Slik ender VM-gruppene!

Neymar VM 2018

1.desember ble VM-gruppene trukket. Nå, fire måneder senere, begynner VM-feberen for alvor å slå inn over fotballverden. Denne uken skal lagene teste mulige startellevere foran verdensmesterskapet som er mindre enn tre måneder unna. I denne saken ser vi på alle gruppene og skriver en analyse av hver gruppe, hvilken spiller du må se opp for, og hvordan vi tror gruppen ender.

Sjekk også økt odds på treningskampene hos Betsson ved å trykke HER!

Gruppe A: Russland, Uruguay, Egypt, Saudi-Arabia

Den gråeste VM-gruppen av alle. Det var til og med snakk om korrupsjon og at Russlands president Vladimir Putin hadde fikset gruppen slik at Russland skulle få enklest mulig motstand. Den går vi ikke helt med på, men det er en rimelig kjedelig gruppe uten noen skikkelig store trekkplaster. Uruguay har et par verdensklasseangripere i Edinson Cavani og Luis Suarez, og en dyktig trener i Oscar Tabarez på 70 år, men ellers er det ikke mye å rope hurra for. Saudi Arabia har ingen spillere i stallen nå som spiller utenfor landet sitt, det sier en del. Egypt har to stjerner i Mohamed Salah og Mohamed Elneny (Liverpool og Arsenal), men ellers spiller flesteparten av spillerne i hjemlig liga, en liga som ikke holder et skyhøyt nivå.

Det er nok ikke mange som roper hurra av åpningskampen åpningskampen i VM 2018 som går mellom Russland og Saudi Arabia.

Kan Mohamed Salah i nåværende form ta Egypt videre?

Spiller å se opp for: Aleksandr Golovin, Russland

21 år gamle Golovin debuterte for CSKA Moskva i mars 2015, som 18-åring, og har etablert seg som en viktig spiller for den russiske klubben. Han fikk debuten sin på det russiske landslaget noen måneder senere og kan bli en viktig brikke for russerne allerede i dette VM. Han er en taklingssterk midtbanespiller som både er bra med og uten ball, i tillegg til å ha sine største styrker defensivt. Han er fast for CSKA og imponerte mot Manchester United på Old Trafford i desember.

Toppkamp tror gruppen ender slik: 1. Uruguay, 2. Russland, 3. Egypt, 4. Saudi Arabia

Gruppe B: Portugal, Spania, Iran, Marokko

To vanvittig gode landslag møtes i første gruppespillskamp, og da snakker vi ikke om Iran og Marokko. Vi snakker selvfølgelig om Spania-Portugal, en kamp som mest sannsynlig kommer til å avgjøre hvem som vinner gruppe B. Spania gjorde en god kvalik og vant gruppa foran Italia. Portugal har en av verdens beste spillere i Cristiano Ronaldo, men spillet imponerte ingen da portugiserne vant EM i 2016. Likevel hadde de en svært god kvalik og vant ni strake kamper etter at de tapte første kamp mot Sveits.

Ikke ta for lett på Marokko heller, med internasjonale storspillere i Medhi Benatia og Nordin Amrabat. De vant en sterk kvalikgruppe i Afrika foran Elfenbenskysten og har en svært dyktig trener i Hervé Renard. Vi tror dog ikke at Iran kan blande seg inn blant de to-tre første. De har for lite kvalitet i samtlige lagdeler og kommer til å slite stort mot både Spania og Portugal. Kan ta poeng mot Marokko, men da skal de ha en svært god dag. Det er dog typisk at slike land legger seg lavt og spiller for 0-0, så om de holder Spania eller Portugal til 0-0 lenge, kan veldig fort stjernespillerne til disse landene blir oppgitte og sure. Ja, vi tenker på deg, Ronaldo.

Ronaldo Portugal World Cup

Kan Ronaldo ta Portugal til nok en spektakulær finale?

Se opp for: Hamza Mendyl, Marokko

Vi velger et litt uortodoks valg her, og går ikke for noen kjente og kjære spillere fra hverken Spania eller Portugal. Det er ikke mange spillere “å se opp for” hos de to landene, fordi de fleste spillerne er kjente og kjære for fotballfans. Mendyl, derimot, har ti landskamper for Egyptog tilhører det franske laget LOSC Lille. Forsvarsspilleren er en hurtig venstreback med en god venstrefot. Ikke bli overrasket om 1997-modellen gjør sakene sine godt i VM og blir aktuell for større klubber om han storspiller mot Spania og Portugal.

Toppkamp tror gruppen ender slik: 1. Spania, 2. Portugal, 3. Marokko, 4. Iran

Gruppe C: Frankrike, Peru, Danmark, Australia

Frankrike det store stjernelaget i gruppa, og de bør ha svært få problemer med å ta seg videre fra gruppe C. Mannskapet er kruttsterkt i alle lagdeler med Paul Pogba som kanskje den største stjerna. Se også opp for stjerneskuddet Kylian Mbappé og Atletico Madrid-angriper Antoine Griezmann, som kommer til å danne en skummel angrepsduo.

Peru er uten sin store stjernespiller Paolo Guerrero, som er dopingtatt og er utestengt i ett år. Da kan det fort bli tøft for Peru, og det kan vica versa åpne veien for Åge Hareide og Danmark. Danskene så fryktelig gode ut siste 45 i den siste kvalikkampen mot Irland, og har kvalitetsspillere i Christian Eriksen, Simon Kjær og Kasper Schmeichel. Vi tror Danmark kniper 2.plassen i gruppa med tøff kamp fra Australia. Australia kan fort bite godt fra seg og bli en vanskelig nøtt å knekke, men uten Tim Cahill tror vi at kenguruene får det tøft.

Paul Pogba må heve seg denne sommeren om Frankrike skal vinne VM.

Se opp for: Christian Cueva, Peru

Peru trenger hjelp fra sine unge stjerner om de skal ta seg videre fra en tøff gruppe, spesielt nå som Paolo Guerrero ikke er med. Christian Cueva er ikke direkte ung (26), men er likevel en stor profil i sin brasilianske klubb Sao Paolo. Spilleren er bare 169 centimeter høy, men er svært fotrapp i sin offensive midtbaneposisjon og har veldig mye å bidra med offensivt med sitt blikk for spillet. Han kan fort bli kjent for verden om han lykkes i mesterskapet.

Toppkamp tror gruppen ender slik: 1. Frankrike, 2. Danmark, 3. Australia, 4. Peru

Gruppe D: Argentina, Kroatia, Island, Nigeria

Lionel Messi og Argentina tok seg såvidt til VM. De holdt på å røre det skikkelig til for seg seg i kvalikgruppa, men med litt Messi-magi på tampen, tok de seg videre med minst mulig margin. Har kanskje den beste angrepsrekken i verden, og har ikke engang plass til alle stjernene (Icardi, Di Maria, Messi, Higuain, Dybala etc.). Det blir spennende å se hvem trener Jorge Sampaoli velger å starte med. Ellers blir det en spennende gruppe med Kroatia, et lag som kan bite godt fra seg med flere internasjonale stjerner som Luka Modric, Mario Mandzukic og Ivan Rakitic.

Island er jo et lite eventyr, og gjorde det svært godt i VM-kvalikgruppa, men opp mot Argentina og Kroatia tror vi de kommer til å få det tøft. Det beste laget fra seeding fire, Nigeria, havnet også i gruppe D. Kanskje den gruppa med høyest nivå sammenlagt, for Nigeria er heller ingen kasteball. Likevel – det blir tungt for det afrikanske landet.

Lionel Messi og hans Argentina var langt nede denne kvailken, men kvalifiserte seg med et nødskrik.

Se opp for: Ola Aina, Nigeria

Mange stjerner i denne gruppen fra før, så vi går med Ola Aina fra Nigeria. Har mange aldersbestemte landskamper for England, men har per dags dato tre A-landskamper for Nigeria, og flere kommer det til å bli i sommer. Han er for tiden på utlån til Hull, men eies av Chelsea. Bare 20 år gammel høyreback som er bra både defensivt og offensivt.

Toppkamp tror gruppen ender slik: 1. Argentina, 2. Kroatia, 3. Nigeria, 4. Island

Gruppe E: Brasil, Sveits, Costa Rica, Serbia

Finfin gruppe med fire bra lag. Brasil soleklar gruppefavoritt etter å ha peisa på i VM-kvalikgruppa i Sør-Amerika. Var fullstendig overlegne og har et slagkraftig mannskap med mye kvalitet i samtlige lagdeler. Nådde VM-semi i 2014, men ble da slått ut, ydmyket og knust av Tyskland. Vil de få sin søte revansje den kommende sommeren? Sveits tok seg noe overraskende videre i playoff, og den største stjernen er nok kaptein Stephan Lichtsteiner, som sliter benk i Juventus (og han er ikke engang i CL-troppen til “den sorte dame”). Ellers er det Granit Xhaka, Ricardo Rodriguez og Xherdan Shaqiri det sveitsiske folk må stille sin lit til i en tøff gruppe med Costa Rica og Serbia, i tillegg til Brasil.

Serbia har flere tidligere og nåværende Premier League-stjerner i Branislav Ivanovic, Nemanja Matic, Dusan Tadic og Luka Milivojević. Likevel tror vi at dybden i stallen kommer til å bli litt for tynn mot de beste lagene i gruppa. Costa Rica får det tøft, men 2.plassen i gruppe E rimelig vidåpen, med Serbia som vår ørlille favoritt.

Neymar Brazil

Neymar gikk tårevåt av banen i VM-semien i 2014 etter 1-7 for Tyskland. Kan han få sin revansje til sommeren?

Se opp for: Sergej Milinkovic-Savic, Serbia

Milinkovic-Savic spiller for øyeblikket for Lazio og ryktes å være ønsket av Manchester United. Ikke veldig merkelig, for serberen på 22 år har storspilt for den italienske klubben denne sesongen. Er en sentral midtbanespiller som mer eller mindre har vært fast for Lazio siden han kom til klubben i 2015. Det ryktes at han har en prislapp på 100 millioner euro, noe som vil gjøre han til tidenes dyreste United-spiller, foran Paul Pogba. Han er kjent i Italia, men får han endelig sitt internasjonale gjennombrudd i sommerens mesterskap? Vi tror flere beilere melder seg på i kampen om denne spilleren etter mesterskapet.

Toppkamp tror gruppen ender slik: 1. Brasil, 2. Serbia, 3. Sveits, 4. Costa Rica

Gruppe F: Tyskland, Mexico, Sverige, Sør-Korea

Fryktelig spennende gruppe der kampen om 2.plassen er rimelig vidåpen! Tyskland høvlet over både Norge og de andre landene i VM-kvaliken, og er en av de største favorittene til å vinne VM igjen. De har enorme kvaliteter i alle lagdeler og har tre-fire verdensklassekeepere – det sier litt. Det blir spennende å se om skadde Manuel Neuer kan stille i VM. Ellers er det flere unge og spennende spillere i troppen som ikke er kjente for alle, men som definitivt kommer til å bli kjent for allmennheten etter sommerens mesterskap.

Zlatan Ibrahomvic ryktes å bli med landslaget til sommerens VM, men det er lite trolig. Han har nok lagt den svenske landslagsdrakten på hylla, men en ting er sikkert med Zlatan, og det er at ingenting er sikkert. Ellers imponerte de voldsomt i kvaliken mot Italia og tok seg nesten på mirakuløst vis videre. Svenskene har et sterkt kollektiv uten de store stjernene. De skal nok kjempe med Mexico om 2.plassen i gruppa. Mexico sin største stjerne er nok Javier Hernandez, eller “Chicharito”, men de har flere spennende spillere som spiller på et høyt nivå i Europa. Sør-Korea er en outsider til å ta seg videre. Det er ingen særlige stjerner i Sør-Koreas tropp, men nesten samtlige spillere spiller i hjemlig liga, som kan være en styrke.

Denne gruppa skal være enkel skuring for Thomas Muller og resten av mannskapet.

Se opp for: Hirving Lozano, Mexico

Helt sikkert ikke kjent for den norske fotballfansen – Lozano er bare 22 år og spiller for tiden i PSV. Han er en 174 centimeter høy (eller lav) kantspiller med en hurtig av de sjeldne. Har vært veldig god for PSV denne sesongen, og kan fort bli svært attraktiv på det internasjonale markedet om han leverer et godt mesterskap.

Toppkamp tror gruppen ender slik: Tyskland, 2. Sverige, 3. Mexico, 4. Sør-Korea

Gruppe G: Belgia, England, Tunisia, Panama

To fryktelig spennende lag, og to rett og slett kjedelige lag. Tunisia og Panama har ingen spillere i Premier League, Serie A, La Liga eller Bundesliga. Derfor bruker vi ikke mer tid på de to landene, som garantert ikke kommer til å ta seg videre.

England, du kjære England. Ikke akkurat kjent for å herje i mesterskap, og i VM-2014 skuffet de enormt med å bare ta ett poeng i gruppe med Costa Rica, Uruguay og Italia (Italia tok seg heller ikke videre). De har bygget på plass et slagkraftig lag nå, med Tottenham-stjernene Dele Alli og Harry Kane som nøkkelspillerne. Har vært et lite generasjonsskifte – ut med gamle helter og inn med unge og spennende talenter. Marcus Rashford blir spennende å følge, om han finner frem til stabil form. Det er verdt å merke seg at ingen av de engelske spillerne i troppen spiller utenfor Premier League. Belgia, da? Flere store stjerner der og. Eden Hazard, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois og Kevin De Bruyne. Den gylne årgangen til Beliga må finne seg i å være en liten gruppefavoritt.

Det blir jevnt om gruppeseieren i gruppe G, men en ting er sikkert: Gjør deg klar for – og benk deg foran TVen – når England og Belgia møtes 28.juni 20:00.

Harry Kane Dele Alli World Cup

Hvor langt kommer Dele Alli, Harry Kane og England? Presset er ikke mindre denne gang!

Se opp for: Youssef Msakni, Tunisia

Ingen “å se opp for” i hverken England eller Belgia sin landslagstropp, så vi velger ut Youssef Mskani fra Tunisia. Spissen er 27 år og har gått under radaren lenge, men har imponerende stats fra opphold i Al-Duhail i Qatar med 72 mål på 150 kamper. Har også gjort sakene sine bra for landslaget med 14 mål på 51 kamper. Kan han stelle i stand trøbbel for England og Belgia?

Toppkamp tror gruppen ender slik: 1. Belgia, 2. England, 3. Tunisia, 4. Panama

Gruppe H: Polen, Colombia, Senegal, Japan

En rimelig åpen gruppe, uten noen soleklare topplag eller svake lag. Blir spennende å se Colombias fryktinngytende angrepsrekke mot Kamil Glik og resten av det polske forsvaret. James Rodriguez, Radamel Falcao, Carlos Bacca, Duvan Zapata og Juan Cuadrado kan stelle i stand trøbbel mot de fleste landene i verden. Afrikanske lag er ofte kjent som best offensivt, og Senegal er intet unntak. Cheikou Kouayte, Idrissa Gueye, Sadio Mané og Diafra Sakho er kjente navn for en som liker engelsk fotball. Japan har Keisuke Honda, Shinji Kagawa og Yuto Nagatomo som store stjerner, men alle sliter noe med å få spilletid i sine respektive klubber. Dette er en vidåpen gruppe.

Robert Lewandowski Polen World Cup

Robert Lewandowksi er Polens store stjerne.

Se opp for: Yerry Mina, Colombia

Få har hørt om Mina, som er 23 år gammel og spiller for Palmeiras. Midtstopper på 196 centimeter som lenge har vært linket til ingen ringere enn Barcelona. Kan fort ende opp i Europa i januar, men uansett blir det spennende å se hvordan han klarer seg mot verdensklasseangripere i Robert Lewandowski og Sadio Mané til sommeren.

Toppkamp tror gruppen ender slik: 1. Colombia, 2. Polen, 3. Senegal, 4. Japan

Se økt odds på treningskampene denne uken ved å klikke på banneren under:

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner