Topptips: Topp mot bunn gjør spillkontoen sunn

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Topp mot bunn gjør spillkontoen sunn

Det sies at alt har sin ende, og denne helgen er det Premier League som takker av etter en lang og underholdene sesong. Man skulle tro kanskje at vi i Topptips derfor tapetserte med Premier League-kamper denne helgen, men den gang ei. Som en forsmådd og oversett puddel velger vi å overse ligaen fullstendig og vender snuten mot andre godbiter. Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson – trykk på linken om du ikke har konto. Da kan du få en velkomstbonus opptil 5000 kr!

Start – Brann (spilles lørdag 12.mai kl.18:00)
Trykk her for å spille: Borteseier – 1.86 i odds

Brann har fått en brennhet start i årets utgave av Eliteserien og troner i ensom majestet på toppen av tabellen etter åtte kamper. Helgens motstander har også fått igang sesongen, uten at den ser ut som noe av en drømmestart enn så lenge. Gultrøyene befinner seg helt i bånn av tabellen, og man kan anta at det allerede brenner under beina på trener Mark Dempsey.

De røde fra Bergen står med solide 15:2 i målforskjell på de første åtte kampene, og foruten uavgjort mot Strømsgodset har de full pott borte så langt. Lars Arne Nilsen gjør en manns jobb med å tone ned snakket om ligagull såpass tidlig i sesongen, men det virker som han har tid til å holde laget i topp stand også. Et reservepreget Brann-lag tok seg forbi Fyllingsdalen i Cupen onsdag kveld, og så vidt vi vet er det ingen store problemer for Nilsen før kommende runde. Et toppet Brann-lag er i stand til å slå de fleste i Eliteserien, og de bør ha gode muligheter borte mot Start.

De røde fra Bergen har fått mye å juble for i sesongstarten. Etter åtte kamper topper Brann tabellen og har en luke på syv poeng ned til 2.plass Rosenborg.

Brann har brølt de fleste motstanderne av banen så langt denne sesongen. Borte mot Start bør de ha meget gode muligheter til å sikre sin syvende strake seier i Eliteserien.

Start rykket opp fra OBOS-ligaen forrige sesong med mål om å ta Eliteserien med storm. Slik har det ikke utspilt seg i de første åtte rundene av den norske toppdivisjonen, og det er i stedet Brann som har satt inn høygiret mens de andre medaljekandidatene roter. Brann har 7-1-0 å vise til på de første åtte, og andreplass Rosenborg er allerede syv poeng bak. At dette skal holde til seriegull er selvsagt alt for tidlig å konkludere med, men at Brann har tatt hansken er det ingen tvil om.

I Kristiansand har man mistet både hansker, munn og mæle, for en slik trassig sesongstart hadde vel de færreste sett for seg. 1-1-6 skremmer ingen, og 19 baklengs på åtte kamper bærer bud om et lag som ikke henger sammen for fem flate øre. Til sammen ti baklengs hjemme mot Sandefjord og Vålerenga er ikke noe man slår seg på kassa av i Start, og selv om man har kranglet seg til fjerde runde i Cupen er nok ikke troen fryktelig sterk i bibelbeltet før møtet med serielederen.

Vi tror Brann fortsetter den fine formen og feier Start av banen. I denne kan man fint driste seg til både handikap-spill og at Brann vinner uten å slippe inn mål, men vi syns at oddsen på borteseier er såpass god at vi velger å la det bli med det.

Trykk her om du tror på Brann

Trykk på banneret for å se økt odds fra Betsson.

Paris Saint-Germain – Rennes (spilles lørdag 12.mai kl.21:00)
Trykk her for å spille: Hjemmeseier og under 3.5 mål – 2.90 i odds

Den suverene seriemesteren i fransk Ligue 1 tar imot en av sesongens overraskelser. Rennes har overbevist både tilhengere og kritikere denne sesongen, og ligger foreløpig på en 5.plass. Denne gir kvalik til spill i Europa League, og skulle det gå dit hen for Rennes må sesongen kunne betegnes som en gedigen suksess. Vi i Topptips tror dog ikke 5.plassen sikres borte mot Paris Saint-Germain, for faktum denne sesongen er at de fleste som kommer til Parc des Prince blir sendt hjem med 0 poeng i sekken.

Hjemmelaget står med kruttsterke 17-1-0 så langt i Ligue 1, og vi tror de unngår hjemmetap i ligaen denne sesongen. Nå er de allerede ligamestere, og vi tror de allerede er godt igang med forberedelsene av en ny sesong i PSG-leiren. Cupgull ble sikret tirsdag kveld, men 2-0 over et lag fra tredje nivå i Frankrike er ikke mye til skremmeskudd.

Paris Saint-Germain tok en oppskriftsmessig seier mot Les Herbiers i cupfinalen på onsdag. Denne helgen tror vi de følger opp med seier over Rennes.

Kylian Mbappe og Edison Cavani kunne glise for cupgull onsdag kveld. Vi spår nye smil i møtet med Rennes denne helgen.

Generelt i Ligue 1 er H og over 3.5 mål et godt spill i alle PSG sine hjemmekamper, men sjansene for at lufta har gått litt ut av PSG-ballongen virker store. Det kan man saktens forstå, for så fort man er ferdige med engasjementet i Champions League er det ikke mye å måle krefter med i Frankrike. Forrige ligarunde ble Guingamp det første laget til å knabbe poeng fra Parc des Prince, noe vi mistenker ble en liten vekker for Unai Emery og hans menn.

Visst har Rennes imponert mange denne sesongen, men vi tror like fullt de blir et nummer for små i Paris. De siste fem leser 2-2-1 for Alexander Tettey sin gamle klubb, og ingen av de har inneholdt flere enn tre mål. Paris har på sin side for vane å banke Rennes sønder og sammen, og dette er ikke et spill med fryktelig mye historisk belegg. De siste fire innbyrdes har alle resultert i flere enn 3.5 mål, men vi tror PSG har koblet inn autopiloten og tar denne nærmest på sparebluss. 1-0, 2-0, 3-0 og 2-1 ser for oss ut som realistiske resultat, og vi har god tro på at PSG tar denne uten at det blir et målkalas uten like.

Spill på PSG-kampen her

Tromsø – Lillestrøm (spilles søndag 13.mai kl.18:00)
Trykk her for å spille: Hjemmeseier – 2.06

Arne Erlandsen og hans kanarifugler setter seg på flyet og reiser til Nordens Paris for å måle krefter med Gutan. Lillestrøm inngikk tett opp mot sesongstart et samarbeid med VG, der man via VGTV kan følge klubben fra innsiden. Så langt har det ikke blitt formidlet mye glede fra Lillestrøm-garderoben, og den godeste Erlandsen blir bare surere og surere. Status etter de første åtte seriekampene er syv poeng og en 12.plass til LSK, dette med 2-1-5 i protokollen.

Tromsø har på sin side fått en durabelig sesongstart, og med elleve poeng på de første åtte er de bare fire poeng bak 2.plass Rosenborg. TIL fikk skikk på saker og ting da Simo Valakari kom inn midtveis i forrige sesong, og det virker som om finnen har brukt oppkjøringen godt. Fasit de første åtte er 3-2-3, og hjemme på Alfheim står de med solide 3-1-0 så langt. Både Ranheim, Strømsgodset og Sandefjord er sendt hjem fra Tromsø som slakt, og målforskjellen hjemme leser 11:2 på de fire første. Dette er sterkt, og vi tror Tromsø kan holde koken som et av Eliteseriens beste hjemmelag. Faktum er at Tromsø bare har tapt én av sine elleve siste hjemmekamper i Eliteserien, og tapet kom i oktober mot Rosenborg.

Tromsø har historisk sett bra tak på Lillestrøm hjemme på Alfheim. Her fra seieren over nettopp Lillestrøm forrige sesong.

Tromsø har vært solide hjemme på Alfheim denne sesongen. Her fra seieren over nettopp Lillestrøm forrige sesong.

I Lillestrøm får Tromsø besøk av det som per dags dato er ligaens dårligste bortelag. 0-0-4 imponerer ikke, og i tur og orden har LSK tapt for Bodø/Glimt, Kristiansund, Molde og Stabæk. Til tross for borteseire mot Kløfta, Lørenskog og KFUM Oslo i Cupen er vi langt unna å friskmelde LSK, og historisk sett har de slitt i Tromsø. I de fem siste oppgjørene i Tromsø har hjemmelaget gått seirende ut av duellen fire ganger, og man må helt tilbake til 2008 for å finne forrige gang LSK slo TIL borte.

Vi i Topptips tror Tromsø fortsetter den fine formen hjemme på Alfheim og feier LSK av banen. Til en odds over 2.00 er dette meget godt betalt, og vi krysser fingrene for nok et ampert innslag fra LSK-garderoben på VGTV etter kamp.

Spill TIL-seier her

Stabæk – Rosenborg (spilles søndag 13.mai kl.20:00)
Trykk her for å spille: Borteseier og begge lag scorer: NEI – 3.60

Stabæk måtte vente helt til den syvende serierunden før de kunne bokføre sesongens første seier. Optimismen i Bærum var nok større før sesongstart enn hva starten har gitt grunn til, og på onsdag fikk stoltheten seg nok en knekk. Mjøndalen ble for sterke på Isachsen Stadion, og Stabæk røk ut av Cupen med 2-0 mot bruntrøyene. Uten tvil nok en sur smell for Stabæk, og vi tror nedturen fortsetter mot Rosenborg. De åtte første kampene har gitt 1-4-3, hvilket holder til syv poeng og en 13.plass.

RBK anno 2018 ser ut som en skygge av 2017-utgaven spillmessig, men i det siste har man i det minste begynt å sanke tre-poengere. Det må de svarte og hvite fra Trondheim fortsette med om man skal holde liv i gull-drømmen, for opp til 1.plass Brann er det allerede syv poeng. 4-3-1 på de første åtte spilte gir 15 poeng, og målforskjellen på 12:5 vitner om et lag som slipper inn få mål. Slik det har sett ut i det siste er dette kanskje Rosenborgs største styrke per dags dato, for om man ikke slipper inn mål er det vanskelig å tape fotballkamper. Framover på banen har man nok kvalitet til score i hvert fall ett mål, selv om det offensive samspillet kanskje ikke sitter helt som det skal.

Rosenborg håper at spydspiss Nicklas Bendtner har finstilt sin nese for mål til oppgjøret mot Stabæk denne helgen.

Nicklas Bendtner er normalt en av de med nese for mål i Rosenborg-angrepet. Her justeres nesa i kampen mot Ranheim forrige serierunde.

Dette er grunnen til at Kåre Ingebrigtsen og hans menn har vunnet fire av de fem siste i Eliteserien uten å slippe inn mål, og inntil videre oppskriften på suksess til man finner ut av hva som lugger. Om man slenger med cup-kamper og Supercup-kampen mot Lillestrøm står Rosenborg med seks strake borteseire, noe som skal gi tilstrekkelig selvtillit i møte med et platt Stabæk-lag.

Vi tror Rosenborg skal ha grei kontroll på Stabæk, og at sjansen for at de slipper inn mål er forholdsvis lav. For oss ser dette ut som en tam kamp hvor gjestene tar med seg en 1-0-seier tilbake til Trøndelag.

Trygge 3 p for RBK? Trykk her!

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner