Hatkampen ingen vil tape: Spania mot Italia

  • Home
  • Fotball
  • Hatkampen ingen vil tape: Spania mot Italia
Italia vs Spania toppkampen

Helgen er proppfull av viktige kamper for landslag verden over. Det er landslagspause og det skal spilles om kvalifisering til VM i Russland 2018. Den største karamellen i godteposen som er helgens VM-kvalik er; Spania – Italia i gruppe G i VM-kvalifisering for UEFA-landene.

De to fotballstormaktene står begge med 16 poeng etter seks spilte kamper, med Spania i føringen med bedre målforskjell. Med seier i dette oppgjøret kan Italia snike seg foran, og kampen om 1.plassen lever i beste velgående. Nå er det riktignok slik at både 1.plass og 2.plass går direkte til mesterskapet i Russland, og Albania på 3.plass ligger langt bak de to med sine ni poeng. Allikevel er det lite som tyder på at lagene kommer til å spille denne kampen på lavt gir. Dette er nemlig en kamp mellom to rivaler som har for vane å vinne fotballkamper.

[sportsbook id=”3006″ title=”Spain-Italy VMkval”]

Historisk sus

Seg imellom har de to landene fem VM-gull. Italia har fire (1934, 1938, 1982 og 2006), Spania har ett (2010). For å finne første gang disse to spilte mot hverandre må man helt tilbake til 2. september 1920 i Sommer-OL i Antwerpen. Da gikk Spania seirende ut av kampen som endte 2-0. Siden har de møtt hverandre mange ganger, både i mesterskap og i treningskamper. Det mest minnerike oppgjøret i nyere tid er uten tvil EM-finalen i 2012, da Spania feide Italia av banen og vant 4-0.

Selv om Spania kanskje har hatt et lite overtak den første delen av 2000-tallet er det Italia som er i førersetet historisk sett. På 36 oppgjør har 11 endt med seier til italienerne, 15 har endt uavgjort og 10 ganger har spanjolene stukket av med seieren. De siste årene er det Italia som har overtaket, med to uavgjort og en seier på de siste tre møtene.

Interne stridigheter

Mens alt virker å være fryd og gammen i den italienske troppen er ikke alt like rosenrødt i Spanias lag. Rivaliseringen mellom storlagene Real Madrid og Barcelona har nærmest aldri vært bitrere, med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i en evig kamp om hvem som er verdens beste fotballspiller. Det har blitt såpass hett at Gerard Piqué, spansk stopperkjempe, blir buet på av egne landsmenn på landskamper som spilles på Santiago Bernabéu. Piqué spiller som kjent sin fotball for Barcelona, og Santiago Bernabéu er Real Madrid sin hjemmebane. Sergio Ramos spiller til daglig i Real Madrid, og utgjør oftest stopperpar med Piqué på landslaget. Mannen som scorer de utroligste mål på slutten av kamper og blir vist både gule og røde kort i kampens hete, ser seg nå nødt til å roe ned Madrid-fansen.

– Overfor Piqué, eller hvem som helst, man skal alltid respektere spillerne. Vi ønsker å prestere bra og spille en god kamp. Jeg ber fansen om å støtte oss, det kommer til å bli en tøff og intens kamp, fortalte Ramos til et spansk pressekorps før den kommende kampen.

ramos og pique toppkampen

Piqué og Ramos i aksjon for klubblagene Barcelona og Real Madrid.

Utelatte stjerner

Julen Topetegui føyer seg inn i rekken av trenere for et spansk landslag der det største problemet er et luksusproblem. Det er rett og slett for mange gode fotballspillere med spansk pass. Til kvalifiseringskampene mot Italia og Liechtenstein er flere store stjerner utelatt fra troppen. Blant de mest prominente; Diego Costa, Cesc Fàbregas, Juan Mata, Marcos Alonso, Javi Martinez og Ander Herrera. Allikevel er troppen bunnsolid. En spiller det er verdt å merke seg til dette oppgjøret er Real Madrid-stjerneskuddet Marco Asensio.

I Italia er de fleste stjernene med, men flere spør seg hvorfor Sebastian Giovinco ikke blir kalt inn til landslagstjeneste. Den lille kunstneren har bøttet inn mål for Toronto FC i MLS, og står nå med 63 mål på 97 kamper for klubben fra Canada. Kanskje er de i Italia av den oppfatning at MLS ikke har nivået som kreves for å lykkes også for landslaget.

En slik oppfatning deles ikke i den spanske leiren. David Villa, som til daglig spiller i New York City FC, gjør nemlig et aldri så lite sjokk-comeback for Spania, for første gang i troppen siden 2015. En liten gladnyhet der altså.

En kamp med nerve

Det ligger an til å bli et durabelig oppgjør i Madrid, og Betsafe tilbyr flere spennende spill man kan ta en nærmere titt på om man setter pris på slikt.

Handicap 0-1: Borteseier til 2.00 i odds
Spania er naturlig nok favoritter på hjemmebane, men er det en ting Italia har vist oss opp gjennom årene er det at et lag med god organisering kan klare hva som helst. Denne kampen kan bikke begge veier, men det er også en god mulighet for uavgjort, derfor ser et handicap-spill på borteseier ganske spennende ut. 2.00 i odds er også nokså pent på et lag så godt som det Italia er.

Sergio Ramos og Giorgio Chiellini får kort: JA til 8.50 i odds
Ramos har som nevnt for vane å plukke opp kort i begge farger, og Chiellini er heller ikke en som alltid holder seg på matta. Dette er et spill med høy odds, populært kalt et ”langskudd”, men med to såpass kompromissløse forsvarsspillere er det verdt et forsøk.

To mål i første omgang: JA til 4.45
Det kommer til å scores mål i denne kampen, antageligvis flere. Og hvorfor skulle ikke disse målene komme på rappen i første omgang? Vi tror det er gode muligheter for et 1-1-resultat til pause, og ser på dette spillet som interessant når oddsen er såpass høy.

Riktig god kamp!

 

Les også: Ukens Topptips: Nytt bananskall for Norge

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner