Topptips: Målkåte storscorere gir håp om megagevinst

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Målkåte storscorere gir håp om megagevinst

Premier League 2017/18 er død og begravet, men vi henger ikke med nebbet av den grunn. Heldigvis spilles fotball også andre steder enn på balløya, og det finnes nok å ta av for den ivrige oddsentusiast. Vi heiser seil og setter kursen mot fotball-Europas skjulte skatter. Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Juventus – Verona (spilles lørdag 19.mai kl.15:00)
Spill: Fire eller flere forskjellige målscorere – 8.00 i odds

Juventus tok innersvingen på Napoli og kan feire sitt syvende strake gull i Serie A. Det er klubbens ligagull nummer 34 i Italia, og når det kommer til Den gamle dame er det liten tvil om at de gamle er eldst. Selv om Napoli kjempet lenge holdt det ikke helt mot de rutinerte fra Torino. Denne helgen skal siste kamp gjøres unna, intet annet enn en formalitet og en fest for Massimiliano Allegri og hans Juventus. For en knapp uke siden ble cupgullet også sikret, etter solide 4-0 over AC Milan. Med andre ord god stemning i Juve-leiren.

Gjestene kan på sin side ikke se tilbake på en like flott sesong, og også for Verona er kampen intet annet enn en formalitet. 19.plassen er sementert og nedrykket til Serie B er ikke til å komme unna. Det har i det hele tatt vært en begredelig sesong for Verona, med 7-4-29 og 29:76 på de 37 første i Serie A. Denne statistikken blir nok enda verre etter kamp nummer 38, for borte mot Juventus er sesongens kjipeste for de fleste lag i Italia.

I Italia er Juventus synonymt med suksess. Her jubler en hel haug med potensielle målscorere etter at cupgullet ble sikret for en drøy uke siden.

Juventus har fått litt å juble for denne sesongen. Her feires cupgull etter 4-0 over AC Milan for en drøy uke siden.

Selv om Juventus allerede har seriegullet i lomma tror vi i Topptips at de kommer til å levere festfotball denne helgen. Og mot et lag som har sluppet inn 25 mål på de siste ti bør det være rom for de offensive kreftene i Juventus. De sorte og hvite fra Torino har bare Lazio foran seg på listen over flest mål denne sesongen, og 85 fulltreffere gir inntrykk av et målfarlig lag. Paulo Dybala er klubbens toppscorer, men han har “bare” bidratt med 22 mål. Bak kommer Gonzalo Higuain med 16, før man må ned til Sami Khedira med 9 mål for å finne nestemann. Det er med andre ord mange om beinet når målene skal scores i Juventus, og dette spillet har hatt for vane å klinkes inn i det siste. Faktisk hele to av tre siste ligakamper har det vært fire eller flere målscorere i Juventus sine kamper.

Dette er noe av et hårete spill, men når Betsson går hen og booster oddsen på fire eller flere målscorere i en kamp mellom topp og bunn i Serie A er det vanskelig å styre unna. Til en såpass heftig odds er det uansett verdt noen kroner. Vi i Topptips krysser pølsefingrene.

Spill med økt odds her

Metz – Bordeaux (spilles lørdag 19.mai kl.21:00)
Trykk her for å spille: Asian handicap (1-0) B – 1.77 i odds

Sesongen har vært en eneste lang nedtur for Metz. 14.plassen fra forrige sesong følges opp med en klink 20.plass. Selv om det så ut som Metz kanskje skulle få til det umulige etter en solid borteseier mot Rennes har lufta gått helt ut av ballongen. Nedrykket til Ligue 2 er et faktum, og det ser ut til at Metz går ned med brukket flaggstang. De tre siste er tapt mot lag fra nedre halvdel, og nå handler det garantert om neste sesong i Metz. 6-8-23 på 37 kamper i Ligue 1 vitner om et lag som aldri var i nærheten av å berge plassen, og opp til trygg plass er det hele elleve poeng.

Bordeaux så ut til å kunne bli sesongens store overraskelse i Frankrike, helt til det brått sa stopp med bare én seier på tolv kamper i perioden opp mot jul. Siden har det gått både opp og ned med Bordeaux, men faktum før siste serierunde er at de kan knipe den særdeles viktige 6.plassen. Denne gir kvalik til spill i Europa League, og vil i så fall være en reprise av forrige sesong for de mørkeblå. Om så skal skje må de helst banke Metz, samtidig som Nice avgir poeng borte mot Lyon. At de banker Metz tror vi det er gode muligheter for, for på tampen av sesongen har Bordeaux virkelig koblet inn turboen.

Bordeaux styrer mot en solid sesongavslutning og en mulig plass i neste sesongs Europa League. Om så skal skje må man vinne mot Metz.

Malcom og hans Bordeaux er i ferd med å avslutte sesongen sterkt. Mot Metz kan mulig spill i Europa League neste sesong sikres.

De siste seks har gitt 5-0-1, der det eneste tapet kom mot seriemester Paris Saint-Germain. Av disse fem seirene har de fire siste vært tomålsseire, og vi tror Bordeaux skal ha mer enn nok å fare med til å slå Metz med minst to mål. Klubbens toppscorer Malcom har fått fart på sakene igjen og står med scoring i to strake, mot laget som har sluppet inn flest i ligaen denne sesongen bør han kunne notere seg for i hvert fall ett til.

Her kan også vanlig handikap vurderes, til småpene 2.23 i odds. Vi velger dog å sikre oss og går for den asiatiske varianten. Ved spill på asian handicap får man som kjent innsatsen tilbake om den ender i ettmålsseier til bortelaget.

Trykk her for å spille

Charleroi – Standard Liege (spilles søndag 20.mai kl.18:00)
Trykk for å spille: Borteseier – 2.16 i odds

Sesongen skal avsluttes også i Belgia, og selv om ligagullet er uoppnåelig for Standard Liege har de fortsatt nok å spille for i siste kamp. Med seier sikrer de 2.plassen bak Club Brugge og med den plass i kvalifiseringen til spill i Champions League. Standard har avsluttet sesongen i forrykende form, og står med 6-2-1 i den avsluttende playoffen i Jupiler League. De siste fem kampene har gitt to ganger uavgjort mot seriemester Brugge, mens Anderlecht, Genk og Gent er slått med god margin. Helgens motstander er allerede beseiret én gang i den avsluttende playoffen og vi tror Standard er interesserte i å valse over Charleroi i sesongens siste kamp.

Selv om Charleroi gjør det bra på maskot-fronten er de ikke like dyktige på fotballbanen. Vi tror zebraen og Charleroi får det tøft mot Standard Liege denne helgen.

Charleroi har kanskje den kuleste maskoten i Jupiler League, men det spiller ingen trille når Standard Liege kommer på besøk.

Charleroi innehar 6.plassen i playoffen, den eneste plassen uten premie i så måte. Mens lagene på de to første plassene får Champions League gir 3.-5.plass mulig spill i Europa League. 6.plass gir null og niks, og det er nettopp null og niks vi tror Charleroi får med seg fra dette møtet med Standard. I teorien kan Charleroi karre seg til kvalik i Europa League, men det fordrer at Genk taper mot Anderlecht og at de selv slår Standard. I seg selv ikke et helt utenkelig scenario, men det kan se ut til at Charleroi er ferdigspilt for sesongen.

Formen i playoffen har vært av det stusselige slaget, med 2-1-6 å vise til. Målforskjellen på 9:22 i de ni siste er heller ikke veldig skarpt, og vi tror Charleroi kan få det tøft mot et Standard i flytsonen. Hjemmelaget har bare maktet å slå Gent i playoffen, og står med to strake tap mot henholdsvis Club Brugge og Genk. Disse to siste har gitt syv baklengs, og det kan fort bli et par baklengs denne helgen også.

En odds på over 2.00 her ser for oss i Topptips meget fristende ut, og vi spiller på at et bortelag i form tar for seg mot et tamt hjemmelag.

Følg tipset - trykk her

Lazio – Inter (spilles søndag 20.mai kl.20:45)
Trykk her for å spille: Begge lag scorer i begge omganger – 11.00 i odds

Betsson har vært rause denne helgen, og vi har blinket oss ut enda et av deres boostede spill. Selv om seriegullet allerede er utdelt i Italia er ikke all spenning borte av den grunn. I denne kampen er det potensielt store summer som kan skifte hender, for tre poeng skiller Lazio på 4.plass og Inter på 5.plass. 4.plassen gir direkte kvalifikasjon til gruppespillet i Champions League, hvilket blir mer og mer lukrativt for hver sesong som går. Laget som havner på 5.plass får “trøstepremien”, også kjent som spill i Europa League. Status før denne er at Inter i teorien kan knabbe 4.plassen fra Lazio, men skal de gjøre det må de levere en avsindig bortekamp mot ligaens mestscorende lag.

Om Ciro Immobile er skadefri mot Inter blir det full fart i kampen om toppscorer-tittelen i Serie A. Bare ett mål skiller Immobile og hans argeste rival, Inters Mauro Icardi.

Hele 29 ganger har Ciro Immobile kunnet juble for scoring i Serie A denne sesongen. Om Lazio prikker inn et par fulltreffere mot Inter blir de høyst sannsynlig det mestscorende laget i 2017/18-utgaven av Serie A.

På 37 kamper har Lazio rasket med seg en målforskjell på 87:46, hvilket gir de lyseblå fra Roma 41 plussmål. Inter har på sin side 63:28 å vise til med de 35 plussmål det fører med seg. Lazio går altså sjelden målløse av banen, og de har bare sluppet inn fire mål én gang denne sesongen. Vi tror dette blir en underholdende og målrik kamp der Inter naturlig nok vil gi det et forsøk fra start av.

Hvert av lagene har en strålende målscorer, Ciro Immobile for Lazio og Mauro Icardi for Lazio. Disse to kniver om toppscorer-tittelen i Serie A, og selv om Immobile har stått over de to siste med en liten skade tror vi han kommer til å gå gjennom ild og vann for å spille i sesongens siste. Han ligger før siste runde øverst på toppscorer-lista med sine 29 scoringer. Icardi halser like bak med 28 mål. Toppscorer-tittelen er mulig for Icardi, og den tittelen er gjev nok til at Icardi kan score både én og to ganger.

Dette kan bli et fyrverkeri av en fotballkamp og det blir nesten for dumt å la være når Betsson drar til på stortromma med en økt odds på dette spillet.

Spill på økt odds her!

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner