste divisjonen i Norge. Det gjenstår enda å se hvorvidt det er sant, men det er grunn for å forvente seg en kamp med i alle fall tre scoringer.

Om man ser på målsnittet i innledningen av sesongen er dette oppløftende lesing, da begge lags kamper snitter over 2.5 mål så langt. Sogndal er oppe i et målsnitt på 2.7 per kamp, mens Viking kan vise til hele 3.7. I tillegg kan begge lag vise til at omtrent 50% av seriekampene så langt har endt i 2.5 mål eller flere.

Vi i Topptips ser for oss en kamp der et av lagene stikker av med en 2-1-seier, og finner dermed god verdi i en odds opp mot 1.80 på O 2.5 mål i denne.

Trykk her for å spille O2.5!

Sandefjord – Haugesund (spilles søndag 10.juni kl.18:00)
Spill: Borteseier – 1.84 i odds

Sandefjord overlevde forrige sesong i Eliteserien, til tross for at mange spådde de rett ned i OBOS. Om formen ikke bedrer seg for laget fra hvalfangerbyen kan det bli et gjensyn med OBOS-ligaen etter denne, for Sandefjord ligger helt i bånn av tabellen, med skarve fem poeng på tolv kamper. Trener Magnus Powell ble vist døren etter den elendige starten, og for en drøy uke siden ble spanske Martí Cifuentes ansatt som ny hovedtrener. Noen umiddelbar effekt av dette ser vi ikke for oss, for på besøk kommer en av Eliteseriens overraskelser.

Haugesund imponerer i Eliteserien denne sesongen og er helt oppe på en 5.plass. Her jubles det etter scoring mot Strømsgodset tidligere i sesongen.

Haugesund har fått en fin start på årets Eliteserie og ligger på en 5.plass. Mot Sandefjord jaktes nye tre poeng. Her feires scoring mot Strømsgodset tidligere denne sesongen.

Haugesund befinner seg på en sterk 5.plass etter de tolv første og har sanket 21 poeng. Dette er bare fire poeng bak 2.plass Rosenborg, og Haugesund vil gjøre en god sesong dersom de holder formen ved like. Statistikken viser 6-3-3 så langt, og Haugesund er Eliteseriens tredje beste bortelag bak Brann og Rosenborg. Laget fra landets tolvte største by har prestert to gode uavgjortresultat mot Brann og Vålerenga de to siste, og vi forventer at de skal ta seg greit av et Sandefjord som rett og slett ser tannløse ut.

Hjemmelaget står med syv strake tap i Eliteserien, og røk attpåtil ut av Cupen mot 2.divisjonslaget Skeid i starten av mai. Det som enda verre er, Sandefjord har ikke scoret siden 22.april, da de tapte 4-1 borte mot Tromsø. Målforskjellen de siste åtte (med cupkamp mot Skeid) er horrible 1-18, og det ser enkelt og greit helt mørkt ut for Sandefjord.

Vi i Topptips ser ingen ende på Sandefjords elendige form, ny trener eller ei. Derfor finner vi bøtter med verdi i at Haugesund tar med seg alle tre poengene hjem til Haugesund Stadion denne runden. Til en odds opp mot 1.90 er dette raust, og vi takker og bukker.

Spill på HFK-seier her!

Start – Strømsgodset (spilles søndag 10.juni kl.18:00)
Spill: Uavgjort – 3.65 i odds

Selv om Sandefjord har gjort en forferdelig sesongstart er ikke Start sin retur til Eliteserien mye å skryte av den heller. Syv poeng på de tolv første holder til en 15.plass, og statistikken 2-1-9 er ikke veldig imponerende. I likhet med tabelljumbo Sandefjord har også Start byttet trener, og Mark Dempsey er erstattet av Kjetil Rekdal. Rekdal er nok en mann som kan få skikk på Start på lang sikt, selv om kampen mot Strømsgodset muligens kommer en anelse for tidlig.

Strømsgodset ble av mange regnet for å være medaljekandidat denne sesongen, men starten på sesongen har ikke vært særlig imponerende. Etter tolv kamper har Godset bare maktet å skrape sammen tolv poeng, hvilket holder til en foreløpig 12.plass. Dette holder ikke mål i Drammen, og onsdag kveld kom nyheten om at trener Tor Ole Skullerud har gitt seg i klubben.

Selv om Strømsgodset har startet sesongen på slapt vis fikk de en liten opptur da de slo Sandefjord 2-0 i forrige serierunde, uten at det overbeviste Skullerud om at han var rett mann for jobben. I en uttalelse til klubbens egen hjemmeside forteller Skullerud om et lag som ikke responderer slik han ønsker at de skal, og at han som leder derfor er nødt til å tre til side. I skrivende stund er det ikke klart hvem som tar over inntil en ny trener er på plass, men i trenerstaben finnes blant annet Bjørn Petter Ingebretsen, som tok sølv med Godset tilbake i 2015.

Strømsgodset står uten trener før møtet med Start denne helgen, etter at Tor Ole Skullerud ga seg som trener for klubben.

Tor Ole Skullerud ga seg som trener i Strømsgodset onsdag kveld. Det tror vi fort ender i uavgjort mellom Start og Godset denne helgen.

Man sier seg neppe fornøyd med en plassering på nedre halvdel på Marienlyst, og skal man opp i toppen må klatringen begynne snart. Vi tror dog kampen mot Start kommer litt tidlig, selv for en midlertidig løsning fra egne rekker. Vi ser derfor til et uavgjortresultat i denne, til solid odds.

Start har som nevnt fått på plass en rutinert og dyktig trener, og vi tror noe av det første Rekdal vil se på i Start er det defensive. Hittil har det vært åpne sluser, og på tolv kamper har sørlendingene sluppet inn 27 mål. Vi tror Rekdal driller inn det defensive og satser på uavgjort i debuten som Start-trener, heller enn å gå rett i strupen på Godset. Selv om Strømsgodset selvfølgelig helst vil ha en seier tror vi begge lag kan leve godt med uavgjort, all den tid det er endringer i trenerteamet.

Spill på U her

Florø – Strømmen (spilles søndag 10.juni kl.18:00)
Spill: Borteseier – 2.39

Helgens siste spill finner vi i bunnen av OBOS-ligaen, der 14.plass Strømmen gjester 16.plass Florø. Vertene gjorde en strålende innsats i sin debut i OBOS-ligaen forrige sesong, og havnet til slutt på en 8.plass. Ser dog betydelig svekket ut denne sesongen, etter at toppscorer Endre Kupen gikk til Bodø/Glimt, assistkonge Rashad Muhammed forsvant til Sarpsborg 08 og flere leiesoldater forlot klubben. Utskiftingene har ikke gjort Florø godt, og de første ti kampene leser 1-2-7. Det holder til fem poeng, og det er allerede seks poeng opp til trygg plass. Dette kan bli en lang og tøff sesong for Florø, og vi tror ikke de får en opptur mot Strømmen denne helgen.

Forrige sesongs overraskelse i OBOS-ligaen sliter med fotfestet i år. Her fra 0-2-tapet hjemme mot Nest-Sotra for tre runder siden.

Florø har fått en ustø start på sesongen i OBOS-ligaen, og har bare scoret fem mål på de første ti kampene. Her fra tapet hjemme mot Nest-Sotra for tre runder siden.

Strømmen avsluttet forrige sesong på enn 11.plass, men har i likhet med Florø fått en dårlig start på sesongen. De første elleve kampene leser 3-1-7, og det er ikke et fryktelig sterkt lag som reiser til Florø. Vi holder dog gjestene som favoritter allikevel, for i motsetning til vertene vet de hvordan man scorer mål. Selv om poengfangsten så langt har vært skral har det ikke vært på grunn av manglende scoringer, noe målforskjellen på 17:20 understreker. Til sammenligning kan Florø vise til en målforskjell på stusselige 5:24, og det med en kamp mer spilt enn gjestene fra Strømmen.

Strømmen fikk seg en liten opptur med seier mot Notodden forrige runde, og har tidligere vist prov på kvalitet da de holdt Aalesund til 2-2 på Color Line Stadion 16.mai. Vi tror Strømmen forlenger oppturen og tar med seg tre poeng hjem fra Vestlandet.

Trykk her for å spille på B

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner